Atlétikai vb: Keserédes – ilyen volt Ingebrigtsen hangulata az arannyal a nyakában

Vágólapra másolva!
2023.08.28. 10:09
Jakob Ingebrigtsen a budapesti atlétikai világbajnokság rendezésével és miliőjével maradéktalanul elégedett volt, magával azonban közel sem. A norvég klasszis ugyanis még az 5000 méter megnyerése után is azon kesergett, hogy nem hozta ki magából a maximumot, és 1500 méteren csak másodikként ért célba. 

„Keserédes – így jellemezném, milyen volt számomra ez a világbajnokság” – mondta Jakob Ingebrigtsen az után, hogy a nyakába akasztották az 5000 méter aranyérmét. A norvég olimpiai, világ- és Európa-bajnok közép- és hosszútáv futó ugyanis úgy érzi, nem tudta kihozni magából a maximumot Budapesten,hiszen 1500 méteren csak ezüstérmes lett.

Videónkban azt is elmondja, mi volt ennek az oka, valamint arról is beszél, hogy milyen tapasztalatai voltak a budapesti vb-vel.

ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, NEMZETI ATLÉTIKAI KÖZPONT
5000 MÉTERES SÍKFUTÁS, FÉRFIAK
1. Jakob Ingebrigtsen (Norvégia) 13:11.30
2. Mohamed Katir (Spanyolország) 13:11.44

3. Jacob Krop (Kenya) 13:12.28

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik