Everton: Lukaku után a klub másik nagy értéke is távozóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.26. 21:49
Az angol élvonalban szereplő Everton labdarúgócsapatának menedzsere, Ronald Koeman bejelentette: távozni akar a liverpooli kékektől a klub angol válogatott középpályása, Ross Barkley.

„Tettünk neki egy jó szerződésajánlatot, ám visszautasította. A szezon végén azt mondta nekem, hogy új kihívásra vágyik. Számomra Ross innentől nem prioritás, a legteljesebb tiszteletem mellett – ő meghozta a döntését, és tudatta. Többet erről nem is szeretnék beszélni” – mondta a szlovák Ruzomberok elleni Európa-liga-selejtező sajtótájékoztatóján Koeman.„Tettünk neki egy jó szerződésajánlatot, ám visszautasította. A szezon végén azt mondta nekem, hogy új kihívásra vágyik. Számomra Ross innentől nem prioritás, a legteljesebb tiszteletem mellett – ő meghozta a döntését, és tudatta. Többet erről nem is szeretnék beszélni” – mondta a szlovák Ruzomberok elleni Európa-liga-selejtező sajtótájékoztatóján Koeman.

Ross Barkley az Everton saját nevelésű játékosa, aki a Premier League-ben 150-szer játszott és 21 gólt ért el. A támadó középpályás 2013 óta 22 alkalommal szerepelt az angol válogatottban. A liverpooli klub nagyjából ötvenmillió fontos vételárat szabott meg Barkley esetében, ám ez lejjebb eshet, hiszen a középpályás szerződése 2018 nyarán lejár, és ha az Everton jó pénzt akar érte, akkor még ebben az átigazolási időszakban értékesítenie kell a játékjogát.

A nyári átigazolási időszakban Romelu Lukakut a Manchester Unitednek eladó Everton Gylfi Sigurdssont, a Swansea izlandi középpályását szeretné nagyon megszerezni, ám a walesiek egy 40 millió fontos ajánlatot már visszautasítottak, mert 10 millióval többet kérnek – írja a BBC.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik