Liverpool: Ferguson változtatást eszközölne Coutinho miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.31. 12:29
Sir Alex Ferguson, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United legendás menedzsere a védelmébe vette a Liverpoolt a Philippe Coutinho körül kialakuló átigazolási mizériát illetően.

Mint ismert, a Liverpool korábban hivatalos közleményt adott ki, melyben kijelentette, semmilyen ajánlatot sem fontol meg Philippe Coutinhóért, és a brazil csillag a nyáron biztosan nem távozik a klubtól, nem lesz az FC Barcelona játékosa.hivatalos közleményt adott ki, melyben kijelentette, semmilyen ajánlatot sem fontol meg Philippe Coutinhóért, és a brazil csillag a nyáron biztosan nem távozik a klubtól, nem lesz az FC Barcelona játékosa.

Néhány órával a közleményt követően Coutinho állítólag benyújtotta távozási szándékát a Liverpool vezetőségének, ám azóta a helyzet változatlan – a Barcelona a jelentések szerint négy ajánlatot is tett a 25 éves támadóért a Poolnak, de az angolok mindegyiket elutasították, ragaszkodnak elhatározásukhoz.

A 75 esztendős skót tréner az azóta is tartó átigazolási hercehurca miatt módosítaná is a szabályokat.

„Ha a transzferidőszak júliusban lezárult volna, akkor nincs ez az egész balhé, Coutinho simán játszik tovább a klubnál, nem lenne miről beszélnünk” – indokolta álláspontját Alex Ferguson.

„A javaslatom az lenne, miszerint az átigazolási időszakot még a bajnokság megkezdése előtt le kellene zárni, hogy ezáltal a klubok tisztában legyenek azzal, mely játékosok állnak rendelkezésükre, kikkel nem számolhatnak.”

A szakember azt is elárulta, szerinte a Liverpool vezetősége megfelelően kezelte a Coutinho távozása körül kialakuló feszültséget.

„Úgy vélem, ebben a helyzetben fontos, hogy erőskezű, határozott a vezetőség. Menedzserként a munkád része, hogy a játékosaidnak megtanítsd, hogy felelősségteljesen cselekedjenek és viselkedjenek, persze nyilvánvaló, hogy egyes esetekben ez változhat. Csalódással tölt el az egész, mert biztos vagyok benne, hogy a Liverpool részéről kiváló munkát végeztek, amelynek eredményeképp Coutinho ilyen játékossá válhatott. Kicsit kiábrándító, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, az átigazolási időszak nem segít a kialakult szituációban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik