PL: Szoboszlai révén csaknem 11 év után láthattunk ismét magyar gólt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.09.03. 16:03
null
(Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Szoboszlai Dominik parádés lövéssel juttatta előnyhöz a Liverpool FC-t az Aston Villa ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. Magyarként legutóbb 2012 decemberében Gera Zoltán volt eredményes a Premier League-ben, tehát idestova 11 évet kellett várnunk az újabb magyar gólra.

 

Gera Zoltán 2012. december 22-én a 43. percben vette be a Norwich City kapuját a West Bromwich Albion játékosaként. Góljával 1–1-re módosult az állás, csapata aztán 2–1-re győzött.

Szoboszlai Dominik a 3. percben jobb oldali szöglet után állítás nélkül, ballal tüzelt a kapu bal oldalába – a világbajnok Emiliano Martínez mozdulni sem tudott.

A Liverpool támadó középpályása a negyedik magyar állampolgárságú futballista, aki eredményes volt a Premier League-ben, korábban Priskin Tamásnak, Gera Zoltánnak és Buzsáky Ákosnak sikerült gólt szereznie az angol élvonalban. Nem szabad megfeledkezni Németh Szilárdról sem – a Middlesbrough szlovákiai magyar középpályása 2001 és 2005 között 23-szor talált be a PL-ben.

A MÉRKŐZÉST IDE KATTINTVA KÖVETHETIK ÉLŐBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik