Premier League: először választottak nőt a liga elnökévé

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.26. 15:29
null
Fotó: AFP
Alison Brittain személyében először lesz női elnöke az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságnak – a keddi bejelentés szerint a klubok teljes támogatásával megválasztott üzletasszony 2023 elején veszi át a Premier League irányítását. 

 

Ideiglenes megbízással január óta Peter McCormick tölti be a posztot, őt váltja majd a pénzügyi szektorban nagy tekintélynek örvendő Alison Brittain, aki neves cégek soránál (Barclays PLC, Santander, Lloyds Banking Group PLC, jelenleg Whitbread) dolgozott vezető beosztásban az utóbbi évtizedekben.


„Amióta az eszemet tudom, futballrajongó vagyok, úgyhogy nagy-nagy boldogság lesz számomra a Premier League elnökeként dolgozni – idézi a liga honlapja a hosszas casting után kiválasztott Brittaint. – A világon mindenhol imádják a labdarúgást, nemzeti szempontból is rendkívül fontos sport, sokféleképpen lehet pozitív hatással nagyon sok közösségre. Kiváltság lesz azon munkálkodni, hogy valóra váltsuk a terveinket, és hogy a részvénytulajdonosokkal együttműködve hosszú távon őrizzük a liga fenntarthatóságát, sikerességét.”

A Premier League élén rövid időn belül ez lesz a második váltás. A 2020 áprilisában megválasztott Gary Hoffman 19 hónap után lemondani kényszerült, mert a klubok nem nézték jó szemmel, hogy ellenállásuk dacára a liga végül rábólintott a szaúdi hátterű tulajdonszerzésre a Newcastle Unitedben.

Érdekesség, hogy nemrégiben a német liga elnökévé is nőt választottak Donata Hopfen személyében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik