V. Á. 2021.10.19 12:23 Frissítve: 2021.10.20 17:21

PL: összefogtak a klubvezetők a Newcastle új tulajdonosa ellen

A hirtelen dúsgazdag csapattá előlépő Newcastle United miatt rendkívüli ülést tartottak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) klubjainak a vezetői, melynek célja, hogy megakadályozzák a szaúdi tulajdonosok pénzügyi manővereit – írja a BBC.

 

Borsot törnének a PL-csapatok a Newcastle és a klub első emberének, Jaszir al-Rumajjannak (középen) az orra alá (Fotó: AFP)

 

 
Válságértekezlet kezdeményeztek a Newcastle tulajdonosváltása miatt
Newcastle: monumentális ünneplés a tulajváltás hallatán

Mint ismert, október 7-én hivatalossá vált, hogy a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerzett a Newcastle Unitedben. Hétfőn rendkívüli ülést tartottak a Premier League-csapatok vezetői, melyen abban egyeztek meg, hogy megtiltják az olyan szponzori szerződések létrejöttét, amelyekben a támagatóknak kapcsolata van a klubtulajdonosokkal.

Tizennyolc igen szavazat érkezett erre a szabályozásra, a Newcastle nemmel voksolt, a Manchester City pedig tartózkodott.

Ezzel azt próbálják elérni, hogy a PIF tulajdonosi köréhez kapcsolódó támogatók ne tudjanak még több pénzt invesztálni a Newcastle-ba. A tiltás egy hónapig tart, de zajlanak a tárgyalások arról, hogy végleges legyen.

Mint ismert, a Manchester Citynél vannak ilyen szponzorok, a klub legnagyobb támogatója az Etihad légitársaság, melynek tulajdonosi köre megegyezik a futballcsapatéval. 

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.

2021.11.30 21:34:29

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Rangnick-felfedezettekből, így Erling Haalandból, Joshua Kimmichből vagy éppen Dayot Upamecanóból sem csupán azért lettek sztárok, mert annyi tudás volt bennük, hanem azért is, mert olyan szakemberekkel dolgozhattak együtt, akik ezt ki is hozták belőlük.

2021.11.28 16:43:47

Angol labdarúgás D. Á.

Michael Carrick együttese szinte végig védekezésre kényszerült, de egy pontot ellopott a Stamford Bridge-ről.

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.