K. T. I. 2021.04.20 15:28 Frissítve: 2021.04.20 15:53

Szuperliga: töredező egység? A Chelsea és a City is habozni látszik – sajtóhír

A The Guardian információi szerint közel sem százszázalékos a vasárnap éjjel bejelentett Szuperliga alapítóinak elhivatottsága. Az UEFA kongresszusáról érkezett értesüléseik szerint a Chelsea és a Manchester City vezetőségének is akadnak kétségei, és jelen pillanatban nem lehet kizárni a pálfordulásukat.

 

A Chelsea és a Manchester City visszaléphet a Szuperligától? (Fotó: AFP)

 

 

 

 

 
Az UEFA fenyegetés ellenére 12 klub bejelentette a Szuperligát
„Elárultak, hazudtak” – Ceferin szerint a Szuperliga-klubok nélkül is meglesz a BL
Ennyi volt? – Szöllősi György jegyzete
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája

A brit lap meg nem nevezett forrása szerint a közvélemény negatív reakciói, valamint a nemzeti szövetségek és a brit kormány állásfoglalása együttesen bizonytalanították el a Chelsea és a Manchester City vezetőit.

Egy másik forrás azt állította a The Guardian montreux-i tudósítójának, hogy a Szuperliga 12 alapító klubja közül maximum öt-hat együttes vezetősége fanatikusa az ötletnek, a többiek csupán a riválisok nyomására csatlakoztak: egyszerűen azért, mert féltek, hogy gazdasági lépéshátrányba kerülnek velük szemben.

Az UEFA jelenleg is zajló kongresszusán felszólalt Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jelenlegi elnöke is. A sportvezető kijelentette, minden támogatást megad az európai szövetségnek a tizenkettek elleni fellépéshez. Hozzátette, nem lehet félig benn, félig kinn lenni, ha a futball vérkeringéséről van szó. „Nincs olyan, hogy valaki a nemzeti bajnokságban versenyez, de a Bajnokok Ligája helyett egy rivális sorozatban akar indulni. Minden erőnkkel a Szuperliga terve ellen vagyunk. Ez egy zárt buli lenne, a rendszeren kívüli. Kívül a bajnokságokon, kívül a szövetségeken, az UEFA-n, a FIFA-n. Nem lehet valaki egyszerre a része és a riválisa a futballtársadalomnak” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a klubvezetőknek most nagyon alaposan meg kell fontolniuk, mit választanak.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke (Fotó: AFP)

„Pillanatnyi anyagi érdekből, kapzsiságból nem boríthatnak fel csak úgy mindent. Felelősséggel tartoznak a döntéseikért. Nem elég csak a befektetőikre, a szurkolóikra is gondolniuk kell. Azokra, akik az európai labdarúgást oda juttatták, ahol most tart, akik nélkül nem lenne a jelenlegi futballunk, nem lennének a jelenlegi klubjaink. Nemcsak évtizedekről, több mint egy évszázadnyi közös munkáról beszélünk. Ezt pedig meg kell védenünk!”

„Ha egyesek úgy döntenek, a saját útjukat akarják járni, akkor együtt kell éljenek a döntés következményeivel is. El kell dönteniük, hogy kint vagy bent. Félig nem lehetnek a rendszer részei” – ismételte meg korábbi intelmét Infantino, akinek szavai alapján a Szuperligát választó klubok indulása a nemzeti bajnokságaikban szintén veszélybe kerülhet.

Korábban Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke arról beszélt, a Szuperliga-indulókat azonnali hatállyal kizárnák a Bajnokok Ligájából és az Európa-ligából, emellett játékosaik válogatott színekben sem léphetnének pályára az UEFA vagy a FIFA által rendezett eseményeken, így az Európa-bajnokságon vagy a világbajnokságon.

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, egyben a Szuperliga első elnöke azonban egy interjúban úgy fogalmazott, ez a fenyegetés valótlan. A játékosok válogatott szereplése nem kerülhet veszélybe. Egyúttal kijelentette, a Szuperliga alapító szerződését aláíró 12 klub számára nincs visszaút – egyikük sem boríthatja fel következmények nélkül a megkötött megállapodást.

 


 

2021.05.12 21:03:11

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a Chelsea-nek, előbb valósággal gólt rúgatott az Arsenallal, majd elpazarolta a ziccereit.

2021.05.11 18:34:23

Angol labdarúgás B. Á.

A tartalékos Manchester United az első félidőben még tudott egyenlíteni, a másodikban már nem.

2021.05.08 16:11:16

Angol labdarúgás D. Á.

Marcos Alonso az utolsó percben szerezte a győztes gólt, a City a BL-döntőben vághat vissza.

2021.05.03 23:37:43

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az üzleti felvirágzás majd' minden ellenérvet felülírt.

2021.04.29 13:41:02

Angol labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„Ha Rashford azt venné a fejébe, hogy ő lesz az első labdarúgó a Holdon, akkor megvalósítaná.”