PL: a katari sejk emelt a Manchester Unitedért tett ajánlatán

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 10:39
null
A katari sejk emelt a Manchester Unitedért tett ajánlatán (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a katari bankár Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk nemrég ötmilliárd fontos ajánlatot tett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) érdekelt Manchester Unitedért, ám a csapatot 2005 óta tulajdonló Glazer család a világrekordot jelentő ajánlat ellenére Sir Jim Ratcliffe-nek adná el inkább tulajdonának egy részét. Az angol lapok most arról számoltak be, hogy a katari sejk emelt az ajánlatán.

 

Ismert, hogy a Glazer család még 2022 novemberében jelentette ki, hogy szeretne megválni a Manchester Unitedtől. A tulajdonosok egy háromkörös árverésen várták az ajánlatokat, s április 28-án járt le a licit harmadik körének határideje, akkor Dzsasszim sejk ötmilliárd fontért vette volna meg a Manchester United száz százalékát, míg Sir Jim Ratcliffe a részvények valamivel több mint felére tartott igényt, azzal a kitétellel, hogy Glazerék kisebbségi részvényesek maradnak és lesz beleszólásuk a klub ügyeibe.

A Sky Sports most arról számolt be, hogy Dzsasszim sejk emelt korábbi ajánlatán és az ötmilliárd fontos vételi ár mellett kifizetné a klub adósságát is, amely a BBC szerint a márciusi adatok alapján 969.9 millió font volt.

Egyébként ha Dzsasszim sejk venné meg a „vörös ördögöket”, akkor a Manchester United lenne a világ legdrágább sportcsapata, megdöntve a Washington Commanders néhány héttel ezelőtti tulajdonosváltását, ráadásul a katari pénzekből nem csak Erik ten Hag építhetne új csapatot, hanem a klub infrastruktúráját (Old Trafford, carringtoni edzőközpont) is fejleszthetné.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik