PL: Lampard lett a Chelsea új vezetőedzője – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.04. 10:16
null
Frank Lampard játékosként 13 trófeát nyert a Chelsea-vel, most vezetőedzőként is sikerre vezetheti a londoni csapatot (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea futballcsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy a Derby County korábbi menedzsere, Frank Lampard veszi át a londoni csapat irányítását.

A Chelsea hivatalos oldalán közölte, hogy a klub legendája visszatért a Stamford Bridge-re azt követően, hogy sikeres évet zárt a másodosztályú Derby Countyval. Miután megtörtént a bejelentés, Lampard elárulta, nagyon büszke, hogy a Chelsea trénere lehet.

„Nagyon büszke vagyok, hogy a Chelsea-t irányíthatom vezetőedzőként. Mindenki tudja, mennyire szeretem a klubot, és mennyi szép emlékem van innen. Most minden erőmmel azon leszek, hogy felkészítsem a csapatot a következő idényre. Azért vagyok itt, hogy keményen dolgozzak, és már alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka” – mondta Frank Lampard.

A 41 éves szakember elárulta, hálás a Derbynek, mivel rengeteg tapasztalatot szerzett mint menedzser az elmúlt idényben.

„Elképesztő mennyi tapasztalattal gazdagodtam a Derby Countyban, kiváltságosnak érzem magam, hogy itt kezdhettem meg edzői karrierem. Szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatásukat, amelyet már az első naptól éreztem, amikor megérkeztem a városba. Mindenkinek sok szerencsét kívánok a jövőben, remélem, hogy továbbra is sikeres lesz a klub” – tette hozzá Lampard.

Lampard 57 mérkőzésen irányította a Derby Countyt, 26 győzelem 15 döntetlen és 16 vereség után távozik a csapat éléről. A Chelsea legendája sikeres idényt tudhat maga mögött, mivel a Championship alapszakaszában a hatodik helyen végzett a Derbyvel, a rájátszásban pedig a döntőig vezette a „kosokat”, ahol azonban 2–1-re az Aston Villa nyert, így Lampard nem ünnepelhetett feljutást.

Lampard pikáns párharccal mutatkozhat be a Premier League-ben a Chelsea élén, mivel az első fordulóban az Old Traffordon találkozik majd Ole Gunnar Solskjaerral és a Manchester Uniteddel.

A 41 éves korábbi középpályást 2001 nyarán 11 millió fontért szerződtette a Chelsea, és mint kiderült, remek vételt csinált. A klubnál töltött 13 idénye alatt 648 tétmérkőzésen lépett pályára, 211 gólt szerzett és 150 gólpasszt osztott ki. Háromszor nyert Premier League-et, négyszer FA-kupát, kétszer Ligakupát és angol Szuperkupát (Community Shield), egyszer-egyszer pedig Bajnokok Ligáját és Európa-ligát a londoniakkal. A csapatkapitányi karszalagot 83-szor viselhette. Az angol válogatottban 106-szor lépett pályára, 29-szer talált be az ellenfelek kapujába.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik