M. D. 2021.11.29 12:42 Frissítve: 2021.11.29 14:53

Man. United: az idény végéig Rangnick a menedzser – hivatalos

Beigazolódtak a korábbi sajtóhírek, az idény végéig Ralf Rangnickot bízták meg a Manchester United irányításával – számolt be róla az angol futballklub a hivatalos honlapján.

 

Ralf Rangnick hamarosan munkába áll Manchesterben (Fotó: AFP)

 

A 63 éves német szakember szerződése menedzserként a 2021–2022-es idény végéig szól, majd a nyártól két éven át tanácsadói szerepet tölt be az angol klubnál.

A Manchester United közleménye hozzáteszi, amíg Rangnick munkavállaláshoz szükséges vízumát megszerzik, addig továbbra is az Ole Gunnar Solskjaer menesztése után átmeneti jelleggel kinevezett Michael Carrick irányítja a csapat felkészülését.

 
Jürgen Klopp: Sajnálatos módon egy kiváló edző érkezik az MU-hoz

Rangnick kinevezését már a múlt héten megjövendölte a brit sajtó. Vezetőedzőként korábban dolgozott a VfB Stuttgartnál, a Hannovernél, a Schalkénál és az RB Leipzignél is. Fontos szerepe volt a Red Bull által szponzorált klubok (RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bull Bragantino) felépítésében és felvirágoztatásában. A lipcseiek vezetőségében többször is vállalt különböző sportvezetői feladatokat. Vezetőedzői pályafutása során a Schalkéval egy Német Kupát és egy Német Szuperkupát zsebelt be. Bár edzőként a legmagasabb szinten még nem nyert nemzetközi trófeákat vagy bajnoki címet, taktikai felfogásából, játékstílusából a legnagyobb jelenkori trénerek is merítenek, mint például Thomas Tuchel vagy Jürgen Klopp.

A Manchester United a hivatalos bejelentése végén köszönetet mondott a Lokomotiv Moszkvának, amiért hozzájárult ahhoz, hogy Rangnick Manchesterben folytathassa a munkáját. Arról nincs hír, hogy az angol klub milyen kondíciók mellett szerződtette a szakembert az orosz egyesülettől.

A Manchester United a Premier League-ben 13 forduló után a 8. helyen áll, a Bajnokok Ligájában már biztossá tette helyét a legjobb 16 között.


2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.

2023.01.22 22:16:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. A Burnley fizetett 2.8 millió eurót a saját csatáráért – hogy kölcsönadja • Sir Alex után Sir Jim az MU-nál?

2023.01.22 23:33:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A primadonna sohasem a hiúsága, a sértődöttsége, a kiváltságai jóvoltából lesz prima donna, hanem megfordítva. Először a tudás, a produkció, a tetszés, és csak azután azok a sallangok, amelyek – ez nyilvánvaló – nem feltétlenül teszik szimpatikussá. Ennek alapján, Pep Guardiola nem is igazi primadonna. Legfeljebb félig az.

2023.01.22 17:11:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A rendkívül izgalmas és fordulatos rangadón Eddie Nketiah kései gólja döntött.