nemzetisport.hu 2019.01.31 14:59 Frissítve: 2019.01.31 15:10

PL: megoldódott egy rejtély Sala eltűnésével kapcsolatban

A francia L’Équipe nevű napilap derítette ki, mi volt az a félreértés, ami az Emiliano Salával a fedélzetén eltűnő repülőgépet vezető pilóta körül adódott. Egy ideig két név keringett a nemzetközi sajtóban, és most kiderült, mi az összefüggés közöttük.

Emiliano Salára emlékeznek a szurkolók (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a Cardiff frissen igazolt labdarúgójával a fedélzetén múlt hétfő este tűnt el a Piper PA-46 Malibu típusú kisrepülő a Csatorna-szigetek térségében a La Manche csatorna fölött, s a hatóságok csütörtök este bejelentették a keresés befejezését. A brit légi baleseteket vizsgáló hatóság péntek reggel közölte, minden lehetséges szempont szerint, alaposan megvizsgálják, hogy a repülő, illetve a pilóta rendelkezett-e a megfelelő engedélyekkel, vagy sem. A gépet vezető úriember személyét illetően ellentmondások jelentek meg a nemzetközi sajtóban, később azonban kiderült, hogy David Ibbotson volt a pilóta – akinek engedélyeit azóta is vizsgálják.

 
Sala eltűnéséről szóló cikkeinket ide kattintva olvashatja.

A L’Équipe csütörtöki számában felhívta rá a figyelmet, hogy miért nem a hírekben elsőként megjelenő David Henderson vezette a gépet. Willie McKay játékosügynök, aki tevékenyen részt vett Emiliano Sala Nantes-ból Cardiffba igazolásában, barátját, David Hendersont kérte meg, hogy az argentin futballistát hozza el Franciaországból Walesbe. Henderson azonban – eddig ismeretlen okokból – egy kollégáját, David Ibbotsont kérte meg az utazásra.

„Akarsz Nantes-ban tölteni egy hétvégét?” – kérdezte Henderson Ibbotsont a L’Équipe által idézett üzenetváltásban. Utóbbi azonnal igent mondott a felkérésre. De miért csak most derült ki ez, és hogyan?

Willie McKay a L’Équipe-nek elmondta, Ibbotson elhagyta a bankkártyáját Nantes-ban, mielőtt elindultak volna Salával Cardiff felé. A nantes-i Atlantique Repülőtér közelében lévő Champs d'Avaux-nál volt Ibbotson szállása, amit David Henderson fizetett ki neki Angliából. Sőt, utóbbi elmondása szerint a Piper PA-46 Malibu költségeit, valamint a szálloda és a reptér között taxiutat is ő fizette Ibbotsonnak.

„Mivel mindent Henderson bankkártyájával fizettek, ezért gondolta azt mindenki, hogy ő vezette a gépet is…” mondta a francia napilapnak McKay.

2021.01.21 19:58:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kloppék 68 bajnoki után kaptak ki ismét az Anfielden, 27 gólszerzési kísérletükből egyetlen gólt sem született.

2021.01.19 20:38:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Chelsea menedzsere alaposan megdicsérte a mérkőzés előtt ellenfelüket, aki aztán nem is cáfolt rá.

2021.01.17 10:03:39

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Az MU kész megadni Sergio Ramosnak azt, amit a Real nem, Guardiola csak mesterkedik?

2021.01.17 14:24:25

Angol labdarúgás B. Á.

Az első félidőben a Liverpool, a másodikban az MU előtt adódtak a nagyobb lehetőségek.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Cavaleiro a második félidőben egyenlített, ezzel 2014 óta először szerzett pontot londoni derbin Scott Parker csapata.