Arsene: ez ám a méreg?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.10. 23:15
null
Vajon titkos átigazolási terveket takar-e a szigorú Wenger-arc? (Fotó: Action Images)
Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Ezen a héten is Angliában kezdjük transzferológiai körsétánkat.

NEM JÁRTAK VELE CECHÜL

Szögezzük le gyorsan: Petr Cech remek kapus, a maga posztján még mindig világklasszis, és nagyon jól járt vele az Arsenal, 33 évesen is megérte kiadni érte 14 millió eurót – nyitó napi potya gól ide vagy oda. Hanem az igazi frászt maga a francia menedzser, Arsene Wenger hozta az Arsenal-szurkolókra, mikor azt nyilatkozta, hogy a vereségre a gyógyírt nem az átigazolási piacon kell kutatni – nos, ha tele lenne a klub kincstára meg nem értett zsenikkel, vagy Wenger ismét előtúrt volna más klubok elfekvő készleteiből egy új Patrick Vieirát vagy egy új Thierry Henryt, nem is lenne baj; de erről nincs most szó, lásd a másfél tucatnyi kölcsönadott ifjú tehetséget, akik a keretbe sem fértek bele, sőt, elengedte a menedzser Brooklyn Beckhamet is.

Nem lesznek pánikigazolások! – dörögte Wenger, aki elkeseredett harcot vív már évek óta Karim Benzemáért, mindhiába, és a másik nagy nyári célpont, a csapatba Benzemánál talán jobban passzoló Alexandre Lacazette meg szerződést hosszabbított az Olympique Lyonnal. A Napoli Gonzalo Higuaínjáért nem hajlandó Wenger átigazolási rekordot dönteni – ezt igen jól teszi, ebben az Arsenal-hívőknek is egyet kell érteniük vele –, a Cech-ügyre viszont gyógyír lehet, ha a kapust már a Stade Rennes-nél is pallérozó Christophe Lollichont is elcsábítják a Chelsea-től.

DE KI LESZ AZ IGAZI ÉK(ESSÉG)?

„Ha megnézik a Manchester Cityt, a klubnak van egy Sergio Agüerója, a Manchester Unitednek ott van Wayne Rooney, a Chelsea-nek meg Diego Costa. De ki a csúcséke az Arsenalnak?" – teszi fel a nagy kérdést a klub egykori remek középpályása, Ray Parlour, aki sem Theo Walcottban, sem Danny Welbeckben, sem Olivier Giroud-ban nem látja a konstans gólveszélyt. Henry bezzeg tudja a választ: „Benzema megnyerné az Arsenalnak a bajnokságot!".

Egyesek szerint Benzema már megegyezett az angolokkal, és négy évre ír alá évi 9 millió eurós nettó bérért. Valaki látni vélte a francia ügynökét az Emiratesben, egy megdöbbentő mellbőségű venezuelai (!) médiaszemélyiség pedig beszélt azzal, aki hallotta, hogy valakik elmondták: egyesek szerint Benzema a héten Londonba repül orvosi vizsgálatokra.

A Tuttosport szerint a Mario Götzét és Julian Draxlert monitorozó Juventus az Arsenallal is konkurál, angol lapok szerint Benzema helyett Robert Lewandowski (inkább az előbbi duó hagyhatja el a Bundesligát, a lengyel eladását aligha engedik meg Pep Guardiolának a Bayern München vezetői, ha egyáltalán megfordulna ilyen a vezetőedző fejében) vagy Edinson Cavani jöhetne.

Tavaly ilyenkor igencsak érett egy Cavani, Benzema, Ángel Di María forgó a PSG, a Real Madrid és az Arsenal között, de mára igencsak lecsökkent a csatárcsere valószínűsége a párizsiak fölött lógó UEFAir Play-veszély elmúlásával; és egyáltalán nem biztos az sem, hogy az Arsenal csatárgondjaira éppen a juvés Fernando Llorente vagy a laziós Keita Baldé lenne a gyógyír.

Ha Benzema nem is hagyja ott Madridot London kedvéért, megteheti ezt a középpályás Lucas Silva (bár rá a Manchester United is vevő lenne állítólag), az viszont számunkra is újdonság volt, hogy a már milanos Alessio Romagnolit Per Mertesacker-utódjának nézték ki.

Jó hír viszont az ágyúsok fanjainak, hogy Héctor Bellerín kijelentette, esze ágában sincs visszatérni az FC Barcelonához, és transzferológiai megérzésünk szerint egyáltalán nem végzett még Wenger az erősítésekkel.

Egy történelmi anekdota szerint Sztálin titkosszolgálata a II. világháború elején azt figyelte, vesznek-e a németek nagy mennyiségben báránybőrt, mert tudták saját tapasztalatból, meleg ruházat nélkül dőreség lenne megtámadni a nagy SZU-t, illetve fagyálló fegyverzsírt és üzemanyagot használnak-e már – az Arsenal-drukkerek ugyanilyen izgatottan figyelhetik, tárgyal-e csatárcsillagokkal a Real, mert ha igen, akkor tényleg úton van Benzema London felé.

VÉGET ÉRT AZ ÚJABB DI MARÍA-SAGA

És már nagyon untuk: hosszas huzavona után aláírt a PSG-hez Ángel Di María, és nagyon kíváncsiak vagyunk, jövőre hová akar továbbállni, ha az UEFA ismét összevonja szemöldökét az olajmilliárdosokra.

Egy másik hosszú, nem kevésbé unalmas sagára is kikerült a pont (pontosabban a pont pont pont): ahogyan az várható volt, Mohamed Szalah jobb klubot kért magának a Fiorentinánál, és végül az AS Roma lett a nyertes, amely olasz divatoknak megfelelően először csak kölcsönbe vitte az egyiptomi szélsőt. Sokat elmond napjaink labdarúgásáról, hogy Di Maríáért összesen már 179 millió eurót fizettek (most 11 milliós nettó éves bérét játszik, kétmillióval többért, mint előtte), Szalahért még 15 milliót kell majd fizetni a teljes birtokbavételért, és így érte már közel 40 milliót áldoztak kenyéradói (és most beéri szerény 2.8 milliós fizetéssel, miközben az Inter képes lett volna kiszúrni szemét 2.52 millióval).

Louis van Gaal egyébként azt nyilatkozta Di Maríáról, hogy „távozása nagy veszteség nekünk", de igazából csak a klub állta a 12 milliós veszteséget, hiszen ennyivel többért vették tavaly a Realtól. Plusz aláírási pénz.

RÉGI CSIBÉSZEK

Feltűnt egy még mindig csak 25 éves szűrő is a PL-ben, Yann M'Vila, akit az érte 12 millió eurót adó Rubin Kazany adott kölcsön a Sunderlandnek. A balhés, éjszakázó és az Interben megbukó francia további kalandjain ITT csodálkozhat.

Négy veterán is elhagyta a ligát az utóbbi napokban: az egykori csodagyerek, későbbi derék iparos, a mindjárt 35 éves Esteban Cambiasso Görögországban, a Manchester Cityt és a Laziót is megjárt bal bekk, Javier Garrido Spanyolországban, az utóbbi idők Antonio Cassanóba oltott Di Maríája, Pablo Osvaldo pedig Portugáliában folytatja karrierjét. Osvaldót biztosan megemlegeti a Southampton, mert 15.1 milliót bukott rajta (plusz aláírási pénz), a brazil szélső, Nené (egykoron PSG, AS Monaco, Celta Vigo, Santos, Palmeiras, Corinthians, Sporting CP, RCD Mallorca, Espanyol, Alavés, al-Garafa) viszont úgy hagyta ott a West Hamet, ahogyan jött: szerződése lejártával.

FRANCIAORSZÁGI VADÁSZMEZŐK

Legutóbb a két Ayew révén elmélkedtünk arról, hogy a legnagyobb francia klubokat egyszerűen kilövik a tárgyalóasztal mellől a kis angol csapatok, sőt, lassan már az angol másodosztály is csábítóbb, mint az Olympique Marseille. A legutóbbi „zsákmányok": az elefántcsontparti-francia támadó mindenes, Max-Alain Gradel tízmillióért került a St.-Étienne-től a Bournemouthhoz, és az ügylet érdekessége, hogy még 2007-ben kölcsönadta ugyanide az a Leicester City, amely most kilencmilliót áldozott a középső és jobb oldali középpályás N'Golo Kantéért, a Caen nagy örömére.

A tehetséges francia szűrő, a 22 éves Jordan Veretout a korosztályos válogatottak alaptagja volt, ezentúl az Aston Villában vitézkedik, és majdnem tízmillióba került (a Nantes-ot hagyta oda). Veretout új csapattársa lesz Jordan Ayew, Idrissa Gueye és Jordan Amavi mellett a benini Rudy Gestede, aki a Metz neveltje, de a Cannes-ban is megfordult: a csatárért most 8.5 millió eurót utalt a Villa a Blackburn Roversnek.

Hálásak lehetnek az angol csapatok a TV-nézőknek...

AZ ANGOL PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2015 NYARA
ARSENAL

Érkezett: Mijaicsi Rjo (Twente, kölcsönből vissza), Lukas Podolski (Inter, kv.), Joel Campbell (Villarreal, kv.), Yaya Sanogo (Crystal Palace, kv.), Carl Jenkinson (West Ham, kv.), Damián Martínez (Rotherham United, kv.), Chuba Akpom (Nottingham Forest, kv.), Jack Jebb (Stevenage, kv.), Carl Jenkinson (West Ham, kv.), Petr Cech (Chelsea, 14.000.000 euró)

Távozott: Mijaicsi Rjo (St. Pauli, ingyen), Abou Diaby (Olympique Marseille, i.), Semi Ajayi (Cardiff City, i.), Jack Jebb (szerződése lejárt), Austin Lipman (szl.), Brandon Ormonde-Ottewill (Swindon Town, i.), Josh Vickers (szl.), Ainsley Maitland-Niles (Ipswich Town, kölcsönbe), Lukas Podolski (Galatasaray, 2.500.000), Yaya Sanogo (Ajax, k.), Carl Jenkinson (West Ham, k.), Dan Crowley (Barnsley, k.), Isaac Hayden (Hull City, k.), Jon Toral (Birmingham City, k.), Wojciech Szczesny (AS Roma, k.), Chuba Akpom (Hull City, k.), Serge Gnabry (West Bromwich, k.)

ASTON VILLA
Érkezett: Scott Sinclair (Manchester City, 3.500.000), Micah Richards (Manchester City, i.), Nicklas Helenius (Aalborg BK, kv.), Yacouba Sylla (Kayseri Erciyesspor, kv.), Alekszandar Tonev (Celtic Glasgow, kv.), Antonio Luna (Spezia, kv.), Joe Bennett (Brighton and Hove Albion, kv.), Graham Burke (Notts County, kv.), Lewis Kinsella (Luton Town, kv.), Darren Bent (Derby County, kv.), Enda Stevens (Doncaster, kv.), Idrissa Gueye (Lille, 9.000.000), Mark Bunn (Norwich City, i.), Jordan Amavi (Nice, 11.000.000), Jordan Ayew (Lorient, 12.000.000), Rudy Gestede (Blackburn Rovers, 8.500.000), Jordan Veretout (Nantes, 9.900.000), José Ángel Crespo (Córdoba, 1.000.000)
Távozott: Darren Bent (Derby County, i.), Enda Stevens (Portsmouth, i.), Thomas Strain (szl.), Chris Herd (szl.), Ron Vlaar (szl.), Andreas Weimann (Derby County, 3.800.000), Yacouba Sylla (Stade Rennes, 1.500.000), Matthew Lowton (Burnley, 1.400.000), Tom Cleverley (Everton, kv.), Nicklas Helenius (Aalborg BK, i.), Shay Given (Stoke City, i.), Antonio Luna (Eibar, i.), Graham Burke (Notts County, i.), Fabian Delph (Manchester City, 11.500.000), Christian Benteke (Liverpool, 46.500.000), Callum Robinson (Bristol City, k.), Aly Cissokho (Porto, k.)
AFC BOURNEMOUTH
Érkezett: Ryan Fraser (Ipswich Town, kv.), Artur Boruc (Southampton, i.), Adam Federici (Reading, i.), Joshua King (Blackburn Rovers, i.), Christian Atsu (Chelsea, k.), Tyrone Mings (Ipswich Town, 11.300.000), Josh O’Hanlon (York City, kv.), Joe Partington (Eastleigh, kv.), Stéphane Zubar (York City, kv.), Harry Cornick (Havant and Waterlooville, kv.), Josh Carmichael (Havant and Waterlooville, kv.), Aristede Bassele (Welling, kv.), Miles Addison (Blackpool, kv.), Mohamed Coulibaly (Port Vale, kv.), Sylvain Distin (Everton, i.), Filippo Costa (Chievo Verona, k.), Max Gradel (St.-Étienne, 10.000.000), Lee Tomlin (Middlesbrough, 4.300.000)
Távozott: Christian Atsu (Chelsea, kv.), Joe Partington (Eastleigh, i.), Mohamed Coulibaly (Racing Santander, i.), Ian Harte (szl.), Josh McQuoid (Luton, i.), Benjamin Büchel (szl.), Darryl Flahavan (szl.), Miles Addison (szl.), Ryan Fraser (Ipswich Town, k.) Brett Pitman (Ipswich Town), Kenwyne Jones (Cardiff City, kv.), Jayden Stockley (Portsmouth, k.), Josh Carmichael (Torquay, k.), Harry Cornick (Yeovil Town, k.), Stéphane Zubar (York City, k.), Joe Quigley (Torquay, k.)
CHELSEA
Érkezett: Christian Atsu (Bournemouth, kv.), Nathan (Atlético Paranaense, 4.500.000), Cristian Manea (FC Viitorul, 3.000.000), Bertrand Traoré (Vitesse, kv.), Wallace (Vitesse, kv.), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, kv.), Mario Pasalic (Elche, kv.), Lucas Piazón (Eintracht Frankfurt, kv.), Gaël Kakuta (Rayo Vallecano, kv.), Oriol Romeu (VfB Stuttgart, kv.), Josh McEachran (Vitesse, kv.), Marco van Ginkel (AC Milan, kv.), Ulises Dávila (Vitória Setúbal, kv.), Marko Marin (Anderlecht, kv.), Mohamed Szalah (Fiorentina, kv.), Matej Delac (FK Szarajevo, kv.), Tomás Kalas (Middlesbrough, kv.), Victor Moses (Stoke City, kv.), Jay Dasilva (Chelsea U18), Hubert Adamczyk (Chelsea U18), Miro Muheim (Chelsea U18), Tomori Fikayo (Chelsea U18), Charlie Wakefield (Chelsea U18), Falcao (AS Monaco, k., 5.700.000), Asmir Begovic (Stoke City, 11.000.000), Danilo Pantics (Partizan Beograd, i.), Kenedy (Fluminense, 8.900.000)
Távozott: Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, 8.000.000), Didier Drogba (Montreal, i.), Christian Atsu (Bournemouth, k.), Gaël Kakuta (Sevilla, 6.000.000), Lewis Baker (Vitesse, k.), Petr Cech (Arsenal, 14.000.000), Mario Pasalic (AS Monaco, k.), Marco van Ginkel (Stoke City, k.), Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach, k.), Isaiah Brown (Vitesse Arnheim, k.), Nathan (Vitesse Arnheim, k.), Josh McEachran (Brentford, 1.040.000), Tomás Kalas (Middlesbrough, k.), Danilo Pantics (Vitesse, k.), Wallace (Carpi, k.), Kenneth Omeruo (Kasimpasa, k.), Patrick Bamford (Crystal Palace, k.), Jordan Houghton (Gillingham, k.), Victorien Angban (St. Truiden, k.), Izzy Brown (Vitesse, k.), Filipe Luís (Atlético Madrid, 16.000.000), Mohamed Szalah (AS Roma, k., 5.000.000), Todd Kane (NEC, k.), Dominic Solanke (Vitesse, k.), Matej Delac (FK Szarajevó, k.), Ulises Dávila (Vitória Setúbal, k.), Alex Davey (Peterborough, k.), Cristian Cuevas (St. Truiden, k.)
CRYSTAL PALACE
Érkezett: Will Hoare (Crystal Palace U18), Michael Phillips (Crystal Palace U18), Barry Bannan (Bolton Wanderers, kv.), Andreas Breimyr (Bryne FK, kv.), Ezekiel Fryers (Ipswich Town, kv.), Sullay Kaikai (Cambridge United, kv.), Patrick McCarthy (Bolton Wanderers, kv.), Peter Ramage (Barnsley, kv.), Adlen Guédiura (Watford, kv.), Lewis Price (Crawley Town, kv.), Kwesi Appiah (Reading, kv.), Jack Hunt (Rotherham United, kv.), Jonathan Williams (Ispwich Town, kv.), Ryan Inniss (Port Vale, kv.), Yohan Cabaye (PSG, 13.900.000), Alex McCarthy (Queens Park, 4.900.000), Patrick Bamford (Chelsea, k.), Connor Wickham (Sunderland, 10.000.000)
Távozott: Owen Garvan (szl.), Shola Ameobi (szl.), Jerome Thomas (szl.), Peter Ramage (szl.), Lewis Price (Sheffield Wednesday, i.), Stephen Dobbie (Bolton, i.), Michael Chambers (szl.), Kyle De Silva (Notts County, i.), Yaya Sanogo (Arsenal, kv.), Mandela Egbo (Borussi Mönchengladbach II, 400.000), Jack Hunt (Sheffield Wednesday, k.), Hiram Boateng (Plymouth Argyle, k.), Michael Chambers (szl.), Jerome Binnom-Williams (Burton Albion, k.), Ryan Inniss (Port Vale, k.), Bakary Sako (Wolverhampton, i.)
EVERTON
Érkezett: Tom Cleverley (Manchester United, i.), Gerard Deulofeu (Barcelona, 6.000.000), Francisco Júnior Santos (Port Vale, kv.), Conor Grant (Motherwell, kv.), Christopher Long (Brentford, kv.), Conor McAleny (Cardiff City, kv.), George Green (Tranmere Rovers, kv.), John Lundstram (Scunthorpe United, kv.), Gethin Jones (Plymouth Argyle, kv.), James Graham (Everton U18), James Yates (Everton U18), Michael Donohue (Everton U18), Mateusz Hewelt (Everton U18), David Henen (Olympiakosz, 280.000)
Távozott: Sylvain Distin (Bournemouth, i.), John Lundstram (szl.), Antolín Alcaraz (Las Palmas, i.), Ben McLaughlin (szl.), George Green (Oldham Athletic, i.), Curtis Langton (szl.), Aaron Lennon (Tottenham, kv.), Christian Atsu (Chelsea, kv.), Luke Garbutt (Fulham, k.), David Henen (Olympiakosz, kv.), Francisco Junior (Wigan, k.), Jonjoe Kenny (Wigan, k.), Luke Garbutt (Fulham, k.), Chris Long (Burnley)
LEICESTER CITY
Érkezett: Layton Ndukwu (Leicester City U18), Christian Fuchs (Schalke, i.), Robert Huth (Stoke City, 4.200.000), Okazaki Sindzsi (Mainz, 11.000.000), Michael Cain (Walsall, kv.), Liam Moore (Brentford, kv.), Gary Taylor-Fletcher (Millwall, kv.), Chris Wood (Ipswich Town, kv.), James Pearson (Peterborough United, kv.), Tom Hopper (Scunthorpe United, kv.), Matty Miles (Leicester City U18), Johan Benaluan (Atalanta, 7.000.000), N'Golo Kanté (Caen, 9.000.000), Ben Hamer (Nottingham Forest, kv.)
Távozott: Anthony Knockaert (Standard Liége, i.), Zoumana Bakayogo (szl.), Paul Gallagher (Preston North End, i.), Conrad Logan (szl.), Louis Rowley (szl.), Gary Taylor-Fletcher (szl.), Matthew Upson (Milton Keynes Dons, i.), Esteban Cambiasso (Olympiakosz, i.), Robert Huth (Stoke City, kv.), James Pearson (szl.), Tom Hopper (Scunthorpe United, i.), Adam Smith (Northampton, i.), Kieran Kennedy (Motherwell, i.), Adam Dawson (Central Coast Mariners, i.), Chris Wood (Leeds United, i.), Paul Konchesky (Queens Park, k.)
LIVERPOOL
Érkezett: Danny Ward (Aberdeen, kv.), James Milner (Manchester City, i.), Danny Ings (Burnley, i.), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, i.), Joe Gomez (Charlton Athletic, 4.900.000), Roberto Firmino (Hoffenheim, 41.000.000), Luis Alberto (Málaga, kv.), Iago Aspas (Sevilla, kv.), Divock Origi (Lille, kv.), Tiago Ilori (Girondins Bordeaux, kv.), Sebastián Coates (Sunderland, kv.), Lloyd Jones (Accrington Stanley, kv.), Jordan Williams (Notts County, kv.), Andre Wisdom (West Bromwich, kv.), Jordan Lussey (Bolton Wanderers, kv.), Nathaniel Clyne (Southampton, 17.700.000), Christian Benteke (Aston Villa, 46.500.000), Allan (Internacional U20, 710.000)
Távozott: Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy, i.), Glen Johnson (Stoke City, i.), Brad Jones (szl.), Jordan Lussey (Bolton Wanderers, i.), Iago Aspas (Sevilla, 6.000.000), Danny Ward (Aberdeen, k.), Sebastián Coates (Sunderland, 2.800.000), Jordan Williams (Swindon Town, k.), Javier Manquillo (Atlético Madrid, kv.), Lloyd Jones (Blackpool, k.), Kevin Stewart (Swindon Town, k.), Raheem Sterling (Manchester City, 62.500.000), Luis Alberto (Deportivo La Coruna, k.), Rickie Lambert (West Bromwich Albion, 4.200.000), Andre Wisdom (Norwich City, k., 1.800.000), Rafa Páez (Alcorcón, i.), Lawrence Vigouroux (Swindon Town, k.), Sheyi Ojo (Wolverhampton, k.)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Enes Ünal (Bursaspor, 3.000.000), Rony Lopes (Lille, kv.), Karim Rekik (PSV, kv.), Micah Richards (Fiorentina, kv.), Álvaro Negredo (Valencia, kv.), Matija Nasztaszics (Schalke, kv.), Bruno Zuculini (Córdoba, kv.), Shay Facey (New York City FC, kv.), Dominic Oduro (IK Frej, kv.), Sinan Bytyqi (Cambuur, kv.), Kean Bryan (Manchester City U18), Fabian Delph (Aston Villa, 11.500.000), Raheem Sterling (Liverpool, 62.500.000), Patrick Roberts (Fulham, 7.000.000), David Faupala (Lens, i.)
Távozott: Matija Nasztaszics (Schalke, 9.500.000), Scott Sinclair (Aston Villa, 3.500.000), Dedryck Boyata (Celtic Glasgow, 2.000.000), James Milner (Liverpool, i.), John Guidetti (Celta Vigo, i.), Micah Richards (Aston Villa, i.), Adam Drury (szl.), Greg Leigh (Bradford, i.), Dominic Oduro (szl.), Angelino (New York City FC, k.), Frank Lampard (New York City FC, kv.), Jack Byrne (Cambuur, k.), Karim Rekik (Olympique Marseille, 5.000.000), Álvaro Negredo (Valencia, 30.000.000), Angelino (New York City FC, k.), Jordi Hiwula (Huddersfield Town, 215.000), Sztevan Jovetics (Inter, k., 3.000.000), Olivier Ntcham (Genoa, k.), Enes Ünal (Genk, k.), Seko Fofana (Bastia, k.), Thomas Agyepong (Twente, k.)
MANCHESTER UNITED

Érkezett: Memphis Depay (PSV, 27.500.000), Vanja Milinkovics-Szavics (Vojvodina, kv.), Ángelo Henríquez (Dinamo Zagreb, kv.), Nani (Sporting CP, kv.), Javier Hernández (Real Madrid, kv.), Saidy Janko (Bolton Wanderers, kv.), Sam Johnstone (Preston North End, kv.), Jesse Lingard (Derby County, kv.), Guillermo Varela (Real Madrid Castilla, kv.), Will Keane (Sheffield Wednesday, kv.), Bastian Schweinsteiger (Bayern München, 18.000.000), Matteo Darmian (Torino, 18.000.000), Morgan Schneiderlin (Southampton, 35.000.000), Sergio Romero (Sampdoria, i.)

Távozott: Tom Cleverley (Everton, i.), Ben Amos (Bolton Wanderers, i.), Tom Thorpe (Rotherham, i.), Falcao (AS Monaco, kv.), Andrew Kellett (Bolton Wanderers, kv.), Saidy Janko (Celtic), Nani (Fenerbahce, 6.000.000), Ángelo Henríquez (Dinamo Zagreb, 1.670.000), Will Keane (Preston North End, k.), Robin van Persie (Fenerbahce, 5.500.000), Joe Rothwell (Barnsley, k.), Ben Pearson (Barnsley, k.), Reece James (Wigan Athletic), Ángel Di María (PSG, 63.000.000), Rafael (Olympique Lyon, 3.000.000)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Liam Gibson (Newcastle United U18), Sylvain Marveaux (Guingamp, kv.), Davide Santon (Inter, kv.), Haris Vuckic (Glasgow Rangers, kv.), Gaël Bigirimana (Glasgow Rangers, kv.), Shane Ferguson (Glasgow Rangers, kv.), Remie Streete (Glasgow Rangers, kv.), Jak Alnwick (Bradford City, kv.), Karl Darlow (Nottingham Forest, kv.), Jamaal Lascelles (Nottingham Forest, kv.), Sammy Ameobi (Middlesbrough, kv.), Georginio Wijnaldum (PSV, 20.000.000), Alekszandar Mitrovics (Anderlecht, 18.500.000), Chancel Mbemba (Anderlecht, 12.000.000), Ivan Toney (Northampton Town, 710.000)
Távozott: Davide Santon (Inter, 3.700.000), Jonás Gutiérrez (szl.), Ryan Taylor (Hull City, i.), Jak Alnwick (Port Vale, i.), Adam Campbell (Notts County, i.), Remie Streete (Port Vale, i.), Facundo Ferreyra (Sahtar Doneck, kv.), Sammy Ameobi (Cardiff City, k.), Freddie Woodman (Crawley Town, k.), Adam Armstrong (Coventry City, k.), Shane Ferguson (Millwall, k.)
NORWICH CITY
Érkezett: Youssuf Mulumbu (West Bromwich, i.), Graham Dorrans (West Bromwich, 4.230.000), Ricky van Wolfswinkel (St.-Étienne, kv.), Kyle Lafferty (Caykur Rizespor, kv.), Cameron McGeehan (Luton Town, kv.), Jacob Murphy (Colchester United, kv.), Louis Thompson (Swindon Town, kv.), Harry Toffolo (Swindon Town, kv.), Michael Turner (Fulham, kv.), Andre Wisdom (Liverpool, k., 1.800.000), Robbie Brady (Hull City, 9.900.000), Jake Kean (Blackburn Rovers, i.)
Távozott: Kyle McFadden (szl.), Javier Garrido (Las Palmas, i.), Carlos Cuéllar (szl.), Cameron McGeehan (Luton Town), Luciano Becchio (Belgrano, i.), Sam Kelly (Port Vale, i.), Mark Bunn (Aston Villa, i.), Remi Matthews (Burton Albion, k.), Carlton Morris (Hamilton Academical, k.), Ignasi Miquel (Ponferradina, i.)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Will Wood (Southampton U18), Armani Little (Southampton U18), Juanmi (Málaga, 7.000.000), Cédric Soares (Sporting CP, 6.500.000), Maarten Stekelenburg (Fulham, k.), Pablo Osvaldo (Boca Juniors, kv.), Jos Hooiveld (Millwall, kv.), Gastón Ramírez (Hull City, kv.), Cuco Martina (Twente, 1.500.000), Jordy Clasie (Feyenoord, 12.000.000), Steven Caulker (Queens Park, k., 1.700.000)
Távozott: Jos Hooiveld (AIK Stockholm, i.), Omar Rowe (szl.), Jake Sinclair (szl.), Chris Johns (szl.), Artur Boruc (Bournemouth, i.), Toby Alderweireld (Atlético Madrid, kv.), Eljero Elia (Werder Bremen, kv.), Filip Djuricsics (Benfica, kv.), Nathaniel Clyne (Liverpool, 17.700.000), Morgan Schneiderlin (Manchester United, 35.000.000), Cody Cropper (Milton Keynes Dons, i.), Tarum Dawkins (szl.), Jack Stephens (Middlesbrough, k.), Sam Gallagher (Milton Keynes Dons, i.), Jordan Turnbull (Swindon Town, k.), Pablo Osvaldo (Porto, i.)
STOKE CITY
Érkezett: Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen, 3.800.000), Jakob Haugaard (Midtjylland, 600.000), Joselu (Hannover, 8.000.000), Daniel Bachmann (Wrexham, kv.), Jamie Ness (Crewe Alexandra, kv.), Robert Huth (Leicester, kv.), Shay Given (Aston Villa, i.), Marco van Ginkel (Chelsea, k.), Moha (Barcelona U18, i.), Glen Johnson (Liverpool, i.), Moha (Barcelona U18, i.), Ibrahim Afellay (Barcelona, i.)
Távozott: Wilson Palacios (szl.), Thomas Sörensen (szl.), Andy Wilkinson (szl.), James Alabi (szl.), Tomi Adeloye (szl.), Robbie Parry (szl.), Nathan Ricketts-Hopkinson (szl.), Elliot Wheeler (szl.), Alex Grant (Perth Glory, i.), Adam Thomas (Hednesford, i.), Robert Huth (Leicester City, 4.200.000), Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen, kv.), Victor Moses (Chelsea, kv.), Jonathan Walters (szl.), Jamie Ness (Scunthorpe United, i.), Steven N'Zonzi (Sevilla, 9.750.000), Asmir Begovic (Chelsea, 11.000.000), Mason Watkins (Wrexham, k.), Daniel Bachmann (Ross County, k.)
SUNDERLAND
Érkezett: Ricardo Álvarez (Inter, 10.500.00), El-Hadji Ba (Bastia, kv.), Valentin Roberge (Stade Reims, kv.), Haralamposz Mavriasz (Panathinaikosz, kv.), Mikael Mandron (Shrewsbury Town, kv.), Sebastián Coates (Liverpool, 2.800.000), Adam Matthews (Celtic Glasgow, 2.800.000), Younes Kaboul (Tottenham, 4.300.000), Jeremain Lens (Dinamo Kijev, 11.400.000), Santiago Vergini (Estudiantes, 2.850.000), Yann M'Vila (Rubin Kazany, k.)
Távozott: Joel Dixon (Barrow, i.), Andrew Cartwright (szl.), Jassem Sukar (szl.), Tom McNamee (szl.), Anthony Réveillere (szl.), Ricardo Álvarez (Inter, kv.), El-Hadji Ba (Charlton Athletic), Santiago Vergini (Getafe, k.), Jordan Pickford (Preston North End, k.), Connor Wickham (Crystal Palace, 10.000.000)
SWANSEA CITY
Érkezett: André Ayew (Olympique Marseille, i.), Franck Tabanou (St.-Étienne, 4.900.000), Kristoffer Nordfeldt (Heerenveen, 850.000), Michu (Napoli, kv.), Thomas Atyeo (Aberystwyth Town, kv.), Dwight Tiendalli (Middlesbrough, kv.), Ashley Richards (Fulham, kv.), Éder (SC Braga, 7.000.000), Kyle Copp (Swansea City U18), Tom Holland (Manchester City U18), Oliver McBurnie (Bradford City), Kenji Gorré (Swansea U21)
Távozott: Alan Tate (szl.), David Cornell (Oldham Athletic, i.), Gerhard Tremmel (szl.), Curtis Obeng (szl.), Rory Donnelly (Gillingham, i.), Giancarlo Gallifuoco (szl.), Scott Tancock (szl.), Nélson Oliveira (Benfica, kv.), Tom Carroll (Tottenham, kv.), Jazz Richards (Fulham, 705.000), Kenji Gorré (Den Haag, k.), Adam King (Crewe Alexandra, k.)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Kevin Wimmer (1.FC Köln, 7.000.000), Kieran Trippier (Burnley, 4.900.000), Lewis Holtby (Hamburg, kv.), Dele Alli (Milton Keynes Dons, kv.), Tom Carroll (Swansea City, kv.), Shaq Coulthirst (York City, kv.), Ryan Fredericks (Middlesbrough, kv.), Aaron Lennon (Everton, kv.), Kenny McEvoy (Colchester United, kv.), Alex Pritchard (Brentford, kv.), Emmanuel Sonupe (St. Mirren, kv.), Milos Veljkovics (Charlton Athletic, kv.), Toby Alderweireld (Atlético Madrid, 16.000.000), Ruben Lameiras (Atvidabergs FF, kv.)
Távozott: Lewis Holtby (Hamburg, 6.500.000), Brad Friedel (visszavonult), Bongani Khumalo (szl.), Jordan Archer (Millwall, i.), Jonathan Miles (Ebbsfleet United, i.), Paulinho (Kuangcsou Evergrande, 14.000.000), Étienne Capoue (Watford, 8.900.000), Tomislav Gomelt (Bari), Younes Kaboul (Sunderland, 4.300.000), Grant Ward (Rotherham United, k.), Cristian Ceballos (Charlton Athletic, i.), Benjamin Stambouli (PSG, 8.600.000), Alexander McQueen (Carlisle United, i.), Cristian Ceballos (Charlton Athletic, i.), Ruben Lameiras (Coventry City, i.), Vlad Chiriches (Napoli, 7.000.000), Grant Hall (Queens Park), Ryan Fredericks (Bristol City, k.)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: James McClean (Wigan Athletic, 2.100.000), Sebastián Blanco (San Lorenzo, kv.), Liam O’Neil (Scunthorpe United, kv.), Jorgosz Szamarasz (al-Hilal, kv.), Donervon Daniels (Aberdeen, kv.), Kemar Roofe (Oxford United, kv.), Graham Dorrans (Norwich City, kv.), Rickie Lambert (Liverpool, 4.200.000), James Chester (Hull City, 11.300.000), Serge Gnabry (Arsenal)
Távozott: Kemar Roofe (Oxford United), Youssuf Mulumbu (Norwich City, i.), Chris Baird (Derby County, i.), Jason Davidson (Huddersfield Town, i.), Alex Jones (Birmingham City, i.), Graham Dorrans (Norwich City, 4.230.000), Wes Atkinson (Notts County, i.), Brad Garmston (Gillingham, i.), Mani O'Sullivan (szl.), Alex Palmer (Kidderminster Harriers, k.), Andre Wisdom (Liverpool, kv.), Donervon Daniels (Wigan, i.), Jorgosz Szamarasz (szl.), Andre Wright (Kidderminster, k.), Tahvon Campbell (Kidderminster, k.)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Stephen Hendrie (Hamilton Academical, 1.300.000), Joe Powell (West Ham U18), Darren Randolph (Birmingham City, i.), Kyle Knoyle (West Ham U18), Pedro Obiang (Sampdoria, 6.000.000), Martin Samuelsen (Manchester City U18, i.), Dimitri Payet (Olympique Marseille, 15.000.000), Modibo Maiga (Metz, kv.), Mauro Zárate (Queens Park, kv.), Elliot Lee (Luton Town, kv.), Raphael Spiegel (Carlisle United, kv.), Angelo Ogbonna (Juventus, 11.000.000), Carl Jenkinson (Arsenal, k.), Manuel Lanzini (al-Dzsazíra Abu Dabi)

Távozott: Nene (Vasco da Gama, i.), Carlton Cole (szl.), Jussi Jääskeläinen (szl.), Dan Potts (Luton Town, i.), Guy Demel (szl.), Sean Maguire (Dundalk, i.), Paul McCallum (Leyton Orient, i.), Alex Song (Barcelona, kv.), Carl Jenkinson (Arsenal, kv.), Stewart Downing (Middlesbrough, 7.900.000)

FC WATFORD
Érkezett: Sebastian Prödl (Werder Bremen, i.), Giedrius Arlauskis (Steaua Bucuresti, i.), Essaid Belkalem (Trabzonspor, kv.), Cristian Battocchio (Virtus Entella, kv.), Juanfran (Deportivo La Coruna, kv.), Diego Fabbrini (Birmingham City, kv.), Uche Ikpeazu (Crewe Alexandra, kv.), Alex Jakubiak (Dagenham and Redbridge, kv.), Lewis McGugan (Sheffield Wednesday, kv.), Mathias Ranégie (Millwall, kv.), Bernard Mensah (Braintree, kv.), Lloyd Dyer (Birmingham City, kv.), Luke O'Nien (Wealdstone, kv.), Hoszé Holévasz (AS Roma, 2.500.000), Matej Vydra (Udinese, i.), Étienne Capoue (Tottenham, 8.900.000), Valon Behrami (Hamburg, 4.500.000), Allan Nyom (Udinese, i.), Steven Berghuis (AZ Alkmaar, 6.500.000), José Manuel Jurado (Szpartak Moszkva, 8.600.000), Miguel Britos (Napoli, i.)
Távozott: Vujadin Szavics (Sheriff Tiraspol, i.), Marco Motta (szl.), Matej Vydra (Udinese, kv.), Odion Ighalo (Udinese, kv.), Gianni Munari (Parma, kv.), Matthew Connolly (Cardiff City, kv.), Tőzsér Dániel (Parma, kv.), Lloyd Doyley (szl.), Adlen Guédiura (Crystal Palace, kv.), Jonathan Bond (Reading), Juanfran (Deportivo La Coruna, k.), Lewis McGugan (Sheffield Wednesday, 430.000), Uche Ikpeazu (Port Vale, k.), Diego Fabbrini (Middlesbrough, k.), Luke O'Nien (Wycombe Wanderers, i.), Sean Murray (Wigan, k.)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK:

HULL CITY
Érkezett: Thomas Ince (Derby County, kv.), Mark Oxley (Hibernian, kv.), Conor Townsend (Scunthorpe United, kv.), Johnny Margetts (Cambridge United, kv.), Harry Maguire (Wigan, kv.), Isaac Hayden (Arsenal, k.), Ryan Taylor (Newcastle United, i.), Samuel Clucas (Chesterfield, 1.800.000), Chuba Akpom (Arsenal, k.)
Távozott: Steve Harper (szl.), Maynor Figueroa (szl.), Joe Dudgeon (szl.), Liam Rosenior (Brighton and Hove Albion, i.), Paul McShane (Reading, i.), Johnny Margetts (szl.), Mark Oxley (Hibernian, i.), Gastón Ramírez (Southampton, kv.), Tom Ince (Derby County, 6.700.000), Stephen Quinn (Reading, i.), Yannick Sagbo (Umm-Szalal, i.), James Chester (West Bromwich, 11.300.000), Robbie Brady (Norwich City, 9.900.000)
BURNLEY
Érkezett: Matthew Lowton (Aston Villa, 1.400.000), Alex Cisak (Leyton Orient, kv.), Jason Gilchrist (Accrington Stanley, kv.), Daniel Lafferty (Rotherham United, kv.), Luke O’Neill (Leyton Orient, kv.), Jelle Vossen (Genk, 3.500.000), Dan Agyei (Wimbledon U18), Chris Long (Everton), Tendayi Darikwa (Chesterfield, 855.000)
Távozott: Steven Reid (visszavonult), Danny Ings (Liverpool, i.), Cameron Howieson (St. Mirren, i.), Ross Wallace (Sheffield Wednesday, i.), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur, 4.900.000), Jason Shackell (Derby County), Luke Conlan (St. Mirren, k.), Alex Cisak (Leyton Orient)

QUEENS PARK RANGERS

Érkezett: Jay Emmanuel-Thomas (Bristol City, i.), Joseph N’Guessan (Stevenage, i.), Massimo Luongo (Swindon Town), Ben Gladwin (Swindon Town), Jamie Mackie (Nottingham Forest, i.), Axel Prohouly (AS Monaco U18), Bruno Andrade (Stevenage, kv.), Max Ehmer (Gillingham, kv.), Jack Robinson (Huddersfield Town, kv.), Cole Kpekawa (Portsmouth, kv.), Sebastian Polter (Mainz, 1.500.000), Tjaronn Chery (Groningen, 3.250.000), Tyler Blackwood (University of South Florida), Grant Hall (Tottenham), Paul Konchesky (Leicester, k.)
Távozott: Rio Ferdinand (visszavonult), Aaron Lennox (szl.), Jamie Sendles-White (szl.), Bobby Zamora (szl.), Shaun Wright-Phillips (szl.), Richard Dunne (szl.), Brian Murphy (szl.), Joey Barton (szl.), Karl Henry (szl.), Jordan Gibbons (Yeovil Town, i.), Bruno Andrade (szl.), Adel Taarabt (Benfica, i.), Mauricio Isla (Juventus, kv.), Eduardo Vargas (Napoli, kv.), Niko Kranjcar (Dinamo Kijev, kv.), Mauro Zárate (West Ham, kv.), Max Ehmer (Gillingham, i.), Coll Donaldson (Dundee United, i.), Michael Harriman (Wycombe Wanderers, k.), Alex McCarthy (Crystal Palace, 4.900.000), Steven Caulker (Southampton, k., 1.700.000)
Vastaggal az elmúlt hét nap átigazolásai, lezárva hétfőn délután

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik