PL: pont Mourinho maradt volna csöndben Cech-ügyben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.10. 10:32
null
Petr Cech nem ilyen bajnoki rajtról álmodott az Arsenallal (Fotó: AFP)
Az Arsenal meglepetésre hazai vereséggel kezdte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2015–2016-os évadját. A West Ham elleni 0–2 után az angol sajtó Petr Cech nevétől volt hangos, aki kétségkívül hibázott a West Ham góljainál. A nyáron a Chelsea-től a városi riválishoz szerződő cseh kapus nem ilyen kezdésről álmodott, Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere pedig balesetnek titulálta a vasárnapi vereséget. Természetesen José Mourinho, a „kékek” menedzsere is szót ejtett volt kapusáról.

„Nem ilyen első bajnoki szerepelt a forgatókönyvben. Hibáztam és nem szereztünk pontot, de holnaptól a következő meccsre kell készülni” – írta Petr Cech, az Arsenal játékosa a West Ham elleni összecsapást követően a Twitteren.

Arsene Wenger, az Arsenal francia trénere a rossz eredmény ellenére nem volt letörve.

„Kijavítjuk ezt a balesetet – mondta Wenger. – A játékosok talán túl idegesek voltak, túl nagy nyomást raktak saját magukra. Mentálisan vallottunk kudarcot, de remek alkalom ez a bizonyításra. Támadásban és védekezésben sem voltunk meggyőzőek, igaz, számítottam arra, hogy nehéz dolgunk lesz.”

Az Arsenal a nyári átigazolási időszakban eddig csupán egy futballistát igazolt, Petr Cech személyében, s a nemzetközi sajtóban hetek óta téma, hogy Wenger csatárral erősítené meg a keretét – például a Real Madrid francia támadójával, Karim Benzemával.

„Úgy tudom, mi felelünk az igazolásokért, nem a média. A profi labdarúgásban vállalni kell a felelősséget a tetteinkért, nem kifogásokat vagy más megoldásokat keresgélni. El kell ismernünk, nem voltunk elég jók, de a gyógyírt nem az átigazolási piacon kell kutatni” – tette hozzá Wenger.

Arsenal-West Ham


All Goals and Highlights HD | Arsenal v... by zidanekrisz

José Mourinho, a Chelsea portugál menedzsere sem maradt csöndben – igaz, ő Cech kapcsán szót sem ejtett a hibákról. Mint ismert, a Chelsea 2–2-es döntetlennel rajtolt, s mivel a Swansea elleni találkozón Thibaut Courtois piros lapot kapott, a következő fordulóban minden bizonnyal a Cech helyére szerződtetett Asmir Begovic áll majd a kapuban.

„A Chelsea-nek nem hiányzik Petr Cech, jó kapusaink vannak – így Mourinho. – Cech esetében az a gond, hogy egy riválisunk erősödött. Thibaut és Asmir fantasztikusak, a klub nagyon helyesen időben megtalálta Cech utódját, ezért nem lesz gondunk. Ha nem így történt volna, akkor bajban lennénk – hacsak az érintettek nem látják be, hogy Courtois kiállítása nem volt jogos, s eltörlik a büntetést.”

Chelsea–Swansea City


Chelsea 2-2 Swansea ~ [Premier League] - 08.08... by Goals-Highlights

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik