Liverpool: „Remélem, Rossi nem hallgatja” – Szoboszlai

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.20. 13:39
null
Szoboszlai Dominik remek teljesítményt nyújtott a Liverpoolban Kerkez Milosék ellen (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool hátrányból nyert 3–1-re a Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) második fordulójában. A mérkőzés után a „vörösök” szurkolói a magyar válogatott csapatkapitányát választották meg csapatuk legjobbjának, és a média is megszólaltatta őt.

„Remélem, Rossi (Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – a szerk.) nem hallgatja, mert ő is hatost akart belőlem csinálni. Nem… 4–4–1-re átálltunk, én becsúsztam a középpályára. Néha szólnia is kellett az edzőnek, hogy kicsit nyugodtabban maradjak hátrébb, mert hatos vagyok és nem nyolcas vagy tízes, úgyhogy arra kellett kicsit figyelnem, de addig jó, amíg ennyi erőm van és tudok előremenni” – fogalmazott az M4 Sport Liverpoolban tartózkodó stábjának Szoboszlai Dominik.



A magyar válogatott csapatkapitánya – akit a Liverpoolnál a mérkőzés legjobbjának választottak – az angol BBC-nek is nyilatkozott a mérkőzés után.

„Nagyszerűen érzem magam, nagyon boldog vagyok és remélem, hogy még többre leszek képes a szurkolóink előtt. Ott vagyunk egymásnak, ha valakit kiállítanak és változtatunk a dolgokon, én visszamentem hatosnak. Akkor nem mehettem előre olyan sokszor és még a menedzser is kiabált nekem, mert néha elfelejtettem. Egymásért küzdöttünk és a piros lap után is tudtunk gólt szerezni” – mondta Szoboszlai, akivel a Liverpool honlapja is készített interjút.

„Ez a munkám” – summázta teljesítményét Szoboszlai.

„Mindenki megmutatta saját és a csapatét karakterét. Jól reagáltunk a kapott gól után és a piros lap után is, mert közvetlenül utána szereztünk gólt. Szerintem ez nagyon fontos volt. Egyre közelebbről megismerjük egymást és ez idővel még jobb lesz. Az volt a legfontosabb egy nullás hátránynál, hogy ne essünk pánikba – volt kilencven percünk, hogy változtassunk és nagyon jól reagáltunk, megszereztük a három pontot” – mondta a 22 éves magyar középpályás, akit arra is reagált, hogy az ő teljesítményének köszönhetően a Liverpool mindhárom támadója betalált.

„Ez a munkám. Mindent megteszek a csapatért, ha valaki jobb pozícióban van, neki adom a labdát, ha nem, akkor lövök, de többet kell lőnöm” – tette hozzá Szoboszlai, akit első góljáról is kérdeztek.

„Jönni fog, idővel biztos, de számomra az a legfontosabb, hogy a csapat nyerjen, nekem nem számít, ki szerzi a gólokat” – húzta alá, majd arról beszélt, hogy a csapat hogyan reagált az emberhátrányra.

„Mindenkinek ott volt a fejében, hogy harcolnunk kell Macca (Alexis Mac Allister) miatt és mindenkiért, mert ha valaki nem fut közülünk, kilencen vagy nyolcan maradunk, szóval meg kellett tennünk egymásért, a szurkolókért, de magam miatt is, hogy megszerezzük a három pontot” – jegyezte meg.

„Amióta aláírtam, erre vártam. Végre eljött az idő, remélem, még ezerszer kifuthatok itt” – fogalmazott Szoboszlai anfieldi bemutatkozásáról.


SZOBOSZLAI TELJESÍTMÉNYE A SZURKOLÓKBAN IS MÉLY NYOMOT HAGYOTT, HISZEN SZÁMOS ÖSSZEFOGLALÓT KÉSZÍTETTEK A MAGYAR JÁTÉKOSRÓL


A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

ANGOL PREMIER LEAGUE
2. FORDULÓ
Liverpool FC–AFC Bournemouth 3–1 (2–1)
Liverpool,
Anfield, 54 000 néző. Vezette: Bramall
Liverpool:
Alisson – Alexander-Arnold (Joe Gomez, 76.), Van Dijk, I. Konaté, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister, Gakpo (Endo, 63.) – Szalah (D. Núnez, 86.), Diogo Jota (Elliott, 76.), Luis Díaz (Cimikasz, 86.). Menedzser: Jürgen Klopp
Bournemouth:
Neto – Aarons, Senesi (Hamed Traoré, 84.), Zabarnij, Kerkez – Billing, Rothwell (L. Kenny, 76.) – Semenyo (D. Brooks, 76.), Christie (Moore, 63.), J. Anthony (Kluivert, 63.) – Solanke. Menedzser: Andoni Iraola
Gólszerző: Luis Díaz (27.), Szalah (36.), Diogo Jota (62.), ill. Semenyo (3.)
Kiállítva: Mac Allister (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik