Manchester United: Lukaku öt évre aláírt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.10. 18:07
A Manchester United angol élvonalbeli futballcsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy öt évre szóló szerződést kötött Romelu Lukakuval. A belga támadó kontraktusa opciós joggal további egy esztendővel meghosszabbítható.

Mint arról beszámoltunk, a Manchester United már korábban hírül adta, hogy megegyezett az Evertonnal Romelu Lukaku átigazolásáról, ám még hátravolt az orvosi vizsgálat, valamint a közös nevezőre jutás a csatárral a személyes feltételeket illetően. Hétfőn azonban pont került az ügy végére: az MU közölte, hogy öt plusz egy évre szóló megállapodást szignózott a 24 éves belga válogatott labdarúgó, aki csatlakozik a felkészülést Los Angelesben kezdő új társaihoz.Mint arról beszámoltunk, a Manchester United már korábban hírül adta, hogy megegyezett az Evertonnal Romelu Lukaku átigazolásáról, ám még hátravolt az orvosi vizsgálat, valamint a közös nevezőre jutás a csatárral a személyes feltételeket illetően. Hétfőn azonban pont került az ügy végére: az MU közölte, hogy öt plusz egy évre szóló megállapodást szignózott a 24 éves belga válogatott labdarúgó, aki csatlakozik a felkészülést Los Angelesben kezdő új társaihoz.

Lukaku a hivatalos közösségi oldalán már el is búcsúzott az Evertontól, amelynél négy évet töltött. A legutóbbi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 39 tétmérkőzésen 26 gólt szerzett a liverpooli klubban, a Premier League góllövőlistáján második lett Harry Kane mögött.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra, a BBC értesülései szerint az MU 75 millió fontot utal az Evertonnak, s ez az összeg bónuszokkal együtt a későbbiekben 90 millióra rúghat.

Romelu fantasztikus személyiség és nagyszerű futballista. Természetes, hogy a legnagyobb klubnál akarja folytatni a pályafutását – így José Mourinho, a Manchester United menedzsere. – Nagy erősítés a csapatnak, tudom, hogy szívélyes fogadtatásban lesz része. Várom már, hogy együtt dolgozzunk."

Szeretnék megköszönni mindent az Evertonnak az elmúlt négy idényért, csodálatos volt! – kezdte Romelu Lukaku. – A Manchester United és José Mourinho hívó szava viszont egyszeri lehetőség egy futballista életében, nem tudtam nemet mondani rá. Alig várom, hogy az Old Trafford 75 ezer nézője előtt is bizonyíthassak."



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik