D. S. B.
2023.08.24 13:02 Frissítve: 2023.08.24 14:00

Atlétikai vb: a gyönyörű német középtávfutó versenyre hívta Erling Haalandot

Az Instagramon több mint 4 millió követővel rendelkező gyönyörű német középtávfutó, Alica Schmidt a budapesti atlétikai világbajnokságon versenyre hívta az angol Manchester City labdarúgócsapatának norvég sztárcsatárát, Erling Haalandot – írta meg a Dagbladet norvég lap.

Alica Schmidt versenyre hívta Erling Haalandot (Fotó: Getty Images)

 

Alica Schmidt szombaton a 4x400-as mixváltó tagjaként versenyzett a budapesti világbajnokságon. A hétköznapokban a német élvonalbeli Borussia Dortmund fitneszedzőjeként is dolgozó Schmidt korábban együtt dolgozott a norvég sztárral, az azóta Manchesterbe igazolt Erling Haalanddal is, valamint egyszer már kihívott egy futballistát egy versenyre, s akkor le is győzte Mats Hummelst (videót ide kattintva nézhet meg az esetről).

„Nagyon jó élmény volt egy ilyen futballistával versenyezni és összehasonlítani magamat. Nagyszerű verseny volt és örülök, hogy legyőztem” – emlékezett vissza a korábbi versenyre Schmidt, akinek a Dagbladet felvetette, kihívná-e, legyőzné-e Erling Haalandot (akinek édesanyja is atletizált).

„Nem tudom. Talán. Azt hiszem, 400 méteren megtenném, de 200-on szerintem kemény verseny lenne. Szívesen vállalnám a Haaland elleni párharcot, ha lesz ilyen” – mondta Alica Schmidt, aki megjegyezte, küld meghívót a Manchester City csatárának.

„Haaland, ha készen állsz ellenem futni, szeretném megnézni, ki a gyorsabb közülünk” – mondta a német középtávfutó.

 

2023.12.05 17:31:42

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nemcsak ezért, de erre is hivatkozva bocsátom közvitára: miért ne kaphatna helyet a cipőmúzeum a világbajnokságra épült, de hosszú távon annál sokkal többre hivatott Nemzeti Atlétikai Központban? A közvitát persze csak divatos fordulatnak szántam, meggyőződésem, hogy aligha vitatott egy ilyen ereklyekollekció jobb sorsra érdemesültsége.

2023.11.12 10:27:11

Atlétika nemzetisport.hu

Talán már jövő áprilisban leviheti két óra alá a klasszikus versenyszám hivatalos rekordját.

2023.11.11 20:35:34

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mindent megmozgatnék annak érdekében, hogy legalább a mi drukkereinket beengedjék a stadionba. Napok óta latolgatjuk azt is, mit tehet, azaz „töhöt” a Nemzeti Sport? Gólt nem rúghatunk, nézőt be nem csempészhetünk. De támadt egy ötletünk, amely hamarosan napvilágot lát.

2023.10.01 11:14:19

Atlétika nemzetisport.hu

„Az edzőm azt mondta, ne törődjek semmivel, lőjek ki a rajtnál. Éreztem, hogy ez az én napom”

2023.09.30 22:31:22

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az hamisítatlan angol humor, ez hamisított magyar valóság. Amelynek részeként már azt is pedzegetik, hogy a magyar válogatottnak sincs semmi köze a magyar labdarúgáshoz. A sportközgazdász (amúgy hol vannak a »kultúraközgazdászok«?) nemzeti érzéssel felheccelt, megvezetett tömegekről beszél; ez a hétköznapi ember totális lenézésének régen ismert formája, innen már csak egy lépés, hogy a meccsre járók törött szemüveget hordanak, fogatlanok és alkoholisták is.