nemzetisport.hu 2017.08.31 12:29 Frissítve: 2017.09.02 23:09

Liverpool: Ferguson változtatást eszközölne Coutinho miatt

Sir Alex Ferguson, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United legendás menedzsere a védelmébe vette a Liverpoolt a Philippe Coutinho körül kialakuló átigazolási mizériát illetően.

 

Mint ismert, a Liverpool korábban hivatalos közleményt adott ki, melyben kijelentette, semmilyen ajánlatot sem fontol meg Philippe Coutinhóért, és a brazil csillag a nyáron biztosan nem távozik a klubtól, nem lesz az FC Barcelona játékosa.

Néhány órával a közleményt követően Coutinho állítólag benyújtotta távozási szándékát a Liverpool vezetőségének, ám azóta a helyzet változatlan – a Barcelona a jelentések szerint négy ajánlatot is tett a 25 éves támadóért a Poolnak, de az angolok mindegyiket elutasították, ragaszkodnak elhatározásukhoz.

A 75 esztendős skót tréner az azóta is tartó átigazolási hercehurca miatt módosítaná is a szabályokat.

„Ha a transzferidőszak júliusban lezárult volna, akkor nincs ez az egész balhé, Coutinho simán játszik tovább a klubnál, nem lenne miről beszélnünk” – indokolta álláspontját Alex Ferguson.

„A javaslatom az lenne, miszerint az átigazolási időszakot még a bajnokság megkezdése előtt le kellene zárni, hogy ezáltal a klubok tisztában legyenek azzal, mely játékosok állnak rendelkezésükre, kikkel nem számolhatnak.”

A szakember azt is elárulta, szerinte a Liverpool vezetősége megfelelően kezelte a Coutinho távozása körül kialakuló feszültséget.

„Úgy vélem, ebben a helyzetben fontos, hogy erőskezű, határozott a vezetőség. Menedzserként a munkád része, hogy a játékosaidnak megtanítsd, hogy felelősségteljesen cselekedjenek és viselkedjenek, persze nyilvánvaló, hogy egyes esetekben ez változhat. Csalódással tölt el az egész, mert biztos vagyok benne, hogy a Liverpool részéről kiváló munkát végeztek, amelynek eredményeképp Coutinho ilyen játékossá válhatott. Kicsit kiábrándító, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, az átigazolási időszak nem segít a kialakult szituációban.”

2022.06.17 12:56:52

Angol labdarúgás MTI, V. Á.

A 24 éves támadó 2018 óta játszik az Interben, amelyhez 2026-ig köti szerződés.

2022.06.12 12:21:51

Angol labdarúgás B. D. K.

A négygyermekes apuka elárulta, mi miatt üvöltött egy nagyot a műsor nézése közben.

2022.06.09 20:53:39

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A múltból persze nem lehet megélni, a tradíciókból inkább.

2022.06.09 14:46:54

Angol labdarúgás B. D. K.

Fiatal kora ellenére az ország egyik legkeresettebb közösségi média influenszere, de már 16 éves húga is népszerű.