FFT: Az angol válogatott történetének 20 legnagyobb meccse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.17. 19:04
null
Wayne Rooney (balra) és Paul Scholes (jobbra) ünnepel (Fotó: FourFourTwo.hu)
Anglia nemrégiben játszotta 1000. válogatott meccsét. Ennek apropóján a FourFourTwo brit szerkesztői összeállítást tettek közzé minden idők 20 legnagyobb, legfontosabb – és nem csupán legdicsőbb – angol válogatott meccseiből.

 

Ízelítőként néhány legendás angol-mérkőzés az FFT húszas listájáról:

10. Franciaország–Anglia 1–3 (1982)

Valószínűleg ez a legjobb rajtja Angliának a világbajnokságokon. A csapat szó szerint az első perctől kezdve ragyogó volt. Bryan Robson mindössze 27 másodperc elteltével betalált, ám a félidő közepén Soler kapujába is bekerült a labda. Robson mégis szerzett egy újabb gólt a második félidőben, mielőtt Mariner fontos harmadik gólja zárta le a meccset. Ezzel Anglia kikövezte az útját a kiismerhetetlen csoport tetejére, háromból három győzelemmel.

9. Anglia–Horvátország 4–2 (2004)
A Franciaország elleni vereség (1–2) és a Svájc elleni győzelem (3–0) után Angliának le kellett győznie a horvátokat, hogy bejusson a 2004-es Eb negyeddöntőjébe. Nem is kezdődhetett volna rosszabbul a meccs, Niko Kovac már az 5. percben betalált. De miután Scholes betalált, előlépett az ország új hőse, Rooney, aki duplázott, így 3–1-re ment Anglia. Majd volt még egy kis izgalom 3–2-nél, de Lampard a nyolc közé lőtte a Angliát.

8. NSZK–Anglia 1–1 – tizenegyesekkel győzött az NSZK (1990)
Az olaszországi vb-n az ország újra beleszeretett a csapatába. Egy olyan torna volt ez, amelyen tényleg valós esély volt arra, hogy Anglia hazaviszi a serleget. Sokáig emlékezetes elődöntőt vívott Anglia az NSZK-val, Brehme megpattanó szabadrúgásgóljával vezettek a nyugatnémetek, Lineker egyenlített. A hosszabbítás idegfeszítő volt. Klinsmann elszúrt néhány helyzetet, a nagy angol kedvenc, Gascoigne sárga lapot kapott, ami miatt akkor is kihagyta volna a döntőt, ha Anglia bejut. Platt gólját les miatt nem adták meg. A tizenegyespárharcban aztán előjött az angol átok, Pierce és Waddle is hibázott. Szerencsére a németek mindegyik rúgója hibázott. Ja, sajnos nem…

A teljes listát megtekintheti a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik