Rashford és Sancho is betalált, az MU legyőzte a Liverpoolt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 20:50
null
Rashford nagyon higgadt maradt Alissonnal szemben (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 3. fordulójában a Manchester United 2–1-re legyőzte a Liverpoolt az Old Traffordon.


ANGOL PREMIER LEAGUE
3. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED–LIVERPOOL 2–1 (1–0)
Manchester,
Old Trafford. Vezette: Michael Oliver
MU: De Gea – Dalot (Wan-Bissaka, 86.), Varane, L. Martínez, Malacia – McTominay, Eriksen (Van de Beek, 86.) – Elanga (Martial, a szünetben), Bruno Fernandes, Sancho (Fred, 71.) – Rashford (C. Ronaldo, 86.). Menedzser: Erik ten Hag
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, J. Gomez, Van Dijk, Robertson (Cimikasz, 86.) – Milner (F. Carvalho, 73.), Henderson (Fabinho, 59.), Elliott – Szalah, Firmino, L. Díaz. Menedzser: Jürgen Klopp.
Gólszerző: Sancho (16.), Rashford (53.), ill. Szalah (82.)

Erik ten Hag talán sokakat meglepett azzal a húzással, hogy Cristiano Ronaldót csak a kispadra nevezte. Csatárposzton Rashford próbálta helyettesíteni a portugál klasszist, s micsoda munkát végzett! Már a mérkőzés elején látszott, hogy az angol csatár nagy kedvvel futballozik, rendszeresen megnehezítette Alexander-Arnold, Van Dijk és Gomez dolgát.

A gyors ellentámadásokra berendezkedő Manchester United már 10. percben figyelmeztető jelet küldött a Liverpoolnak: Elanga került ziccerbe Bruno Fernandes passza után, de csak a kapufát találta telibe. Hat perccel később már semmi sem mentette meg a vendégeket a kapott góltól.

Parádés kontrát vezetett az MU, Bruno Fernandes és Rashford játszott össze a jobb oldalon, majd amikor már úgy nézett ki, hogy nem lesz semmi a támadásból, Eriksen és Elanga remek kényszerítőt mutatott be. A tizenhatoson belül Jadon Sanchóhoz került a labda, aki egy higgadt lövőcsel után passzolt a jobb alsóba. 1–0

A Liverpool az egész mérkőzésen csak erőlködött, s nem igazán tudott kialakítani komoly ziccert. A helyzet csak rosszabb lett a vendégek számára a második félidő elején: Martial ugratta kiMarcus Rashfordot, aki egy az egyben vihette a labdát Alissonra. A Manchester United tízese nagyon higgadtan lőtt a liverpooli kapus mellett a kapuba. 2–0

Nagyon stabilan védekeztek a hazaiak, ám a 82. percben a kipattanó labdát Mohamed Szalah a kapuba fejelte. Bár a szépítés összejött, az egyenlítés már nem: Erik ten Hag megszerezte első győzelmét a Manchester United menedzsereként.

A Liverpool három meccs után még nyeretlen, a következő fordulóban az újonc AFC Bournemouth ellen javíthat hazai pályán.

A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

AZ ÁLLÁS
1. Arsenal339–2+79
2. Manchester City3219–3+67
3. Tottenham3217–3+47
3. Leeds United3217–3+47
5. Brighton & Hove Albion3214–1+37
6. Newcastle3125–3+25
7. Fulham3125–4+15
8. Brentford31118–5+34
9. Crystal Palace31114–40 4
10. Nottingham Forest31112–3–14
11. Southampton31115–7–24
12. Chelsea31113–5–24
13. Aston Villa3123–6–33
14. Manchester United3123–7–43
15. Bournemouth3122–7–53
16. Liverpool3214–5–12
17. Everton3122–4–21
18. Wolverhampton3121–3–21
19. Leicester City3125–8–31
20. West Ham330–5–50

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+6. perc: ITT A VÉGE, A MANCHESTER UNITED MEGVERTE A LIVERPOOLT!

90+1. perc: Ronaldo lőtt ballal, de nagyon fölé ment a próbálkozása.

90. perc: öt perc a ráadás.

86. perc: hármas csere az MU-nál: Cristiano Ronaldo Rashford, Wan-Bissaka Dalot, Van de Beek Eriksen helyére jött be.

86. perc: Cimikasz állt be Robertson helyére.

85. perc: Szalah passzából Alexander-Arnold lőtt távolról, de jócskán a kapu mellé küldte a labdát.

Most benyomja a Liverpool a Manchester Unitedet a saját tizenhatosára.

Szalah gólját IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

82. perc: OTT A SZÉPÍTÉS! A szögletet követő kavarodásban Carvalho fordult kapura, De Gea védeni tudott, ám a kipattanóra Mohamed Szalah reagált a leggyorsabban – az üres kapuba fejelt. 2–1

81. perc: NAGY HELYZET! Robertson a tizenhatoson belül szolgálta volna ki Firminót, a menteni igyekvő Lisandro Martínez majdnem a saját kapujába juttatta a labdát, De Gea védett.

79. perc: Alexander-Arnold szögletekből tud csak próbálkozni a Pool. Most Van Dijk fejelt, de nagyon gyenge volt – De Gea simán fogta.

76. perc: Marcus Rashford hihetetlen – egymás után három liverpoolit küldött el borért, majd a tizenhatos sarkáról bombázott a hosszú felső felé. Éppencsak célt tévesztett, Alisson ezt csak nézte.

74. perc: Dalot beadása után Bruno Fernandeshez pattant a labda. A portugál kicsit hosszan vette át, majd Robertson előtt esett nagyot. Oliver nem ette meg, sárgával jutalmazta a színészkedést.

73. perc: Fabio Carvalho érkezik Milner helyére.

71. perc: Sancho jön le, Fred áll be az MU-nál.

70. perc: Van Dijk pazar keresztlabdával szolgálta ki Alexander-Arnoldot, aki egyből tette középre a labdát – túl erős volt a beadása, ezt senki sem érhette el.

67. perc: Robertson szögletére Fabinho érkezett, fejesét biztos kézzel fogta De Gea.

59. perc: Fabinho állt be Henderson helyére.

Rarshford gólját IDE KATTITVA tekinthetik meg!

57. perc: Elliott a tizenhatosról lőtt jobbal, de csak az oldalhálót találta el. Ez csak erőlködés…

56. perc: MI TÖRTÉNIK?! Varane a tizenhatoson belül dekázgat a szöglet után, majd legurítja Rashfordnak, aki sunyi, lapos lövést ereszt meg. Alisson hatalmasat védett, marad a 2–0.

53. perc: OTT A MÁSODIK HAZAI GÓL! Martial ugratta kiMarcus Rashfordot, az angol válogatott támadó egy az egyben vihette Alissonra. A Manchester United tízese nagyon higgadtan lőtt a liverpooli kapus mellett a kapuba. 2–0!

49. perc: Alexander-Arnold indult a meg a jobb oldalon, két MU-védő között remekül tört be. A visszagurított labdája pontatlan volt Szalahnak, a lepattanóból Elliott lőhetett, de a kísérlete elakadt egy hazai bekkben.

46. perc: Martial állt be a szünetben Elanga helyére.

46. perc: a Manchester United indította útjára a labdát.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc:Itt a vége az első félidőnek, Manchester United-vezetéssel mehetnek pihenőre a felek!

45. perc: Egy perc a ráadás.

45. perc: Dalot lépett oda nagyon keményen Díaznak, sárga lapot kapott.

41. perc: MAJDNEM OTT AZ EGYENLÍTÉS! Milner fejelt kapura a szöglet után, majd Bruno Fernandes csaknem a saját kapujába bombázta az egyébként kapu mellé tartó labdát – szerencséjére telibe találta a gólvonalon álló Martínezt. Ezt megúszta a Manchester United.

40. perc: Alexander-Arnold passzolta középre a labdát a jobb oldalról, s Firmino készítette le Szalahnak lövésre – Lisandro Martínez blokkolt, szögletet rúghat a Pool.

39. perc:Milner késett el, de megúszta a sárga lapot.

Az elmúlt percekben a Manchester United inkább visszaállt, a Liverpool viszont egyelőre képtelen komolyabb helyzetet kialakítani. A hazaiak rengeteg párharcot nyernek, s egyértelműen arra várnak, hogy kontratámadás lehetősége alakuljon ki.

30. perc: Luis Díaz tört be a tizenhatoson belülre, majd ballal lőtte volna középre a labdát, de Diogo Dalot becsúszva nagyszerűen avatkozott közbe.

28. perc: Éledezik a Liverpool? Az ellenfél térfelén sikerült szerelni Bruno Fernandest, majd Szalah találta meg egy löbbölt labdával Hendersont. A középpályás kapásból lőtt a tizenhatosról, de csak eltörte a labdát.

27. perc: Varane késett el Luis Díazzal szemben, ő is besárgul.

25. perc: ÓRIÁSI BRAVÚR! Eriksen szélről lepte volna meg szabadrúgásból Alissont, de a brazil kapus elképesztő védést mutatott be.

24. perc: Alexander-Arnold továbbra is szenved – Elanga simán faképnél hagyta a bal oldalon, a szélső védőnek muszáj volt visszarántania a tizenhatos szélénél. Michael Oliver sárga lapot mutatott fel.

20. perc: Rashford továbbra is aktív – Sancho passzolt remekül az angol csatárnak, akinek a lövését ezúttal Gomez blokkolta. Egyelőre élesebben játszik a Manchester United, a Liverpool nem tud mit kezdeni a gyors támadókkal.

19. perc: Luis Díaz próbálkozott a tizenhatosról, de nem igazán tudott erőt tenni a lövésbe. Egyébként is pontatlan volt a kísérlet, De Gea rúghatja ki a labdát.

Sancho gólját IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

16. perc: VEZET A MANCHESTER UNITED! Parádés kontratámadást vezetett a hazai csapat: Bruno Fernandes és Marcus Rashford játszott össze a jobb oldalon, majd amikor már úgy nézett ki, hogy nem lesz semmi a támadásból, Eriksen és Elanga remek kényszerítőt mutatott be. A tizenhatoson belül Jadon Sanchóhoz került a labda, aki egy higgadt lövőcsel után passzolt a jobb alsóba. 1–0

10. perc: MI MARADT KI?! McTominay indította Bruno Fernandest, aki becsúszva megelőzte a felé rohanó Gomezt, s óriási ziccerbe hozta Elangát. A fiatal szélső egy az egyben maradt Alissonnal, de csak a kapufát találta el.

8. perc: Malacia ívelt át a hosszúra, majd Bruno Fernandes középre fejelte a labdát, ám nem érkezett csapattárs. Alissoné a labda.

8. perc: Eriksen kapura lőtt a szabadrúgásból, a sorfal a helyén volt. Felpattant a labda, s a kapu tetején landolt, jöhet a szöglet.

7. perc: ismét Rashford kellemetlenkedett: Alexander-Arnolddal szemben nyert meg egy párharcot, a liverpooli bekk csak felrúgni tudta a tizenhatos sarkánál. Eriksen jöhet veszélyes helyről.

4. perc: Marcus Rashford ugrott ki, a tizenhatosig vezette a labdát, a lövés pillanatában odaért a holland klasszis, Virgil van Dijk. A Liverpool védője remekül lépett közbe. Az első lehetőség mindenesetre a Manchester United előtt adódott.

1. perc: elindult a mérkőzés, a Liverpool kezdte az összecsapást.

Erik Ten Hag nem nevezte a kezdőbe Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP)
Erik Ten Hag nem nevezte a kezdőbe Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP)


A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Úgy látszik, CR7 valóban feljegyzi a kritikákat, amiket a médiában fogalmaznak meg vele szemben – Jamie Carragher többször hangoztatta, hogy eladná a 37 éves csatárt a Manchester Unitedből. Ronaldo ütős választ adott, egyszerűen ignorálta az egykori Liverpool-védőt a bemelegítés során, míg köszönt korábbi csapattársainak, Gary Neville-nek és Roy Keane-nek.

 


 

Cristiano Ronaldóék is megérkeztek, hamarosan kezdünk!


Szalah és társai készen állnak...


Az elmúlt két hétben arról olvashattunk az angol sajtóban, hogy veszélybe kerülhet a rangadó megrendezése: a Manchester United szurkolóinak végleg elegük lett a klub tulajdonosaiból, a Glazer családból. Twitteren a #EmptyOldTrafforddal akarták elérni a drukkerek, hogy a Liverpool elleni összecsapáson üres lelátók előtt lépjenek pályára Marcus Rashfordék – ez nem jött össze, sokan kilátogattak a meccsre.

Érdekesség, hogy 2021 tavaszán is az ősi rivális ellen szerveztek tüntetést az MU rajongói – akkor az Európai Szuperligához való csatlakozás, valamint a tulajdonosi kör stratégiája miatt háborodtak fel és hívtak össze rendkívüli találkozót. Az összecsapást egyébként el kellett halasztani.

Az elmúlt idényben a Manchester United óriási pofonokat kapott a Liverpooltól: az Old Traffordon 5–0-ra,az Anfielden 4–0-raütötte ki Jürgen Klopp együttese az MU-t.

A Liverpoolnál nincs nagy meglepetés a kezdőcsapatban: Darwin Núnez megkezdi hárommeccses eltiltását, Roberto Firmino lesz a középcsatár. Diogo Jota és Thiago Alcantara továbbra is sérüléssel bajlódik, egyikük sem került be a keretbe.


Erik ten Hag igencsak belenyúlt a kezdőcsapatába a Brentford elleni 4–0-s vereség után: Harry Maguire és Cristiano Ronaldo is csak a kispadon kezd. A csatárposzton Marcus Rashford próbálja majd helyettesíteni a portugál világklasszist. Természetesen egyelőre nincs a keretben a csaknem 70 millió euróért szerződtetett Casemiro.


Szombaton játszották
AFC Bournemouth–Arsenal 0–3
(Ödegaard 5., 11., Saliba 54.)
Crystal Palace–Aston Villa 3–1 (Zaha 7., 68., Mateta 71., ill. Watkins 5.)
Everton–Nottingham Forest 1–1 (Gray 88., ill. Br. Johnson 81.)
Fulham–Brentford 3–2 (Reid 1., Palhinha 20., A. Mitrovics 90., ill. Nörgaard 44., Toney 71.)
Leicester City–Southampton 1–2 (Maddison 54., ill. Ché Adams 68., 84.)
Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers 1–0 (Kane 64.)
Vasárnap játszották
Leeds United–Chelsea 3–0
(Aaronson 33., Rodrigo 37., J. Harrison 69.)
Kiállítva: Koulibaly (85., Chelsea)
West Ham United–Brighton & Hove Albion 0–2 (Mac Allister 22. – 11-esből, Trossard 66.)

Newcastle–Manchester City 3–3
(Almirón 28., C. Wilson 39., Trippier 54., ill. Gündogan 5., Haaland 61., Bernardo Silva 64.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik