Oscar csodagólja döntött, a Chelsea kiejtette a Stoke-ot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.26. 16:27
null
Oscar csodagóllal döntötte el a kupacsatát (Fotó: Action Images)
Az FA-kupa negyedik fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Chelsea hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Stoke Cityt, így bejutott a sorozat legjobb tizenhat csapata közé. José Mourinho együttese az első félidőben Oscar szabadrúgásgólja után szerzett vezetést, a második félidőben pedig nem változott az eredmény, így a londoniak egygólos, de abszolút megérdemelt győzelemmel jutottak tovább a rangos sorozat következő fordulójába.

A Chelsea nem csupán a továbbjutás, de a visszavágás reményével lépett a Stamford Bridge gyepére vasárnap délután, hiszen a Stoke decemberben 3–2-re nyert a Premier League-ben rendezett kora téli randevún.

Ennek megfelelően és erős összeállításában (a januárban igazolt Maticcsal a középpályán) kezdte a kupatalálkozót a Chelsea, és Samuel Eto’o révén már a második percben megszerezhette volna a vezetést, de a kameruni lövése néhány centivel elkerülte e kapufát.

A Stoke visszafogott teljesítményt nyújtott, a hazaiaknál nagyon élt Hazard és Oscar, rengeteget változtatták a helyüket az ellenfél térfelén, állandóan jelleggel szolgálták ki a társakat, és maguk is számos helyzetet kialakítottak. Az első félidőben felszabadultan, lendületesen és ötletesen fociztak a londoniak, aminek egy szabadrúgás után kézzelfogható eredménye lett: Oscar 21 méterről, jobbal ragasztott bődületes nagy gólt a jobb felső sarokba. 1–0

A túloldalon Ireland került legközelebb Schwarzer mattolásához, de nem célzott pontosan ziccerben, majd két kapufa foglalta keretbe a félidei szünetet: a 41. percben Oscar, a 47.-ben pedig Schürrle lökete pattant kifele a lécről.

A második félidőben is dominált a Chelsea, de a mutatós támadások és csettintős összjátékok helyett a távoli lövések vitték a prímet. Az utolsó húsz percre teljesen visszavettek a tempóból a csapatok, a Stoke nem tudott, a Chelsea pedig már nem nagyon akart futballozni, így az eredmény a hajrában nem változott. A Chelsea az egygólos győzelem ellenére tükörsimán jutott az FA-kupa következő körébe.

A londoniak a nyolcaddöntőben a Manchester City otthonába utaznak majd, ha kíváncsi a többi párosítására: kattintson!

ANGLIA, FA-KUPA
NEGYEDIK FORDULÓ
Chelsea–Stoke City 1–0 (Oscar 28.)
Stamford Bridge, V:
Chris Foy
Chelsea: Schwarzer – Ivanovic, David Luiz, Cahill, A. Cole – Matics, Hazard, Lampard, Oscar (Willian 81.), Schürrle (Ramires 69.) ˜– Eto’o (Demba Ba 85.). Menedzser: José Mourinho
Stoke City: Begovic – Cameron, Wilson, Shawcross, Pieters (Muniesa 85.) – N’Zonzi, Walters, Palacios (Assaidi 72.), Ireland, Arnautovic (Adams 83.) – Crouch. Menedzser: Mark Hughes

A NYOLCADDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA

Manchester City–Chelsea
Sheffield United (III.)/Fulham–Nottingham Forest (II.)/Preston (III.)
Arsenal–Liverpool
Brighton (II.)–Hull
Cardiff City–Wigan (II.)
Sheffield Wednesday (II.)–Charlton (II.)
Sunderland–Southampton
Everton–Swansea

A TALÁLKOZÓ LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEI PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

90+4. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, a Chelsea megérdemelten győzte le a gyenge Stoke Cityt és jutott be a legjobb 16 csapat közé.
90+1. perc:
Demba Ba került helyzetbe, fellökték a tizenhatoson belül, de már lest jelzett a partjelző
90. perc:
4 perc a ráadás
90. perc:
a hazai közönség José Mourinhót élteti

85. perc: Cserélt a Stoke is: Charlie Adam váltotta Marko Arnautovicot, Muniesa pedig Pieters helyén.
85. perc: Eto'o is leballagott, Damba Ba a Chelsea mai utolsó cseréje
84. perc: a labdának David Luiz futott neki, a hátvéd irgalmatlan erővel lőtte kapura, Begovic hatalmas bravúrral tolta szögletre.
82. perc:
Eto'o passzolt Ramireshez, aki nagy lendülettel indult meg a kapu felé, míg fel nem lökték. Szabadrúgás 18 méterről, középről a Chelsea-nek, Pieters sárgát kapott!
81. perc: Ismét cserélt José Mourinho: lekapta a gólszerzőt, Oscart, a helyén Willian folytathatja
77. perc: ETO'O A SZINTE LEHETETLENT IS KIHAGYTA!
Hazard sprintelt hatalmasat a jobb oldalon egészen az alapvonalig, beadására ketten is érkeztek: Ramires futtában elesett, Eto'o pedig a nagy kavarodás közepén maga alól rúgta el a labdát, de három méterről nem találta el a félig üres kaput.
74. perc:
Ireland hozta össze a Chelsea hatodik szögletét
72. perc: a Stoke is változtatott: Palacios kocogott le, és pályán az az Assaidi, aki a két csapat decemberi bajnokiját a 90. percben eldöntötte.
69. perc: a mérkőzés első cseréje: Schürrle ment le és Ramires lépett pályára, megszilárdítva ezzel a hazai középpályás védekezést
67. perc:
Hazard passzolt Schürrléhez a tizenhatos előterében, a német cselezni kezdett, de a másodikat már megbánta: felrúgták, a síp azonban néma maradt.
63. perc:
az újabb belga-brazil összjáték végén Oscar tüzelt jobbal a tizenhatos bal oldaláról, Begovic lekapta a jobb felső sarok elől.
60. perc:
Oscar passza után Cahill is megcélozta a kaput, de az ő lövése a blokkolás sorsára jutott – jelenleg csak nyomozza a labdát a Stoke.
58. perc:
Oscar és Lampard lövése után is szöglet a Chelsea „jutalma”, ismét állandósul a hazai fölény.
57. perc:
Arnautovic is életjeleket mutat, az osztrák támadó először próbálkozott gólszerzéssel, de társaihoz hasonlóan nem járt sikerrel.
54. perc:
a túloldalon Walters veszélyeztetett, de ő sem célzott pontosan 17 méterről.
52. perc:
Kölcsön kenyér visszajár: most Oscar lőtt a tizenhatos közeléből Schürrle passza után, Begovicnak nem kellett védenie, mellé ment a brazil lövése.
48. perc: KAPUFA! Ott folytatja a Chelsea, ahol a szünet előtt abbahagyta: ezúttal a decemberi bajnoki két gólt szerző Schürrle lőtte telibe jobbal a rövid oldali kapufát Oscar passza után.
46. perc:
folytatódik a mérkőzés, a Chelsea hozta ismét játékba a labdát. Csere nem történt.

1. FÉLIDŐ

45+2. perc: VÉGET ÉRT az első félidő! A Chelsea jobban játszik és megérdemelten vezet Oscar bődületes szabadrúgásgóljával a helyzetekig ritkán eljutó Stoke ellen.
45+1. perc: Marc Wilson sárgult be a játékrész végére egy elkésett belépőért.
45. perc:
Oscar fantasztikus cselekkel bűvölte el a védőket, majd Eto'o-hoz került a labda, de „hatástalanították” a kamerunit.
43. perc:
a Chelsea gyors egymásutánban két szögletet is rúghatott, a második után Lampard sistergős lövése ment fölé.
41. perc: KAPUFA! A pálya minden szegletében feltűnő Oscar találta telibe 12 méterről a jobb oldali kapufa tövét Hazard nagyszerű kiugratása után. Ezt megúszta a Stoke!
41. perc:
a túloldalon Ireland került nagy helyzetbe, az ötös sarkán átvett labdát jobbal lőtte kapura, fél méterrel mellé
40. perc: Lampard 4 méterről nem találta el az üres kaput!
Hazard jobb oldalról adott középre egy bicikli csel után, lapos centerezése mindenki előtt elment, Lampard nyújtózkodott, de nem találta el rendesen.
36. perc:
Lampard sarkazását Shawcross egy kemény lökéssel honorálta, szabadrúgást ítéltek a Chelsea-nek. Ezúttal Lampard vállalkozott és Begovic védett.
34.. perc: N'Zonzi lőtt távolról Pieters passza után, Schwarzer levadászta a jobb alsó sarok felé tartó löketet.
32. perc: Cameron
bánt túl keményen Hazarddal, rúgásért sárga lapot kapott.
30. perc:
a Stoke egy szöglet után adhatott volna gyors választ, de nem tette.
28. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! OSCAR BEVÁGTA!! 1–0!!
A Chelsea végzett el szabadrúgást 21 méterre a Stoke kapujától, a labda mögé Lampard és Oscar állt, utóbbi jobb belsővel ritka nagy gólt akasztott a jobb felső sarokba, Begovicnak esélye sem volt a hárításra.
26. perc:
Hazard, Eto'o, majd Oscar volt a labda útja a hazaiak villámgyors és szűk területen végigvitt támadása során, de a brazil nem jutott lövéshez, ismét Shawcross mentett
23. perc:
Wilson ügyetlenkedett, Eto'o szerelte is, de lelassult, akárcsak a Chelsea kontratámadása.
18. perc:
Hazard passza után Lampard kínálta meg egy távoli lövéssel Begovicot, a rutinos középpályás sokkal kapu fölé lőtt.
16. perc: Shawcross mentett hatalmasat! Hazardtól indult a hazaiak szép támadása: Eto', majd Oscar volt a labda útja, Schürrle lába már lövésre lendült a tizenhatoson belül, akkor érkezett a Stoke hátvédje.
14. perc:
a Chelsea második szöglete is pocsékra sikerült, Hazard esett el a tizenhatoson belül, de nem történt szabálytalanság.
12. perc:
a Chelsea nem esett neki ellenfelének. Többet birtokolja a labdát, de egyelőre higgadtan futballozik a hazai csapat, a Stoke az első percektől kezdve a védekezésre összpontosít.
10. perc:
a Chelsea és a mérkőzés első szögletét Oscar tekerte középre, de a kékek nem jutottak közelebb a vezető gólhoz.
A Stoke City 2011-ben bejutott az FA-kupa fináléjába, de ott a Manchester Citytől vereséget szenvedett.
5. perc:Crouch fejelt mellé! A hórihorgas csatár Walters bal oldalról érkező beadásnál előzte meg David Luizt, közeli bólintása két méterrel kerülte el Schwarzer kapuját.
2. perc:Eto'o szerzett majdnem gólt egyből a kezdés után! A kameruni Oscar passzát vette át háttal a kapunak, egy gyors lefordulás után 12 méterről azonnal lőtt, centikkel a hosszú oldali kapufa mellé.
„Tanulnunk kell a decemberi mérkőzésből” – nyilatkozta a találkozó előtt José Mourinho, a Chelsea menedzsere, utalva a Stoke ellenük aratott bajnoki győzelmére.
1. perc: Foy bíró a sípjába fújt, a Stoke City kezdte a találkozót. Mindkét együttes szokásos szerelésében játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik