PL: úgy tűnik, mégis C. Ronaldóé lehet a 7-es mez az MU-ban

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 09:31
null
Cristiano Ronaldo a CR7 brand építését még első manchesteri időszakában megkezdte (Fotó: AFP)
A Premier League érvényben lévő szabályai miatt eddig úgy tűnt, hogy Cristiano Ronaldo nem játszhat megszokott, 7-es mezszámában régi-új csapatában, a Manchester Unitedben, de egy játékoseladás miatt fordulat történhet az ügyben. 

Jelenleg az uruguayi csatár, Edinson Cavani viseli a 7-es mezszámot a Manchester Unitednél, s bár különböző információk szerint Cristiano Ronaldo szerződtetését követően felajánlotta volna ezt a számot az ötszörös aranylabdás portugál klasszisnak, a Premier League szabályzata ezt nem teszi lehetővé. Ekkor úgy tűnt, hiába a CR7 brand, Ronaldónak új mezszámot kell választania. Egy játékoseladás azonban fordulatot hozhat az ügyben.

Egybehangzó sajtóhírek szerint ugyanis kedden, az átigazolási időszak utolsó napján hivatalossá válik, hogy Daniel Jamest, az MU szélsőjét szerződteti a Premier League-ben szereplő Leeds United. A walesi támadó a 21-es számú mezt viseli a manchesteri klubnál.

Ezt a számot kaphatja meg James távozása esetén Edinson Cavani – aki egyébiránt az uruguayi válogatottban is 21-es –, míg a megüresedett 7-es mezszám így már Cristiano Ronaldóhoz kerülhet.

A BBC információi szerint az MU-nak így is kérvényt kellene majd benyújtaniuk azért, hogy CR7 a hetes mezszámban, Cavani pedig a 21-esben játszhasson a 2021–2022-es idény további részében.

 


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik