FA-kupa: „Costára tudatosan utaztak, de a szabályokon belül”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.13. 07:50
null
Diego Costa állítása szerint nem lépett Luis Suárez útjára (Fotó: AFP)
A Chelsea csatára, Diego Costa tagadja, hogy megharapta volna Gareth Barryt az Everton elleni vesztes FA-kupa-negyeddöntőn.

A spanyol-brazil játékost a 2–0-ra végződött meccs 84. percben állította ki a játékvezető, miután egy szabálytalanságot követően nekirontott a liverpooliak angol középpályásának. A piros lapot kapó Chelsea-támadó a klub sajtószóvivőjén keresztül cáfolta a harapást.

„Diego beszélt a klub vezetésével, és megbánását fejezte ki a reakciója miatt, ami a piros laphoz vezetett. Ugyanakkor Diego egyértelműen kifejezte, hogy nem harapta meg Barryt az incidens során.”

Guus Hiddink, a Chelsea ideiglenes menedzsere szerint az Everton szándékosan provokálta Costát.

„Az Everton az egész meccs során üldözte. Utaztak rá. Tudatosan, de a szabályokon belül. Játékvezetőként figyelni kell erre a helyzetre, tudatában kell lenni, és át kell érezni az atmoszférát” – mondta a holland szakember, aki ugyanakkor kikerülte a kiállítás jogosságára vonatkozó kérdést.

„Próbálok fair lenni az ítélkezésnél, és ezért nehéz igent vagy nemet mondanom, ezért nem is szeretnék állást foglalni” – tette hozzá Hiddink.

Roberto Martínez, az Everton menedzsere szerint nem érdemes nagy feneket kerekíteni az eseményeknek. „Az én olvasatom szerint ez nem volt kulcsmomentum. Érzelmes meccs volt, így volt jó. Diego Costának harcos stílusa van, és szeretném megdicsérni a játékvezetőt. Diego Costa kiállítása jogos volt a második sárga lappal, és Gareth Barryé is az volt.”

„Egy ilyen meccs után, és azt követően, hogy eljutottunk a Wembleybe, amit a szurkolóink annyira megérdemeltek, az utolsó dolog, amit látni akarok, hogy egy ellenfél megharapja a játékosomat. De Barry azt mondta, nincs miért aggódni, csak sajnálta, hogy ő is megkapta a második sárga lapját” – tette hozzá Martínez.

Annak ellenére, hogy Diego Costának nem ez volt az első balhéja Angliába szerződése óta (kétszer is kapott utólagos, hárommeccses eltiltást), először mutattak fel neki piros lapot a Chelsea mezében.

Diego Costa is vámpír lett?



Leköpte a bírót?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik