Atlétikai vb: egy hónap a rajtig – 250 ezer jegy már elkelt, sztárfellépők a nyitó napon

Vágólapra másolva!
2023.07.19. 14:00
null
A stadion madártávlatból (Fotók: Budapest 2023 NZrt.)
Egy hónap múlva kezdődik Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A szervezők szerdán küldött hírleveléből kiderül, hogy a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban rendezendő világversenyt augusztus 19-én este sztárfellépőkkel, a nyár legnagyobb bulijával nyitják meg, az első nap nézői pedig egyedi ajándékot kapnak.

 

Németh Balázs, az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a szervező csapat hétfőtől vb-üzemmódba kapcsolt, elfoglalták irodáikat a Nemzeti Atlétikai Központban, és a hátralévő egy hónapban azon lesznek, hogy minden tökéletesen működjön majd.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a vb nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa történetének legnagyobb sporteseménye lesz, amelyre több mint 200 országból mintegy 2000 atléta érkezik, a versenyeket pedig több százezer szurkoló és több mint egymilliárd tévénéző követi majd nyomon. Hozzátette: a szabadtéri atlétikai vb a harmadik legnagyobb sportesemény az egész világon, és mivel 2023-ban sem nyári olimpiát, sem labdarúgó vb-t nem rendeznek, idén ez lesz a legnagyobb.

Németh Balázs az ígérte, hogy a különleges eseményhez méltóan a vb nyitó estéjén sztárvendégekkel és meglepetésajándékokkal várják a nézőket. Negyed 7-kor kezdődik a nagyszabású ünnepélyes megnyitó, amelyet a nyár legnagyobb bulijának nevezett, azt azonban újságírói kérdésre sem árulta el, hogy kik lépnek majd fel az est során.

Kitért viszont arra, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ mellett kezd kiépülni az a televíziós bázis, amely a világbajnokság tévéközvetítését szolgálja majd. Négyszáz kamion már megérkezett a helyszínre, és a különböző tv-társaságok további 20 közvetítőkocsiját várják még ide a következő hetekben.

Németh Balázs a sajtótájékoztatón
Németh Balázs a sajtótájékoztatón

 

Augusztus 19-én három döntőt rendeznek a Nemzeti Atlétikai Központban. Ezen a napon lép dobókörbe Halász Bence vb-bronzérmes kalapácsvető, és az első este rendezik a 4x400 méteres vegyes váltót, az egyetlen olyan számot, amiben nők és férfiak együtt versenyeznek. A nyitó napon már láthatók lesznek a világ leggyorsabb emberei, ekkor rendezik a 100 méteres férfi síkfutás előfutamait.

A szervezők közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy a közelmúltban itthon országos, a nemzetközi versenyeken pedig Európa- és világrekordok sora dőlt meg, és mindez azt vetíti előre, hogy minden idők egyik legizgalmasabb atlétikai vb-je várható augusztus 19. és 27. között a fővárosi Nemzeti Atlétikai Központban.

Németh Balázs kiemelte: az utóbbi napokban felpörgött a jegyértékesítés, szerda reggel például indiai, japán és chilei csoportok jelentkeztek be. Összesen több mint 250 ezer jegyet adtak el, de korlátozott számban még mind a kilenc versenynapra lehet belépőket vásárolni a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek már 3000, az esti programok belépői pedig már 6900 forinttól elérhetők.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik