MU: vasárnap estére megtérülhet Ronaldo átigazolási díja a mezeladásokból

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 09:36
null
Kezd megtérülni a Ronaldo-transzfer (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csütörtökön bejelentette, hogy Cristiano Ronaldo viselheti a 7-es számú mezt a csapatban. A Givemesport a Lovethesalesre hivatkozva azt írja, hogy a bejelentés utáni első 12 órában összesen 32.5 millió font értékben adtak el a 36 éves portugál játékos nevével és számával ellátott mezeket.

 

Mielőtt azonban azt gondolnánk, a „vörös ördögök” bevétele is ennyi volt az eladásokból, és már profitot termeltek a Cristiano Ronaldo-üzletből, meg kell jegyezni, hogy az MU csupán hét százalékot kap a (60 fontba kerülő) mezek értékesítéséből.

A 36 éves portugál támadó 12 millió fontért érkezett Manchesterbe, ahol a PriceOfFootball szerint évi 20 millió fontot tehet zsebre. Ez azt jelenti, hogy az angol rekordbajnoknak az első két évben 52 millió fontba „fáj” a Ronaldo-transzfer, így a klubnak további 12.4 millió mezt kellene eladnia ahhoz, hogy – csak ebből – profitot generáljon.


A Man. United tehát az első 12 órában nagyjából hárommillió fontot termelt ki magának 542 000 mez eladásából. A PriceOfFootball viszont úgy kalkulál, hogy vasárnap estére megtérülhet Ronaldo átigazolási díja (12.9 millió font).


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik