M. B.
2023.03.20 20:27 Frissítve: 2023.03.20 20:50

MU: a héten megérkezhet a vevők következő ajánlata a klubért – sajtóhír

Már ezen a héten megteszik második ajánlatukat az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United eladásában érdekelt felek, egészen pontosan a Katari Iszlám Bankot irányító Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk, valamint az INEOS nevű vegyipari óriáscéget vezető (és kétharmados arányban birtokló) brit milliárdos, Sir Jim Ratcliffe – adta hírül saját forrásaira hivatkozva a Sky Sports.

Egyelőre nem tudni, mi lesz a Manchester Uniteddel (Fotó: Getty Images)

Az angol sporttelevízió vezető riportere, Kaveh Solhekol úgy tudja, hogy Dzsasszim sejk már szerda este megteszi második ajánlatát az MU-ért. A katari bankelnök pénzügyi és jogi szakértőkből álló csapata az előző hét csütörtökén találkozott a klub vezetőségével, és Solhekol amerikai informátorai szerint a megbeszélés jó hangulatban zajlott, így annak lezárulta után a katariak egyre biztosabbak azzal kapcsolatban, hogy az MU-t jelenleg birtokló Glazer család tényleg hajlandó eladni a klubot – korábban ugyanis még arról cikkezett az angol sajtó, hogy egyáltalán nem biztos a tulajdonosváltás.

A brit sajtóban eddig úgy tudták, hogy a katariak nem hajlandóak a klub általuk valósnak vélt értékénél többet fizetni Glazeréknek – az amerikai tulajdonosok jelenleg 6 milliárd fontért lennének hajlandóak megválni a Unitedtől –, de a múlt heti látogatás után elméletileg megváltozott a véleményük. A katari delegáció vonattal utazott el Londonból Manchesterbe, ahol 10 órán keresztül folytak a tárgyalások a klub képviselőivel arról, hogy miben lehetne fejleszteni az MU utánpótlását, a női csapatot, valamint a klub infrastruktúráját – a Sky Sports szerint minderre azért volt szükség, hogy a katariak minden fontos információval képben legyenek a második ajánlat megtétele előtt.

 

 

Természetesen Sir Jim Ratcliffe és az INEOS sem száll ki a versenyből. A 70 éves üzletember, valamint a vegyipari óriás képviselői az elmúlt hét pénteki napján – egy nappal a katariak után – látogatott el az Old Traffordra, valamint a Manchester United carringtoni edzőközpontjába, ahol hat órán keresztül tárgyaltak a klub vezérkarával. Ratcliffe – Dzsasszim sejkkel ellentétben – személyesen látogatta meg a klub központját, és a hét folyamán várhatóan ő is megteszi második ajánlatát az MU-ért.

A Sky Sports vezető riportere, Kaveh Solhekol kiemelte a két látogatás közötti látványos különbséget.

Sir Jim hagyta, hogy fotózzák és videózzák, de az is sokat elárul, hogy Richard Arnold (a Man. United vezérigazgatója – a szerk.) személyesen fogadta a milliárdost, kezet fogott vele, majd együtt fotózkodtak. Mindezek a jelek abba az irányba mutatnak, hogy a Glazer család komolyan gondolja a Manchester United eladását. Az INEOS részéről egy rendkívül nagy »kaliberű« küldöttség érkezett a klub székhelyére: Sir Ratcliffe mellett ott volt a cég két társtulajdonosa, Andrew Currie és John Reece is, valamint Sir Dave Brailsford, aki korábban a Team Sky kerékpáros istálló igazgatója volt, most pedig az INEOS sportigazgatójaként tevékenykedik” – mondta Solhekol.

Fontos megjegyezni, hogy egy harmadik szereplő is bejutott a tárgyalások második körébe: a korábban az olasz AC Milant tulajdonló, majd attól 2022 nyarán megváló Elliott Investment Management. Az amerikai befektetési alap angol sajtóhírek szerint – Dzsasszim sejkkel és Sir Jim Ratcliffe-fel ellentétben – nem megvásárolni, hanem finanszírozni akarja a Manchester Unitedet.

2023.06.02 22:56:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A United csak tizenegyesből tudott betalálni, és ez kevés volt ahhoz, hogy megnyerje a manchesteri derbit.

2023.05.30 21:35:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ide nem jön dúsgazdag szerencselovag, hiszen arról stadionbeli felirat tanúskodik, mi a vélemény róluk errefelé: „A labdarúgás a szurkolóké, nem a sejkeké, az oligarcháké, az esélylesőké és a bankároké.”

2023.05.25 20:31:09

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Man. United bebiztosította magának a Bajnokok Ligája-indulást a következő idényre.

2023.05.24 23:48:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Premier League megnyerése a múlt ismeretében nem volt kihívás. A BL igen. Az legalizálná az elköltött eurószázmilliókat, akkor lehetne azt mondani, hogy a 2008-ban útjára indított arab futballprojekt végre sikeres. Bár szurkolói hovatartozástól függően alighanem sokan vitatják, de talán (vagy legfeljebb?) akkor lehet elkezdeni leszámolni az első és második számú manchesteri csapat kitételével.

2023.05.21 15:35:48

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Julián Álvarez korai gólja döntött a nem túl nagy iramú mérkőzésen.