CS. M. 2021.08.27 15:36 Frissítve: 2021.08.27 17:34

PL: közel az egyezség, C. Ronaldo ismét az MU játékosa lehet – sajtóhír

A korábbi sajtóhírekre reagálva Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője megerősítette, hogy Cristiano Ronaldo jelezte távozási szándékát a klub felé. Az eddigiek alapján úgy tűnt, az ötszörös aranylabdás portugál klasszis útja a Manchester Cityhez vezet, de a Sky Italia átigazolási ügyekben jártas újságírója, Fabrizio Romano úgy értesült, a PL-címvédő letett az ügyletről, míg a Manchester United felvette a kapcsolatot Ronaldo ügynökével, Jorge Mendessel, és már a szerződés részletein dolgoznak.

Cristiano Ronaldo 2009-ig játszott az MU-ban, ahol Bajnokok Ligáját nyert és aranylabdás is lett (Fotó: AFP)

Korábban beszámoltunk róla, hogy Cristiano Ronaldo jelezte távozási szándékát klubja, a Serie A-ban szereplő Juventus felé, ügynöke pedig felvette a kapcsolatot a Premier League-címvédő Manchester Cityvel. Előbbit a torinóiak vezetőedzője, Massimiliano Allegri is megerősítette.

Cristiano odajött hozzám tegnap és elmondta, hogy távozni szeretne a klubtól, ez így van. Ezért nem edzett tegnap, és nem is lesz ott a következő ellenfél, az Empoli elleni keretben. Nem vagyok csalódott emiatt, ő hozott egy döntést, amit tiszteletben tartok. Ez az élet része” – nyilatkozta Allegri.

Ekkor még minden jel arra mutatott, hogy Ronaldo a Manchester City játékosa lehet, hiszen egybehangzó sajtóhírek szerint a portugál klasszis ügynöke, Jorge Mendes már napok óta tárgyal a PL-címvédő klubbal. A Juventus nagyjából 30 millió eurót szeretne kapni a 36 éves támadóért, hivatalos ajánlat ekkor azonban még nem érkezett a torinóiakhoz.

Allegri megszólalását követően a Manchester United – ahol Ronaldo 2003 és 2009 között futballozott – menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer érdekes nyilatkozatot tett a portugál klubváltása kapcsán.

Mindig is jó kapcsolatot ápoltunk Cristiano Ronaldóval, és ha elhagyja a Juventust, tudja, hogy mi itt vagyunk. Ő egy klublegenda, minden idők legjobbja, ha engem kérdeznek. Szerencsés voltam, hogy egy csapatban játszhattam vele. Meglátjuk, most mi történik majd” – fejezte be mondandóját sejtelmesen az MU trénere.

Ezt követően a Sky Italia újságírója, Fabrizio Romano arról számolt be, hogy Jorge Mendes, Ronaldo ügynöke csütörtök este óta kapcsolatban áll a Manchester United illetékeseivel és a lehetséges átigazolás részleteiről egyezkedik a vezetőséggel.

A legfrissebb fejlemények szerint a Manchester City kiszállt a versenyfutásból, míg a Manchester United hivatalos ajánlatot tett Ronaldóért a Juventusnak. Sajtóhírek szerint ez 25 millió euróról és további bónuszokról szól.

Cristiano Ronaldo korábban 2003 és 2009 között légióskodott Manchester „vörös” felén, ahonnan 94 millió euró ellenében távozott a Real Madridhoz. Az MU-ban 292 tétmeccsen lépett pályára, melyeken 118 gólt szerzett és 69 gólpasszt adott. Háromszor lett Premier League-győztes, egy alkalommal pedig a Bajnokok Ligáját is megnyerte a klubbal. 2008-ban aranylabdás lett az MU színeiben.

Egybehangzó sajtóinformációk szerint a 36 éves támadó 2023 nyaráig köthet szerződést korábbi klubjával.  

 


 

 

2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.

2023.01.22 22:16:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. A Burnley fizetett 2.8 millió eurót a saját csatáráért – hogy kölcsönadja • Sir Alex után Sir Jim az MU-nál?

2023.01.22 23:33:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A primadonna sohasem a hiúsága, a sértődöttsége, a kiváltságai jóvoltából lesz prima donna, hanem megfordítva. Először a tudás, a produkció, a tetszés, és csak azután azok a sallangok, amelyek – ez nyilvánvaló – nem feltétlenül teszik szimpatikussá. Ennek alapján, Pep Guardiola nem is igazi primadonna. Legfeljebb félig az.

2023.01.22 17:11:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A rendkívül izgalmas és fordulatos rangadón Eddie Nketiah kései gólja döntött.