N-P. T.
2022.09.30 15:57 Frissítve: 2022.09.30 15:57

PL: Az őszinte véleményem címlapra kerülne, de az Angliának nem segítene – Klopp

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp nem szerette volna őszintén kifejteni a véleményét angol újságíróknak arról, hogy Trent Alexander-Arnold az olaszok és a németek ellen sem lépett pályára az angol válogatott utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzésén. Ettől függetlenül sokat sejtető választ adott a kérdésre...

 

Jürgen Klopp (középen) minden csapatába betenné Trent Alexander-Arnoldot (Fotó: Jan Woitas/dpa)

 

A válogatott szünet után a hétvégén az angol labdarúgó-bajnokság is folytatódik, a Liverpool például a Brighton csapatát fogadja. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a „vörösök′ menedzsere, Jürgen Klopp válaszolt az újságírók kérdéseire.

Nemcsak az előttük álló találkozóról faggatták: egyikük arra volt kíváncsi, mit szól ahhoz, hogy játékosát, Trent Alexander-Arnoldot hiába hívta be az angol válogatott keretébe Gareth Southgate szövetségi kapitány, sem az olaszok, sem a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen nem lépett pályára – utóbbiak ellen már a meccskeretbe sem fért be. (Mint ismert, Anglia Magyarországgal együtt szerepelt az A-Liga 3. csoportjában, ahonnan utolsóként búcsúzott).

Bár a német menedzser egyértelmű választ nem adott a kérdésre, szavai így is sokat sejtetnek véleményével kapcsolatban.

„Tényleg ki akarjuk nyitni ezt a dobozt? Önök angol újságírók, úgyhogy nem beszélgethetünk a válogatottról a világbajnokság kezdetéig. Az őszinte véleményem biztosan a címlapokra kerülnek. Ezt szeretné? Ez talán Németországnak segítene, de Angliának biztosan nem. Mondanivalóm lenne, csak értelme nincs most kifejtenem. Én Trentet máshogy látom, ez egyértelmű. Az emberek beszélnek arról, hogy nem jó védő, ami nem igaz, remek védő. Nem mindig védekezik a legjobban, de még csak huszonhárom éves, dolgozunk rajta. De bármilyen csapatom lenne is, én Trentet választanám, mert ő kivételes.″

Arról is kérdezték, hogy a védő ezek után milyen hangulatban tért vissza a válogatottól?

„Nem bulihangulatban, de elfogadja az edző döntését, mert okos játékos. Erről a menedzser dönt, és itt legtöbbször rá esik a választás. Egyértelmű, hogy egy világklasszis.″

 

ANGOL PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ
SZOMBATON
13.30:
Arsenal–Tottenham (Tv: Spíler1)
16.00: Bournemouth–Brentford
16.00: Crystal Palace–Chelsea (Tv: Match4)
16.00: Fulham–Newcastle United
16.00: Liverpool–Brighton (Tv: Spíler1)
16.00: Southampton–Everton
18.30: West Ham United–Wolverhampton (Tv: Spíler1)

VASÁRNAP
15.00:
Manchester City–Manchester United (Tv: Match4)
17.30: Leeds United–Aston Villa (Tv: Spíler1)

HÉTFŐN
21.00:
Leicester City–Nottingham Forest (Tv: Arena4)

 

 

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.