Tottenham: Bale átszakította a gátakat – Mourinho

Vágólapra másolva!
2021.03.08. 13:01
null
Mourinho (jobbra) szerint a Tottenham csak támogatta Bale-t (Fotó: AFP)
A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője, Jose Mourinho úgy véli: a Crystal Palace elleni vasárnapi, győztes bajnoki egyik vezéregyénisége, Gareth Bale túljutott a korábbi sérüléseiből adódó pszichés sebeken – számolt be róla az MTI..

A walesi támadó és Harry Kane egyformán két gólt szerzett a 4–1-es hazai sikerrel végződött találkozón, amely után a Spurs feljött a hatodik helyre a tabellán, s már csak két pontra van a negyedik Chelsea-től.

Bale szeptemberben, egy szezonra kölcsönbe tért vissza korábbi sikerei színhelyére a Real Madridtól, amelyben a 2019–20-as idényben mindössze három gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. Londonban lassan állt össze a játéka, előbb térdproblémákkal küzdött, majd hiányzott a meccsrutinja, de az utóbbi hetekben régi önmagát idézően futballozik: a csapat előző hat mérkőzésén hat gólt szerzett.

„Pszichés sebeket érzékeltem nála” – mondta Mourinho. – „Ha van jó néhány szezonod, amelyekben a sérülések a meghatározók, akkor félelem és bizonytalanság lesz úrrá rajtad. És ezek nem az izmokat érintik, hanem a lelkedet.”

A portugál tréner szerint erre a helyzetre egy gyógymód van: keményen kell dolgozni és ha a környezet minden támogatást megad, ahogyan a Tottenhamnél mindenki ezt tette Bale-lel, akkor ennek a pszichés gátnak egyszer csak át kell szakadnia.

„És ő átszakította. Ő volt, nem mi. Mi csak támogattuk” – jelentette ki a vezetőedző.

A 31 éves Bale először 2007 és 2013 között volt a Tottenham futballistája, abban az időszakban 203 tétmeccsen 56 gólt szerzett a csapat színeiben. Ezután igazolt a Realhoz, amelyben 2013-tól 251 mérkőzés és 105 gól volt a mérlege.

A Spursre fontos hét vár Angliában és a nemzetközi porondon is: az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén csütörtökön a Dinamo Zagrebet fogadja, majd vasárnap a bajnokságban az Arsenal vendége lesz az észak-londoni derbin.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik