Atlétika: megvan, melyik lábával kell felkelnie Duplantisnak a világcsúcshoz

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.07.13. 08:50
A budapesti atlétikai világbajnokság egyik legjobban várt versenyszáma lesz a férfi rúdugrás döntője. Kétségünk se férjen hozzá, hogy a sportág világsztárja, Armand Duplantis nemcsak arra hajt, hogy megvédje a vb-címét, hanem saját világcsúcsa (622 cm) megdöntését is célul tűzte ki.

Armand Duplantis elképesztő! 2020 februárja óta hatszor döntőtte meg a rúdugrás világcsúcsát, legutóbb ez év februárjában, a franciaországiClermont-Ferrand fedett pályás versenyén. 617 centiméterről indult, s most 622-nél tart, de július elején a Gyémánt Liga stockholmi állomásán – tehát, hazai közönség előtt – megkísérelte a 623 centimétert is. Esős időben ez nem sikerült neki, úgyhogy Budapesten újra próbálkozhat.

A versenyszám országos bajnokával, Böndör Mártonnal beszélgettünk a 23 éves svéd atlétáról, aki biztos benne, hogy érdemes kilátogatni augusztus 26-án a világbajnokságra, mert meglesz az a világcsúcs. A bonyhádi sportoló szerint ez attól függ, hogy Duplantis melyik lábával kel fel. A válasz kiderül videónkból, mint ahogy a budapesti stadion rúdugrószőnyegének adottságait is kivesézzük.

ÍGY DÖNTÖTTE MEG LEGUTÓBB A RÚDUGRÁS VILÁGCSÚCSÁT ARMAND DUPLANTIS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik