MU: Scholes szerint a csapat közelített igazi önmagához

Vágólapra másolva!
2016.01.13. 13:31
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 21. fordulójában a Manchester United 3–3-as döntetlent játszott a Newcastle United otthonában. A mérkőzés után a menedzserek mellett Paul Scholes is értékelt, aki korábban többször éles kritikát zúdított egykori együttesére, ezúttal azonban nem volt teljesen elégedetlen.

„Természetesen olyan érzés, mintha kikaptunk volna – mondta Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere. – Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy hat gólt szerezzünk, mégis kiengedtük a kezünkből a mérkőzést. A bíró a semmire adott tizenegyest a Newcastle-nek, a büntető előtt mindkét játékos szabálytalan volt.”Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere. – Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy hat gólt szerezzünk, mégis kiengedtük a kezünkből a mérkőzést. A bíró a semmire adott tizenegyest a Newcastle-nek, a büntető előtt mindkét játékos szabálytalan volt.”

„Sokkal jobb volt a csapat játéka, mint általában, olyan volt, mintha az »igazi« Manchester Unitedet láttam volna játszani – vélte Scholes. – Korábbi csapatom könnyedén nyerhetett volna. Mindig támadófutballt várok a Manchester Unitedtől, függetlenül attól, hogy hol játszik a csapat. Néha könnyebb jó teljesítményt nyújtani idegenben, amikor az ellenfél kinyílik és támadni akar, mint ahogy a Newcastle tette. Most az a fontos, hogy ilyen játékot láthassunk az Old Traffordon is.”

„A szakértők azt mondják, hogy a Newcastle nem tud küzdeni, de mi nem adtuk fel, és kiegyenlítettünk a hajrában. Az egyenlítő találat olyan volt a számunkra, mintha a győztes gólt szereztük volna meg – mondta Steve McClaren, a Newcastle menedzsere. – Előzetesen mindenki úgy gondolta, hogy unalmas lesz a mérkőzés, de rájuk cáfoltunk, és izgalmas találkozón hat találat is született. Remek meccs lehetett a semleges szurkolók számára, az edzőknek azonban felért egy szívrohammal.”

Wayne Rooney karrierje során tizennegyedik gólját szerezte a Newcastle ellen a Premier League-ben, többet, mint akármelyik másik csapat ellen a ligában.

„Ha kétgólos előnyt szerzünk, akkor le kell zárnunk a mérkőzést, és meg kell szereznünk mind a három pontot – így Rooney. – Nem használtuk ki a lehetőségeinket, a Newcastle pedig vissza tudott kapaszkodni. Mindig megpróbálunk szórakoztató támadófutballt játszani, ez az, amin az edzéseken dolgozunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik