Atlétikai vb: Rojas drámai hajrával nyert hármasugrásban – VIDEÓ

Vágólapra másolva!
2023.08.25. 21:22
null
Rojas negyedik világbajnoki címét nyerte Budapesten (Fotó: Árvai Károly)
A Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon Yulimar Rojas az utolsó próbálkozásának köszönhetően megnyerte a női hármasugrás döntőjét. A második az ukrán Marina Beh-Romancsuk lett, míg a harmadik helyen a kubai Levanis Pérez Hernández végzett.

A versenynap élő tudósítása itt olvasható!

A női hármasugrás világcsúcstartója, Yulimar Rojas számára nem kezdődött jól a döntő. Háromszor is belépett, és szinte végig a nyolcadik helyen állt. A döntő hatodik, utolsó sorozatában azonban 15.08 métert ugrott, amivel átvette a vezetést.

A kubai Leyanis Pérez Hernández kiegyensúlyozottan versenyzett. Végül az első sorozatban ugrott 14.96-os eredményével a harmadik helyen végzett.

Az utolsó ugró a sokáig vezető ukrán Marina Beh-Romancsuk volt. Az ukrán atléta nem bírta a nyomást és belépett, így Rojas megszerezte a negyedik világbajnoki címét.

ATLÉTIKAI VB
NŐI HÁRMASUGRÁS, DÖNTŐ
1. Yulimar Rojas (Venezuela) 15.08
2. Marina Beh-Romancsuk (Ukrajna) 15.00
3. Leyanis Pérez Hernández(Kuba) 14.96

ROJAS GYŐZTES UGRÁSA

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt, Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik