Atlétikai vb: az egyik legnépszerűbb sportolónő köszönetet mondott Budapestnek

Vágólapra másolva!
2023.08.28. 12:23
null
Schmidt (jobbról a második) jó emlékekkel távozik Budapestről (Fotó: Getty Images)
Vasárnap este véget ért a budapesti atlétikai világbajnokság. Az Instagramon 4.4 millió követővel rendelkező német középtávfutó, Alica Ѕchmidt az első napon a 4x400-as mixváltó tagjaként, 26-án pedig a 4x400-as női váltóban versenyzett a budapesti világbajnokságon. A bejegyzései alapján élvezte az ittlétet.

 

Alica Ѕchmidt először a 4x400-as mixváltó tagjaként, a második előfutamban futott augusztus 19-én, a németek négyese az automatikusan továbbjutók mögött a legjobb idővel, hetedikként került a döntőbe. A finálét aznap délután rendezték, abban is futott, s a hetedikek lettek. Az utolsó előtti napon, 26-án a 4x400-as női váltóval az előfutamukban a hatodik helyen zártak, összességében a tizediken, így nem jutottak tovább.

A 24 éves atléta népszerűsége azóta nő folyamatosan, hogy az ausztrál Busted Coverage 2017-ben, 18 esztendősen megválasztotta a világ legszexibb sportolójának. Legutóbb, a vb alatt azzal került a címlapokra, hogy versenyre hívta az angol Manchester City labdarúgócsapatának norvég sztárcsatárát, Erling Haalandot.

Legújabb Instagram-bejegyzéseiben kiderült, hogy a múlt szombati versenye után egy kicsit turistáskodott, a Gellért-hegyre is felment, s köszönetet mondott Budapestnek. Az utolsó napon nézőként volt jelen a Nemzeti Atlétikai Központban, s a stadiont és a hangulatot is a varázslatos jelzővel illette. Azt írta, egy álma vált valóra, hogy a legnagyobb versenyen futhatott.

Fotó: instagram.com/alicasmd
Fotó: instagram.com/alicasmd
Fotó: instagram.com/alicasmd
Fotó: instagram.com/alicasmd
Fotó: instagram.com/alicasmd
Fotó: instagram.com/alicasmd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik