„Lampardnak tökéletes lenne a Manchester United”

Vágólapra másolva!
2013.01.10. 14:48
null
Lampard jövője egyelőre kérdéses (Fotó: Action Images)
A korábbi Chelsea másodedző, Ray Wilkins szerint a Manchester United tökéletes lenne Frank Lampardnak, ha távozik a Stamford Bridge-ről.

 

A 34 éves játékos szerződése lejár a szezon végén, és ügynökre, Steve Kutner szerint biztosan távozik a bajnokság után.

A játékoskorában a Chelsea-t és a Manchester Unitedet is erősítő Wilkins szerint Lampard több címet nyerhetne, ha a „vörös ördögökhöz” igazolna.

„A legmagasabb szinten akarja folytatni, és trófeákat nyerni. Az Old Trafford-inál pedig nincs magasabb szint” – mondta Wilkins.

Lampard három bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel, és érzése szerint még mindig maradt benne néhány jó év. Wilkins szerint Sir Alex Ferguson ideális lenne arra, hogy Lampardból kihozza a legtöbbet – alapozza ezt többek között a 39 éves Ryan Giggs és a 38 esztendős Paul Scholes szerepére utalva.

„Az idősebb játékosok alkalmazásának mestere Sir Alex Ferguson, ezért úgy vélem, nagyszerű váltás lenne Lampardnak és a Manchester Unitednak is.”

„Csak meg kell nézni, Giggs és Scholes milyen teljesítményt nyújtott az elmúlt években, pedig jóval idősebbek, mint Frank.”

A korábbi angol válogatott középpályás Wilkins szerint Lampardnak nem okozna problémát megnyerni a manchesteri szurkolók szimpátiáját, annak ellenére, hogy több mint tíz éven keresztül egyik fő riválisuknál játszott.

„Megnyeri őket a futballtudásával” – mondta, hozzátéve, hogy a Unitednak nem eléggé eredményes a középpályássora, amin Lampard erősíthetne.

A Juventust erősítő Andrea Pirlo szívesen játszana Lamparddal, ha a Chelsea-nél mégsem tartanak igényt a szolgálataira.

„Őrültek lennének elengedni őt a Chelsea-nél. Ő még mindig a világ egyik legjobbja – dicsérte társát Pirlo. – Ha Olaszországban akarna játszani, a Juventusnál tárt karokkal várnám. Lampard még négy évig a legmagasabb szinten játszhatna Olaszországban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik