MU-siker a Newcastle ellen, gálázott az Arsenal

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 22:51
null
Cleverley gólja végül döntőnek bizonyult (Fotó: Action Images)
A Manchester United labdarúgócsapata az Old Traffordon 2–1-re legyőzte a Newcastle Unitedet, így bejutott az angol Ligakupa 4. fordulójába. Az Arsenal 6–1-re kiütötte a Coventryt, a Tottenham simán nyert a Carlisle otthonában, a Reading a Loftus Roadon aratott sikert, a Norwich otthon lépett tovább. A West Bromwich Albion–Liverpool meccsen sem Gera Zoltán, sem Gulácsi Péter nem kapott játéklehetőséget (előbbi a keretben sem volt, utóbbi a kispadon ült), a Pool 2–1-re nyert Nuri Sahin duplájának köszönhetően.

A nagycsapatok szokás szerint vagy vegyes-, vagy második csapatot küldtek ki a szerdai Ligakupa-mérkőzésekre, ifjak sora bizonyíthatott, no meg akadt nagy visszatérő is, Darren Fletcher személyében – a középpályás tíz hónap után volt kezdő tétmeccsen a Manchester Unitedben. Sir Alex Ferguson csapata De Gea – Büttner, Wootton, Vermijl, M. Keane – Fletcher, Anderson, Cleverley – Rooney, Welbeck, Chicharito összeállításban kezdett, és távoli lövésekkel került előnybe a Newcastle ellen: a 44. percben Anderson kemény lökete a kapufát érintve vágódott a hálóba, az 58.-ban Tom Cleverley lőtte át a védelmet.

Válasz is jött, Papiss Cissé közvetlen közelről egy fejessel szépített, majd szerencsésen elkerülte, hogy nekiessen a kapufának. A Newcastle-nek majd' félórája volt egyenlíteni, de előbb még „Chicharito" Hernández találta el a lécet – majd jött a vendégek esélye a 2–2-re, de Dan Gosling lövését kinézte a sarokból David de Gea, majd Cissé parádés hátrahúzása csattant a megkönnyebbült MU-kapus fölött. A végén eluralkodott az általános jó hangulat, mivel egyrészt az MU megőrizte a 2–1-es fórt, másrészt a közönség a „Fergie, igazold le!” kórussal fogadott egy, a pályára berohanó nézőt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



Könnyedén: az Arsenal átlépett a Coventryn
Könnyedén: az Arsenal átlépett a Coventryn

Arsene Wenger a Martínez – Djourou, André Santos, Angha, Miquel – Arsavin, Coquelin, Yennaris, Walcott – Giroud, Oxlade-Chamberlain egységet vetette be a Coventry ellen, és nagyon sima győzelemnek örülhetett.

Az Arsenal a 39. percben Oliver Giroud góljával törte meg az égszínkékek ellenállását, majd a francia csatár kihagyott egy büntetőt, de Oxlade-Chamberlain és Arsavin is betalált, így 63 perc után már nem sok izgalom maradt. Gól viszont még igen, bőven: Theo Walcott is „csöngetett", Callum Bell révén a Coventry eljutott a szépítésig, cserébe kapott még kettőt, Miquel után Walcott állította be a 6–1-es végeredményt.

A Tottenham simán letudta a Carlisle otthonába tett látogatást, Jan Vertonghen és Andros Townsend révén kevesebb mint egy óra alatt eldöntve a mérkőzést, a bónuszt a hajrában Gylfi Sigurdsson szolgáltatta a harmadik találattal. A Norwich Alexander Tettey góljával küzdötte le a Doncastert, a QPR–Reading találkozón pedig volt minden, mint a búcsúban.

A Loftus Roadon David Hoilett góljára Kaspars Gorkss válaszolt, majd Djibril Cissé pazar találata a 71. percben elszabadította a poklot: a hazai szurkolók őrjöngését kilenc percen belül Nicky Shorey és Pavel Pogrebnjak csillapította le, a Reading 3–2-re nyert. Még az is belefért, hogy a legvégén Pogrebnjak előbb kiharcolt, aztán azzal a lendülettel ki is hagyott egy tizenegyest.

A bajnokságban pocsékul szereplő Liverpool kezdőjéről mindent elmond, hogy Jamie Carragher egymaga 555-tel több meccset játszott a „vörösök” színeiben, mint kezdőbeli csapattársai együtt. A Jones – Carragher, Coates, Robinson, Wisdom – Downing, Sahin, Henderson, Dani Pacheco – Asszaidi, Yesil tizeneggyel kifutó Pool három perc után hátrányba került a West Brom otthonában, Gabriel Tamas találatára viszont a 17. percben Nuri Sahin válaszolt. A második félidőben aztán jött a liverpooli klubtörténet legfiatalabb játékosa (Jerome Sinclair 16 évesen és 6 naposan debütált), de nem ő döntött, hanem Sahin, a 82. percben.

ANGOL LIGAKUPA
3. FORDULÓ
Manchester United–Newcastle United 2–1
Arsenal–Coventry City (III.) 6–1
Norwich City–Doncaster Rovers (III.) 1–0
QPR–Reading 2–3
Carlisle United (III.)–Tottenham Hotspur 0–3
West Bromwich Albion–Liverpool 1–2
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Sunderland–Middlesbrough
Swindon–Aston Villa
Wigan–Bradford
Leeds–Southampton
Norwich–Tottenham
Liverpool–Swansea
Chelsea–Manchester United
Reading–Arsenal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik