Pool: fordulat Sakho doppingügyében, ott lehet az Eb-n?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 17:15
Könnyen előfordulhat, hogy Mamadou Sakho, a Liverpool hátvédje ott lesz a nyári Európa-bajnokságon, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggesztette a doppingszabályok megsértésért kiszabott eltiltását.

A francia hátvédet április végén tiltották el átmenetileg, de 30 napos büntetése május 28-án lejárt, és bizonyítékok hiányában az UEFA ezt nem hosszabbította meg. Ez azt jelenti, hogy Sakho szabadon futballozhat, de eközben egy friss eljárás indul az ügyében. tiltották el átmenetileg, de 30 napos büntetése május 28-án lejárt, és bizonyítékok hiányában az UEFA ezt nem hosszabbította meg. Ez azt jelenti, hogy Sakho szabadon futballozhat, de eközben egy friss eljárás indul az ügyében.

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya hátvédgondokkal küzd, így előfordulhat, hogy beválogatja Sakhót a keretbe, erről május 31-ig kell döntenie. Némi rizikó van azért a Liverpool-hátvéd behívásában, hiszen akár az Eb közben megszülethet az UEFA újabb döntése, amely vétkesnek találhatja a játékost.

A 26 esztendős Sakho áprilisban elismerte, hogy zsírégető szert szedett, de bevallása szerint úgy tudta, hogy a szer semmilyen tiltott hatóanyagot nem tartalmaz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik