Atlétikai vb: ételmérgezés hátráltatta az olimpiai bronzérmest

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.22. 15:22
null
Holly Bradshaw-t a budapesti vb előtt ételmérgezés hátráltatta (Fotó: Getty Images)
Messze elmaradt egyéni legjobbjától (4.90 méter) a budapesti atlétikai világbajnokságon a brit csúcstartó rúdugró, az olimpiai bronzérmes Holly Bradshaw, aki a hétfői selejtezőben csupán a 435 centimétert tudta teljesíteni, így a csalódást keltő 29. helyen végzett – most az is kiderült, mi okozta a 31 éves atléta formájának jelentős visszaesését.

 

Holly Bradshaw elmondása szerint többek között azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy a vb-n sikerül biztossá tennie az indulását a 2024-es párizsi olimpián, amely tervei szerint pályafutása utolsó versenye lenne, ám most azt is megkérdőjelezte, szeretne-e a jövőben újra versenyezni.

Az atléta a sajtónak nyilatkozva ugyanis elárulta, hogy múlt csütörtökön ételmérgezést kapott, s ez teljesen legyengítette őt, a történtek után pedig erősen elgondolkodik a folytatáson.

„Brutális volt, vagy tíz órán át beteg voltam, nagyon agresszív fajta volt. Azóta sem nyertem vissza az erőmet. Borzasztóan éreztem magam, és bár megpróbáltam a legjobbamat nyújtani, ilyen állapotban nem tudsz a világ legjobbjaival versenyezni. Alapból nem szoktam betegeskedni, de ez most tényleg kicsinált” – idézi az eurosport.hu a brit rúdugrót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik