Liverpool: Fel vörösök, rekordáron!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 22:24
null
Firmino a nyár eddigi legnagyobb fogása Liverpoolban, Andy Carroll-lal együtt klubrekord áron jött (Fotó: Action Images)
Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Ezen a héten is az angol klubfutball történéseivel indítjuk heti transzferológiai körsétánkat.

 

„Ha két egyforma képességű játékos közül kell választanunk, mindig a fiatalabb mellett tesszük le a garast, mert ő lesz a hosszabb távú befektetés a klub számára" – idézi a SkySports a Liverpool igazgatójának, Ian Ayre-nak két éve tett nyilatkozatát. Amióta a 2010 végén a Fenway Sports Group átvette a hatalmat a vörösöknél, a SkySports összesítése szerint 27 olyan játékos érkezett, aki 24 évnél fiatalabb, és mindössze öt olyan, aki betöltötte a 27-et, ráadásul utóbbiak közül négyért sem kellett fizetni.

A Liverpool tipikusan az a csapat, amely a legutóbbi igazán nagy siker (esetünkben a 2005-ös Bajnokok Ligája-győzelem) óta mindig a jövő év sikercsapatát építi – ebben az egyben nagy hasonlóságot mutat például Arsene Wenger „újkori" Arsenaljával. Azt nem lehet mondani, hogy az FSG elszabotálná a transzferidőszakokat, hiszen 2013 nyarán 60 millió eurónál is többet költve érkezett a klubhoz például Mamadou Sakho, Simon Mignolet, Iago Aspas, Tiago Ilori és Luis Alberto (a bevételi oldalon 32.6 millió szerepelt, amely summa Andy Carroll, Jonjo Shelvey, Stewart Downing és Jay Spearing el-, illetve Fabio Borini kölcsönadásából állt össze), tavaly pedig – Luis Suárez piacra dobása mellett – vörösbe öltözött az Adam Lallana, Dejan Lovren, Lazar Markovics, Mario Balotelli, Alberto Moreno, Divock Origi (ő a kakukktojás, erről később), Emre Can, Rickie Lambert és Javier Manquillo.

Az új igazolásokért 150 milliónál is többet kellett áldozni, aláírási pénzek nélkül, míg a bevételi oldalon 99.02 millió euró szerepelt. Arról írtunk akkor, hogy nagyon nehéz lesz a Luis Suárez nélküli élet a Poolnak, és az új igazolások közül sem mindenki éri meg feltétlenül az érte kifizetett pénzt, különösen dr. prof. Balotelli megvétele rejt kockázatokat magában – nos, Brendan Rodgers legénysége a bajnokságban a 6. helyen végzett, két ponttal megelőzve az előző nyáron szétszedett Southamptont, és 25 egységgel lemaradva a bajnok Chelsea mögött; az FA-kupában az elődöntőben az Aston Villa búcsúztatta őket, a Ligakupában ugyanez a fázis és a Chelsea jelentett végállomást, a BL-ből kiestek a csoportkörben (az FC Basel és a Real Madrid is előttük végzett), az Európa-ligában pedig a Besiktas azonnal megállította a vörösöket.

Nem mellékesen az utolsó három bajnokin egy pontot szerzett a csapat, 3–10-es gólkülönbséggel. De hogy gyorsan megnyugtassuk a népes hazai LFC-tábort: Rodgers és az ő főnökei megtesznek mindent, hogy a gárda következő idénye szebben kezdődjön, mint ahogyan a régi búcsúzott (1–6 a Stoke City ellen)!

Nézzük először a távozókat, akik közül első helyre kívánkozik Steven Gerrard: aki az ő fontosságát, jelentőségét és hatását nem ismeri, biztosan csak tévedésből olvassa ezt a cikket. Nagy reményekkel érkezett pár éve a spanyol támadó, Aspas (kilencmillióért vették, hatért távozott) és az uruguayi védő, Sebastián Coates is, bár ők túl sok lehetőséget nem kaptak a bizonyításra, most helyette útilaput igen. Létszám felettivé vált a rutinos kapus, Brad Jones és a fiatal középpályás, Jordan Lussey, és nem hosszabbított a válogatott jobbhátvéd, Glen Johnson (pontosabban a klub nem ajánlott neki új kontraktust, a bekk a Schalkében vagy a West Hamben folytatja, korábban állítólag a Galatasaray is tárgyalt vele).

Johnson még csak 30, tehát nem a korával akadtak gondok, hiszen a 34 éves Kolo Touréval is újítottak, no és 2019-ig írt alá a 22 esztendős jobbhátvéd, a legutóbb a West Bromwichban kölcsönjátékoskodó Andre Wisdom – aki aligha foglalja el Johnson pozícióját, lévén érkezett elé (és Jon Flanagan elé) a Southamptontól 17.7 millió euróért Nathaniel Clyne.

Clyne párszor az angol válogatottban is helyettesítette Johnsont, azaz nem tűnik rossz vételnek, és hosszas alkudozások után írhatott alá, árát egyébként a Manchester United és a Tottenham Hotspur érdeklődése verte fel. Clyne szerződése már csak egy évig szólt volt klubjában, és a bal oldalon is bevethető, ezt is fontos megjegyezni – és ahogy a „szentek" játékospolitikáját ismerjük, jegyezzük meg annak nevét, akit a helyére vettek: ő a portugál Cédric Soares.

Hogy ne ismét Emre Cant kelljen a védelemben játszatni, arról a nagy meglepetésre közel ötmillióért vett 18 éves Joe Gomez gondoskodhat: a jól megtermett tini a védelem összes posztján bevethető, és a Charlton Athletictől érkezett. Amit esetleg rajta veszített most a klub (értéke a transfermarkt.de szerint 500 ezer euró, az elmúlt idényben 21-szer játszhatott a Championshipben, csakhogy az MU, a Chelsea és az Arsenal is felfigyelt rá, és ez közön vissza a transzferálási díjban), az visszajön a középcsatár Danny Ingsen. Neki ugyan lejárt szerződése a Burnleyvel, de hétmillió körüli „nevelési díjat" így is fizetni kell játékjogával, ám még csak 22 éves, és a kiscsapatot 11 gól mellett 4 assztiszttal segítette az elmúlt PL-idényben.

Akár hiszik, akár nem, érte is az Unitedet és a Tottenhamet kellett túllicitálni.

Még olcsóbb volt James Milner, aki legjobb középpályáskorban van, nem sokkal a 30-on innen, és teng benne a bizonyítási vágy, hogy megmutassa: többet érdemelt volna a Manchester Cityből. Jól jöhet még, hogy Gerrard örököse a középpálya összes részén kiemelkedő teljesítményre képes, érte a legnevesebb hazai jelentkező az Arsenal volt, a Serie A-ból az Inter, Milan, AS Roma trojka hívta. Csak egy poszton vethető be Bogdán Ádám, aki a kispadra érkezett Simon Mignolet mögé, de bíz(z)unk a legjobbakban!

A legnagyobb nyári vétel egyértelműen a brazil támadó középpályás, szélső Roberto Firmino, aki immáron stabil tagja a válogatott keretnek is, és a Hoffenheim felfedezettje. Még 2011 elején érkezett Németországba a Tombensétől, négymillióért – most 41-ért (plusz bónusz) vette meg a Pool. Firmino az elmúlt bajnokságot hét góllal és 10 gólpasszal zárta, előtte 28 kanadai pontig jutott, de így is bőkezűen fizettek érette az angolok.

Rodgers irigylésre méltó helyzetbe került, hiszen minden posztra legalább három jelöltje akad, sőt, középső védőből hét is akad a keretben, középcsatárból meg legalább hat (hiszen a már tavaly 12.63 millióért megvett belga Divock Origi visszatért a Lille-től, idénybeli 10 kanadai pontjával a háta mögött).

Ezért is kell mennie az anno 13.3 millióért megvett Borininek, akitől feleennyiért szabadulnak meg, és az Aston Villa, a WHU, a Borussia Mönchengladbach, a Fiorentina, a Lazio, ahol egy az egyben beszámítanák Keita Balde Diao árába, a Sampdoria, a Torino és a Schalke is tárgyalt már ügynökével), Rickie Lambertet is sokan csábítják, és gőzerővel keresik az áldozatot, aki Balotelli új kenyéradója lesz szegény.

Mindezek ellenére egy neves csatár még érkezhet a nyáron, például Gonzalo Higuaín (erre kevés esélyt látunk, és Charlie Austin előtt is bezárhatta a kaput Ings), Fernando Llorente, Javier Hernández, Christian Benteke vagy Saido Berahino. A jövő nagy támadója, a 16 éves Bobby Adekanye mindenesetre már meg is van, az őt kinevelő Barcelona és a játékjogáét kapkodó PSV, Ajax páros mérsékelt örömére.

Erősen valószínű, hogy négy támadó is távozik, és megegyeznek a Villával Benteke ügyében a 46 millió körüli kivásárlási ár mérsékelt lefaragásában.

Visszatérve a fiatalokra: a brazil középpályás, Allan Rodrigues (Internacional) és Real Salt Lake-től a poszttárs Brooks Lennon is Liverpoolba költözhet, miközben megtette ezt már az Arsenaltól elszirénkedett 16 éves Elijah Dixon-Bonner.

A bal szélt a francia Paul-Georges Nteppel (Auxerre), a védelem közepét a monacói Ajmen Abdennurral vagy az olasz Davide Zappacostával (Atalanta), a védelem bal oldalát a svéd Ludwig Augustinssonnal (Köbenhavn), a csatársort a zenites José Salomón Rondónnal, a középpálya védekező szekcióját Sven Benderrel lehetne megerősíteni a pletykák szerint („ellenkező irányból" Lucas Leiváért – Inter – és Lazar Markovicsért – Benfica, kölcsönbe – is bejelentkeztek a közelmúltban), de ezek közül bármelyik üzlet nyélbe ütése meglepetésnek számítana.

Hamarabb szerzi meg Rodgers a középpályára Asier Illarramendit vagy még inkább a newcastle-i Moussa Sissokót, utóbbiért ráadásul csak a pletykák szerint csak Balotellit kellene „feláldozni", és ragyogó ötletnek tűnik a barcás Pedro megszerzése is az Arsenal orra elől. Talán lesz is rá pénz.

Külön bekezdést érdemel Raheem Sterling, aki érzésünk szerint először csak azért kezdett variálni távozása lehetőségének megemlítésével, hogy sokkal nagyobb fizetést harcoljon ki, de meglehet, hogy gigatranszferbe torkollik a többre vágyás: a két manchesteri klub, a Bayern München és a Real Madrid is döngicsélt körötte, ám csak a City mutat hajlandóságot kifizetni a vörösök által kért 70 millió körüli árat. Annyiért talán el is engedik.

Sajtóértesülések szerint az átigazolási summa majd' tizedrésze üti majd a játékos ügynökének markát, úgyhogy nyugodjunk bele: ha Sterling talán unja és bánja már a körötte kitört médiacirkuszt, lesznek, aki minden követ megmozgatnak majd távozásáért.

És az vesse rájuk az első követ, aki nem variálna lelkesen holmi kétmilliárd forintos sikerdíjért...

Hol repkedtek még ilyen összegek, amikor a Bruce Grobbelaar – Barry Venison, Glenn Hysén, Alan Hansen (Gary Ablett), David Burrows (Steve Staunton) – Steve Nicol, Ronnie Whelan (Jan Mölby), Ray Houghton (Steve McMahon), John Barnes – Peter Beardsley, Ian Rush (Ronny Rosenthal) féle csapat bajnoki címet nyert 1990-ben? Meglehet, hogy éppen a Mignolet (Bogdán) – Clyne (Flanagan, Wisdom), M. Sakho (K. Touré, J. Gomez), Lovren (Skrtel, Illori), A. Moreno (J. Enríque) – Milner (J. Allen), Henderson (Can) – Sturridge (Markovics), Firmino (Coutinho), Pedro (Lallana) – Benteke (Ings, Origi) féle gárda lép örökükbe?

Ha ilyen hirtelen nem is faraghat bajnokcsapatot a csodás keretből Rodgers, de az biztos, hogy essen ki akármilyen erős gárda is a Bajnokok Ligája csoportköréből, az Európa-ligának az átigazolási csúcsokra törő Liverpool a legnagyobb esélyese.

Talán Bogdán Ádámmal a kapuban.

AZ ANGOL PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2015 NYARA
ARSENAL

Érkezett: Mijaicsi Rjo (Twente, kölcsönből vissza), Lukas Podolski (Inter, kv.), Joel Campbell (Villarreal, kv.), Yaya Sanogo (Crystal Palace, kv.), Carl Jenkinson (West Ham, kv.), Damián Martínez (Rotherham United, kv.), Chuba Akpom (Nottingham Forest, kv.), Jack Jebb (Stevenage, kv.), Carl Jenkinson (West Ham, kv.), Petr Cech (Chelsea, 14.000.000 euró)

Távozott: Mijaicsi Rjo (St. Pauli, ingyen), Abou Diaby (szerződése lejárt), Semi Ajayi (Cardiff City, i.), Jack Jebb (szl.), Austin Lipman (szl.), Brandon Ormonde-Ottewill (szl.), Josh Vickers (szl.), Ainsley Maitland-Niles (Ipswich Town, k.), Lukas Podolski (Galatasaray, 2.500.000)

ASTON VILLA
Érkezett: Scott Sinclair (Manchester City, 3.500.000), Micah Richards (Manchester City, i.), Nicklas Helenius (Aalborg BK, kv.), Yacouba Sylla (Kayseri Erciyesspor, kv.), Alekszandar Tonev (Celtic Glasgow, kv.), Antonio Luna (Spezia, kv.), Joe Bennett (Brighton and Hove Albion, kv.), Graham Burke (Notts County, kv.), Lewis Kinsella (Luton Town, kv.), Darren Bent (Derby County, kv.), Enda Stevens (Doncaster, kv.)
Távozott: Darren Bent (Derby County, i.), Enda Stevens (Portsmouth, i.), Graham Burke (szl.), Thomas Strain (szl.), Chris Herd (szl.), Ron Vlaar (szl.), Andreas Weimann (Derby County, 3.800.000), Yacouba Sylla (Stade Rennes, 1.500.000), Matthew Lowton (Burnley, 1.400.000), Tom Cleverley (Everton, kv.), Nicklas Helenius (Aalborg BK, i.)
AFC BOURNEMOUTH
Érkezett: Ryan Fraser (Ipswich Town, kv.), Artur Boruc (Southampton, i.), Adam Federici (Reading, i.), Joshua King (Blackburn Rovers, i.), Christian Atsu (Chelsea, k.), Tyrone Mings (Ipswich Town, 11.300.000), Josh O’Hanlon (York City, kv.), Joe Partington (Eastleigh, kv.), Stéphane Zubar (York City, kv.), Harry Cornick (Havant and Waterlooville, kv.), Josh Carmichael (Havant and Waterlooville, kv.), Aristede Bassele (Welling, kv.), Miles Addison (Blackpool, kv.), Mohamed Coulibaly (Port Vale, kv.)
Távozott: Christian Atsu (Chelsea, kv.), Joe Partington (Eastleigh, i.), Mohamed Coulibaly (szl.), Ian Harte (szl.), Josh McQuoid (szl.), Benjamin Büchel (szl.), Darryl Flahavan (szl.), Miles Addison (szl.), Ryan Fraser (Ipswich Town, kölcsönbe), Brett Pitman (Ipswich Town), Kenwyne Jones (Cardiff City, kv.)
CHELSEA
Érkezett: Christian Atsu (Bournemouth, kv.), Nathan (Atlético Paranaense, 4.500.000), Cristian Manea (FC Viitorul, 3.000.000), Bertrand Traoré (Vitesse, kv.), Wallace (Vitesse, kv.), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, kv.), Mario Pasalic (Elche, kv.), Lucas Piazón (Eintracht Frankfurt, kv.), Gaël Kakuta (Rayo Vallecano, kv.), Oriol Romeu (VfB Stuttgart, kv.), Josh McEachran (Vitesse, kv.), Marco van Ginkel (AC Milan, kv.), Ulises Dávila (Vitória Setúbal, kv.), Marko Marin (Anderlecht, kv.), Mohamed Szalah (Fiorentina, kv.), Matej Delac (FK Sarajevo, kv.), Tomás Kalas (Middlesbrough, kv.), Victor Moses (Stoke City, kv.), Jay Dasilva (Chelsea U18), Hubert Adamczyk (Chelsea U18), Miro Muheim (Chelsea U18), Tomori Fikayo (Chelsea U18), Charlie Wakefield (Chelsea U18), Falcao (AS Monaco, k.)
Távozott: Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, 8.000.000), Didier Drogba (szl.), Christian Atsu (Bournemouth, k.), Gaël Kakuta (Sevilla, 6.000.000), Lewis Baker (Vitesse, k.), Petr Cech (Chelsea, 14.000.000), Mario Pasalic (AS Monaco, k.)
CRYSTAL PALACE
Érkezett: Will Hoare (Crystal Palace U18), Michael Phillips (Crystal Palace U18), Barry Bannan (Bolton Wanderers, kv.), Andreas Breimyr (Bryne FK, kv.), Ezekiel Fryers (Ipswich Town, kv.), Sullay Kaikai (Cambridge United, kv.), Patrick McCarthy (Bolton Wanderers, kv.), Peter Ramage (Barnsley, kv.), Adlen Guédiura (Watford, kv.), Lewis Price (Crawley Town, kv.), Kwesi Appiah (Reading, kv.), Jack Hunt (Rotherham United, kv.), Jonathan Williams (Ispwich Town, kv.), Ryan Inniss (Port Vale, kv.)
Távozott: Owen Garvan (szl.), Shola Ameobi (szl.), Jerome Thomas (szl.), Peter Ramage (szl.), Lewis Price (szl.), Stephen Dobbie (szl.), Michael Chambers (szl.), Kyle De Silva (szl.), Yaya Sanogo (Arsenal, kv.), Mandela Egbo (Borussi Mönchengladbach II, 400.000)
EVERTON
Érkezett: Tom Cleverley (Manchester United, i.), Gerard Deulofeu (Barcelona, 6.000.000), Francisco Júnior Santos (Port Vale, kv.), Conor Grant (Motherwell, kv.), Christopher Long (Brentford, kv.), Conor McAleny (Cardiff City, kv.), George Green (Tranmere Rovers, kv.), John Lundstram (Scunthorpe United, kv.), Gethin Jones (Plymouth Argyle, kv.), James Graham (Everton U18), James Yates (Everton U18), Michael Donohue (Everton U18), Mateusz Hewelt (Everton U18), David Henen (Olympiakosz, 280.000)
Távozott: Sylvain Distin (szl.), John Lundstram (szl.), Antolín Alcaraz (szl.), Ben McLaughlin (szl.), George Green (Oldham Athletic, i.), Curtis Langton (szl.), Aaron Lennon (Tottenham, kv.), Christian Atsu (Chelsea, kv.)
LEICESTER CITY
Érkezett: Layton Ndukwu (Leicester City U18), Christian Fuchs (Schalke, i.), Robert Huth (Stoke City, 4.200.000), Okazaki Sindzsi (Mainz, 10.000.000), Michael Cain (Walsall, kv.), Liam Moore (Brentford, kv.), Gary Taylor-Fletcher (Millwall, kv.), Chris Wood (Ipswich Town, kv.), James Pearson (Peterborough United, kv.), Tom Hopper (Scunthorpe United, kv.)
Távozott: Anthony Knockaert (Standard Liége, i.), Zoumana Bakayogo (szl.), Adam Dawson (szl.), Paul Gallagher (Preston North End, i.), Conrad Logan (szl.), Louis Rowley (szl.), Gary Taylor-Fletcher (szl.), Matthew Upson (szl.), Esteban Cambiasso (szl.), Robert Huth (Stoke City, kv.), James Pearson (szl.), Tom Hopper (Scunthorpe United, i.), Adam Smith (Northampton, i.)
LIVERPOOL
Érkezett: Danny Ward (Aberdeen, kv.), James Milner (Manchester City, i.), Danny Ings (Burnley, i.), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, i.), Joe Gomez (Charlton Athletic, 4.900.000), Roberto Firmino (Hoffenheim, 41.000.000), Luis Alberto (Málaga, kv.), Iago Aspas (Sevilla, kv.), Divock Origi (Lille, kv.), Tiago Ilori (Girondins Bordeaux, kv.), Sebastián Coates (Sunderland, kv.), Lloyd Jones (Accrington Stanley, kv.), Jordan Williams (Notts County, kv.), Andre Wisdom (West Bromwich, kv.), Jordan Lussey (Bolton Wanderers, kv.), Nathaniel Clyne (Southampton, 17.700.000)
Távozott: Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy, i.), Glen Johnson (szl.), Brad Jones (szl.), Jordan Lussey (szl.), Iago Aspas (Sevilla, 6.000.000), Danny Ward (Aberdeen, k.), Sebastián Coates (Sunderland, 2.800.000)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Enes Ünal (Bursaspor, 3.000.000), Rony Lopes (Lille, kv.), Karim Rekik (PSV, kv.), Micah Richards (Fiorentina, kv.), Álvaro Negredo (Valencia, kv.), Matija Nasztaszics (Schalke, kv.), Bruno Zuculini (Córdoba, kv.), Shay Facey (New York City FC, kv.), Dominic Oduro (IK Frej, kv.), Sinan Bytyqi (Cambuur, kv.)
Távozott: Matija Nasztaszics (Schalke, 9.500.000), Scott Sinclair (Aston Villa, 3.500.000), Dedryck Boyata (Celtic Glasgow, 2.000.000), James Milner (Liverpool, i.), John Guidetti (szl.), Micah Richards (Aston Villa, i.), Adam Drury (szl.), Greg Leigh (szl.), Dominic Oduro (szl.), Angelino (New York City FC, k.), Frank Lampard (New York City FC, kv.), Jack Byrne (Cambuur, k.), Karim Rekik (Olympique Marseille, 5.000.000), Álvaro Negredo (Valencia, 30.000.000)
MANCHESTER UNITED

Érkezett: Memphis Depay (PSV, 27.500.000), Vanja Milinkovics-Szavics (Vojvodina, kv.), Ángelo Henríquez (Dinamo Zagreb, kv.), Nani (Sporting CP, kv.), Javier Hernández (Real Madrid, kv.), Saidy Janko (Bolton Wanderers, kv.), Sam Johnstone (Preston North End, kv.), Jesse Lingard (Derby County, kv.), Guillermo Varela (Real Madrid Castilla, kv.)

Távozott: Tom Cleverley (Everton, i.), Ben Amos (szl.), Tom Thorpe (szl.), Falcao (AS Monaco, kv.), Andrew Kellett (Bolton Wanderers, kv.), Saidy Janko (Celtic), Nani (Fenerbahce, 6.000.000), Ángelo Henríquez (Dinamo Zagreb, 1.500.000)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Liam Gibson (Newcastle United U18), Sylvain Marveaux (Guingamp, kv.), Davide Santon (Inter, kv.), Haris Vuckic (Glasgow Rangers, kv.), Gaël Bigirimana (Glasgow Rangers, kv.), Shane Ferguson (Glasgow Rangers, kv.), Remie Streete (Glasgow Rangers, kv.), Jak Alnwick (Bradford City, kv.), Karl Darlow (Nottingham Forest, kv.), Jamaal Lascelles (Nottingham Forest, kv.)
Távozott: Davide Santon (Inter, 3.700.000), Jonás Gutiérrez (szl.), Ryan Taylor (szl.), Jak Alnwick (szl.), Adam Campbell (szl.), Remie Streete (Port Vale, i.), Facundo Ferreyra (Sahtar Doneck, kv.)
NORWICH CITY
Érkezett: Youssuf Mulumbu (West Bromwich, i.), Graham Dorrans (West Bromwich, 4.230.000), Ricky van Wolfswinkel (St.-Étienne, kv.), Kyle Lafferty (Caykur Rizespor, kv.), Cameron McGeehan (Luton Town, kv.), Jacob Murphy (Colchester United, kv.), Louis Thompson (Swindon Town, kv.), Harry Toffolo (Swindon Town, kv.), Michael Turner (Fulham, kv.)
Távozott: Kyle McFadden (szl.), Javier Garrido (szl.), Carlos Cuéllar (szl.), Mark Bunn (szl.), Cameron McGeehan (Luton Town), Luciano Becchio (Belgrano, i.), Sam Kelly (Port Vale, i.)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Will Wood (Southampton U18), Armani Little (Southampton U18), Juanmi (Málaga, 7.000.000), Cédric Soares (Sporting CP, 6.500.000), Maarten Stekelenburg (Fulham, k.), Pablo Osvaldo (Boca Juniors, kv.), Jos Hooiveld (Millwall, kv.), Gastón Ramírez (Hull City, kv.)
Távozott: Jos Hooiveld (szl.), Omar Rowe (szl.), Jake Sinclair (szl.), Chris Johns (szl.), Artur Boruc (Bournemouth, i.), Toby Alderweireld (Atlético Madrid, kv.), Eljero Elia (Werder Bremen, kv.), Filip Djuricsics (Benfica, kv.), Nathaniel Clyne (Liverpool, 17.700.000), Pablo Osvaldo (szerződését felbontották)
STOKE CITY
Érkezett: Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen, 3.800.000), Jakob Haugaard (Midtjylland, 600.000), Joselu (Hannover, 8.000.000), Daniel Bachmann (Wrexham, kv.), Jamie Ness (Crewe Alexandra, kv.), Robert Huth (Leicester, kv.)
Távozott: Wilson Palacios (szl.), Thomas Sörensen (szl.), Andy Wilkinson (szl.), James Alabi (szl.), Tomi Adeloye (szl.), Robbie Parry (szl.), Nathan Ricketts-Hopkinson (szl.), Elliot Wheeler (szl.), Alex Grant (Perth Glory, i.), Adam Thomas (szl.), Robert Huth (Leicester City, 4.200.000), Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen, kv.), Victor Moses (Chelsea, kv.), Jonathan Walters (szl.)
SUNDERLAND
Érkezett: Ricardo Álvarez (Inter, 10.500.00), El-Hadji Ba (Bastia, kv.), Valentin Roberge (Stade Reims, kv.), Haralamposz Mavriasz (Panathinaikosz, kv.), Mikael Mandron (Shrewsbury Town, kv.), Sebastián Coates (Liverpool, 2.800.000), Adam Matthews (Celtic Glasgow, 2.800.000)
Távozott: Joel Dixon (szl.), Andrew Cartwright (szl.), Jassem Sukar (szl.), Tom McNamee (szl.), Anthony Réveillere (szl.), Ricardo Álvarez (Inter, kv.), El-Hadji Ba (Charlton Athletic)
SWANSEA CITY
Érkezett: André Ayew (Olympique Marseille, i.), Franck Tabanou (St.-Étienne, 4.900.000), Kristoffer Nordfeldt (Heerenveen, 850.000), Michu (Napoli, kv.), Thomas Atyeo (Aberystwyth Town, kv.), Dwight Tiendalli (Middlesbrough, kv.), Ashley Richards (Fulham, kv.), Éder (SC Braga, 7.000.000), Kyle Copp (Swansea City U18)
Távozott: Alan Tate (szl.), David Cornell (szl.), Gerhard Tremmel (szl.), Curtis Obeng (szl.), Rory Donnelly (szl.), Giancarlo Gallifuoco (szl.), Scott Tancock (szl.), Nélson Oliveira (Benfica, kv.), Tom Carroll (Tottenham, kv.), Jazz Richards (Fulham, 705.000)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Kevin Wimmer (1.FC Köln, 7.000.000), Kieran Trippier (Burnley, 4.900.000), Lewis Holtby (Hamburg, kv.), Dele Alli (Milton Keynes Dons, kv.), Tom Carroll (Swansea City, kv.), Shaq Coulthirst (York City, kv.), Ryan Fredericks (Middlesbrough, kv.), Aaron Lennon (Everton, kv.), Kenny McEvoy (Colchester United, kv.), Alex Pritchard (Brentford, kv.), Emmanuel Sonupe (St. Mirren, kv.), Milos Veljkovics (Charlton Athletic, kv.)
Távozott: Lewis Holtby (Hamburg, 6.500.000), Brad Friedel (visszavonult), Bongani Khumalo (szl.), Cristian Ceballos (szl.), Jordan Archer (Millwall, i.), Jonathan Miles (Ebbsfleet United, i.), Paulinho (Kuangcsou Evergrande, 14.000.000), Étienne Capoue (Watford, 8.900.000)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: James McClean (Wigan Athletic, 2.100.000), Sebastián Blanco (San Lorenzo, kv.), Liam O’Neil (Scunthorpe United, kv.), Jorgosz Szamarasz (al-Hilal, kv.), Donervon Daniels (Aberdeen, kv.), Kemar Roofe (Oxford United, kv.), Graham Dorrans (Norwich City, kv.)
Távozott: Kemar Roofe (Oxford United), Youssuf Mulumbu (Norwich City, i.), Chris Baird (Derby County, i.), Jason Davidson (Huddersfield Town, i.), Alex Jones (Birmingham City, i.), Graham Dorrans (Norwich City, 4.230.000), Wes Atkinson (szl.), Brad Garmston (Gillingham, i.), Mani O'Sullivan (szl.), Alex Palmer (Kidderminster Harriers, k.), Andre Wisdom (Liverpool, kv.), Donervon Daniels (Wigan, i.)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Stephen Hendrie (Hamilton Academical, 1.300.000), Joe Powell (West Ham U18), Darren Randolph (Birmingham City, i.), Kyle Knoyle (West Ham U18), Pedro Obiang (Sampdoria, 6.000.000), Martin Samuelsen (Manchester City U18, i.), Dimitri Payet (Olympique Marseille, 15.000.000), Modibo Maiga (Metz, kv.), Mauro Zárate (Queens Park, kv.), Elliot Lee (Luton Town, kv.), Raphael Spiegel (Carlisle United, kv.)

Távozott: Nene (szl.), Carlton Cole (szl.), Jussi Jääskeläinen (szl.), Dan Potts (Luton Town, i.), Guy Demel (szl.), Sean Maguire (szl.), Paul McCallum (Leyton Orient, i.), Alex Song (Barcelona, kv.), Carl Jenkinson (Arsenal, kv.)

FC WATFORD
Érkezett: Sebastian Prödl (Werder Bremen, i.), Giedrius Arlauskis (Steaua Bucuresti, i.), Essaid Belkalem (Trabzonspor, kv.), Cristian Battocchio (Virtus Entella, kv.), Juanfran (Deportivo La Coruna, kv.), Diego Fabbrini (Birmingham City, kv.), Uche Ikpeazu (Crewe Alexandra, kv.), Alex Jakubiak (Dagenham and Redbridge, kv.), Lewis McGugan (Sheffield Wednesday, kv.), Mathias Ranégie (Millwall, kv.), Bernard Mensah (Braintree, kv.), Lloyd Dyer (Birmingham City, kv.), Luke O'Nien (Wealdstone, kv.), Hoszé Holévasz (AS Roma, 2.500.000), Matej Vydra (Udinese), Étienne Capoue (Tottenham, 8.900.000)
Távozott: Vujadin Szavics (szl.), Marco Motta (szl.), Luke O’Nien (szl.), Matej Vydra (Udinese, kv.), Odion Ighalo (Udinese, kv.), Gianni Munari (Parma, kv.), Matthew Connolly (Cardiff City, kv.), Tőzsér Dániel (Parma, kv.), Lloyd Doyley (szl.), Adlen Guédiura (Crystal Palace, kv.), Jonathan Bond (Reading)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK:

HULL CITY
Érkezett: Thomas Ince (Derby County, kv.), Mark Oxley (Hibernian, kv.), Conor Townsend (Scunthorpe United, kv.), Johnny Margetts (Cambridge United, kv.), Harry Maguire (Wigan, kv
Távozott: Steve Harper (szl.), Maynor Figueroa (szl.), Joe Dudgeon (szl.), Liam Rosenior (Brighton and Hove Albion, i.), Yannick Sagbo (szl.), Paul McShane (szl.), Johnny Margetts (szl.), Mark Oxley (szl.), Gastón Ramírez (Southampton, kv.), Tom Ince (Derby County, 6.700.000), Stephen Quinn (Reading, i.)
BURNLEY
Érkezett: Matthew Lowton (Aston Villa, 1.400.000), Alex Cisak (Leyton Orient, kv.), Jason Gilchrist (Accrington Stanley, kv.), Daniel Lafferty (Rotherham United, kv.), Luke O’Neill (Leyton Orient, kv.)
Távozott: Steven Reid (visszavonult), Danny Ings (Liverpool, i.), Cameron Howieson (szl.), Ross Wallace (szl.), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur, 4.900.000)

QUEENS PARK RANGERS

Érkezett: Jay Emmanuel-Thomas (Bristol City, i.), Joseph N’Guessan (Stevenage, i.), Massimo Luongo (Swindon Town), Ben Gladwin (Swindon Town), Jamie Mackie (Nottingham Forest, i.), Axel Prohouly (AS Monaco U18), Bruno Andrade (Stevenage, kv.), Max Ehmer (Gillingham, kv.), Jack Robinson (Huddersfield Town, kv.), Cole Kpekawa (Portsmouth, kv.), Sebastian Polter (Mainz, 1.500.000)
Távozott: Rio Ferdinand (visszavonult), Aaron Lennox (szl.), Jamie Sendles-White (szl.), Bobby Zamora (szl.), Shaun Wright-Phillips (szl.), Richard Dunne (szl.), Brian Murphy (szl.), Joey Barton (szl.), Karl Henry (szl.), Jordan Gibbons (Yeovil Town, i.), Bruno Andrade (szl.), Adel Taarabt (Benfica, i.), Mauricio Isla (Juventus, kv.), Eduardo Vargas (Napoli, kv.), Niko Kranjcar (Dinamo Kijev, kv.), Mauro Zárate (West Ham, kv.), Max Ehmer (Gillingham, i.)
Vastaggal az elmúlt hét átigazolásai, lezárva hétfőn délben

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik