MTI 2020.10.04 13:57 Frissítve: 2020.10.04 14:20

PL: „A játékvezetők rosszul értelmezik a kezezés-szabályt”

Eric Dier, a Tottenham Hotspur angol válogatott labdarúgója szerint a játékvezetők rosszul értelmezik a kezezés-szabályt a Premier League-ben.

Dier szerint a játékvezetők rosszul értelmezik a szabályt (Fotó: AFP)

 

„Amikor a tizenhatos környékére vagy azon belülre érünk, rettegünk az új szabálytól. Nincs kedvünk cselekedni, vagy normális módon játszani” – magyarázta a 26 éves középhátvéd.

Hozzátette, az új szabály alaposan megnehezíti a védők dolgát, akik már kétszer is meggondolják, hogy csináljanak-e bármit is a büntetőterületen belül.

Dier annak apropóján vetette fel a problémát, hogy egy héttel ezelőtt a Newcastle játékosa, Andy Carroll közvetlen közelről az ő felemelt karjára fejelte a labdát, ezért a vendégek büntetőt kaptak, és a 97. percben egyenlítettek.

A Premier League már jelezte, hogy meg akarja változtatni a kezezés-szabályt, és tárgyalásokat folytat a sportág nemzetközi szabályalkotó testületével (IFAB), miután a játékosok és a vezetőedzők egységesen kritizálják a játékvezetők szabályértelmezését.

„Úgy tűnik, mindenki ugyanazon a véleményen van, ami a futballban ritkaság. Ez egyértelművé teszi, hogy a dolgok nincsenek rendben. Ha az ellenfél edzője azt mondja, hogy szerinte ez nem volt büntető, ami szintén ritkaság, az nagyon egyértelmű” – magyarázta a középhátvéd.

Dier elmondta, léteznek egymásnak ellentmondó szabályok is, és úgy vélekedett, a játékvezetőknek csak akkor kellene tizenegyest ítélniük, ha a kezezés szándékos volt, vagy ha a vétkes játékos karja természetellenes helyzetben volt.

„Ha túl közel vagy, ha közvetlen közelben vagy, és a labda eltalálja a karodat, az nem kezezés. Ha a karodnak egy bizonyos részét találják el, az sem kezezés. Számomra ez az egész nagyon egyértelmű. Szándékos volt? A kar olyan helyzetben volt, amiben nem kellett volna lennie? Ezt a két kérdést kell feltenni” – magyarázta Eric Dier.

2021.09.27 15:15:05

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Jack Grealishnek minden lehetősége megvan rá, hogy a Manchester Cityvel trófeákat nyerjen.

2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”