Atlétikai vb: Kozák Luca a 13. helyen végzett 100 gáton

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 21:09
null
Kozák Luca 12.73-at futott az elődöntőben (Fotó: Szabó Miklós)
Kozák Luca megközelítette idénybeli legjobbját a női 100 méteres gátfutás szerda esti elődöntőjében a budapesti atlétikai világbajnokság szerda esti programjában, de eredménye nem volt elég ahhoz, hogy bejusson a versenyszám döntőjébe – a magyar gátas összesítésben a 13. lett.

Kozák Luca 12.73 másodperc alatt futotta le a távot, csupán két századdal maradt el idei legjobbjától, és az elődöntő második előfutamának negyedik helyén ért célba. A futamot a nigériai Tobi Amusan nyerte meg 12.56-tal, a jamaicai Ackera Nugent 12.60-nal lett a második, a holland Nadine Visser 12.62-es szezoncsúccsal a harmadik – utóbbi már nem jutott be a döntőbe.

Rövid ideig téma volt, hogy Kozák Lucáék megóvják a futamot, mivel az amerikai Masai Russell bukott, és mintha így akadályozta volna Kozákot. Azonban a magyar szövetség végül visszavonta az óvást.

Az első előfutamot – amelyet Kozákékéval ellentétben hátszélben futottak – az amerikai Kendra Harrison 12.33-mal nyerte meg a bahamai Devynne Charlton (12.49) előtt, a harmadikban a Puerto Ricó-i Jasmine Camacho-Quinn volt a leggyorsabb (12.41) az amerikai Nia Ali (12.49) előtt.

A futamok első és második helyezettjei mellett időeredménnyel az idei legjobbját futó jamaicai Danielle Williams (12.50) és a svájci Ditaji Kambundji (12.50) jutott be a döntőbe.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt, Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik