Atlétikai vb: kihagyja a vb-t az amerikaiak világcsúcstartója

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.08.12. 00:53
null
A kétszeres olimpiai bajnok Sydney McLaughlin nem jön Budapestre (Fotó: AFP)
Egy nagy sztárral kevesebbet láthat a közönség a budapesti atlétikai világbajnokságon: Sydney McLaughlin pénteken bejelentette, hogy térdsérüléssel bajlódik, így kihagyja az eseményt.

 

McLaughlin az Instagram-oldalán „storyban” jelentette be a döntését.

„Szomorúan osztom meg, hogy vissza kell lépnem az idei budapesti világbajnokságtól. Miután konzultáltam az orvosaimmal és az edzőimmel, kezeltetnem kell a térdemet, hogy teljesen egészségesen tudjak versenyezni jövőre a párizsi olimpián. Nagyon várom, hogy mindenkivel újra találkozhassak a pályán.”

McLaughlin kétszeres olimpiai bajnok, 400 gáton és a 4x400-as váltó tagjaként szerzett aranyérmet Tokióban. Előbbiben világcsúcstartó, de az utóbbi időszakban a 400 méteres síkfutást helyezte előtérbe, Budapesten is ezen a távon indult volna.

Az amerikai klasszis néhány hete már visszalépett más versenyektől is a térde miatt, de nem erősítette meg, hogy a mostaninak van-e köze ahhoz.

Az Egyesült Államok Atlétikai Szövetsége teljes támogatásáról biztosította a versenyzőt. „Mielőbbi felépülést kívánunk, és nagyon várjuk vissza a pályára.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik