Nemzetisport.hu 2013.01.10 14:48 Frissítve: 2015.01.06 01:32

„Lampardnak tökéletes lenne a Manchester United”

A korábbi Chelsea másodedző, Ray Wilkins szerint a Manchester United tökéletes lenne Frank Lampardnak, ha távozik a Stamford Bridge-ről.

Lampard jövője egyelőre kérdéses (Fotó: Action Images)

 

A 34 éves játékos szerződése lejár a szezon végén, és ügynökre, Steve Kutner szerint biztosan távozik a bajnokság után.

A játékoskorában a Chelsea-t és a Manchester Unitedet is erősítő Wilkins szerint Lampard több címet nyerhetne, ha a „vörös ördögökhöz” igazolna.

„A legmagasabb szinten akarja folytatni, és trófeákat nyerni. Az Old Trafford-inál pedig nincs magasabb szint” – mondta Wilkins.

Lampard három bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel, és érzése szerint még mindig maradt benne néhány jó év. Wilkins szerint Sir Alex Ferguson ideális lenne arra, hogy Lampardból kihozza a legtöbbet – alapozza ezt többek között a 39 éves Ryan Giggs és a 38 esztendős Paul Scholes szerepére utalva.

„Az idősebb játékosok alkalmazásának mestere Sir Alex Ferguson, ezért úgy vélem, nagyszerű váltás lenne Lampardnak és a Manchester Unitednak is.”

„Csak meg kell nézni, Giggs és Scholes milyen teljesítményt nyújtott az elmúlt években, pedig jóval idősebbek, mint Frank.”

A korábbi angol válogatott középpályás Wilkins szerint Lampardnak nem okozna problémát megnyerni a manchesteri szurkolók szimpátiáját, annak ellenére, hogy több mint tíz éven keresztül egyik fő riválisuknál játszott.

„Megnyeri őket a futballtudásával” – mondta, hozzátéve, hogy a Unitednak nem eléggé eredményes a középpályássora, amin Lampard erősíthetne.

A Juventust erősítő Andrea Pirlo szívesen játszana Lamparddal, ha a Chelsea-nél mégsem tartanak igényt a szolgálataira.

„Őrültek lennének elengedni őt a Chelsea-nél. Ő még mindig a világ egyik legjobbja – dicsérte társát Pirlo. – Ha Olaszországban akarna játszani, a Juventusnál tárt karokkal várnám. Lampard még négy évig a legmagasabb szinten játszhatna Olaszországban.”

2021.05.29 09:27:21

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

A Manchester City 2016-ban 2 millió eurót fizetett érte, jelenlegi értékét 25 millió euróra becsülik.

2021.05.23 16:52:51

Angol labdarúgás B. Á., CS. M.

Bár Thomas Tuchel csapata kikapott, a nagyot hajrázó Tottenham kisegítette a városi riválist.

2021.05.18 20:49:27

Angol labdarúgás K. T. I.

Kovacic bakija a hajrára visszahozta a meccsbe a vendégeket, ám Ayoze Pérez a 90. percben nem tudta gólra váltani a meccslabdát.

2021.05.17 07:29:35

Angol labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Unitednél dörzsölik a tenyerüket, igazi jolly jokert kaptak az uruguayi támadó személyében.

2021.05.15 17:50:54

Angol labdarúgás D. Á.

Hihetetlen dráma a Wembleyben, a „rókák” nézők előtt ünnepelhetik első trófeájukat a sorozatban.