MU: hiába a katari rekordajánlat, Ratcliffe veheti meg a „vörös ördögöket”

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.11. 09:15
null
A katari rekordajánlat helyett Sir Jim Ratcliffe veheti meg a Manchester Unitedet (Fotó: Getty Images)
Angol lapértesülések szerint az INEOS tulajdonosának, Sir Jim Ratcliffe-nek adja el az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester Unitedet a klubot 2005 óta tulajdonló Glazer család, annak ellenére, hogy Dzsasszim bin Hamad al-Tani katari sejk világrekordot jelentő ötmilliárd fontot ajánlott a „vörös ördögökért”.

 

A Glazer család 2022 novemberében jelentette be, hogy szeretne megválni a Manchester Unitedtől, s azóta három licitkör után, április végén a katari emír testvére, Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk ötmilliárd fontos ajánlatot tett a klubért, mellyel a világ legdrágább sportcsapatává tenné a Manchester Unitedet.

Ugyanakkor a Glazer család a legfrissebb értesülések szerint Sir Jim Ratcliffe-nek adná el a klub többségi tulajdonát (valamivel több mint 50 százalékát), és kisebbségi részvényesként továbbra is befolyása lenne a „vörös ördögök” életére, míg a katari sejk egyedüli tulajdonos lenne.

Az angol lapok kitérnek arra is, hogy ha Dzsasszim sejk venné meg a klubot, akkor a csapat újjáépítése mellett az Old Traffordot és a carringtoni edzőközpontot is fejlesztenék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik