Anglia: Lampard havi 2 millió fontra mondott nemet – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.03. 13:59
null
Lampard döntő részben családi okok miatt nem vállalta a kínai kalandot (Fotó: AFP)
Angol sajtóhírek szerint a visszavonulását tegnap bejelentő Frank Lampard mesés kínai ajánlatra mondott nemet a közelmúltban. A kínai Hopej China Fortune hiába ajánlott a középpályásnak egy szezonra 16 millió fontot (kb. 5.5 milliárd forint), ő családi okok miatt nem folytatta a karrierjét.

 

Manuel Pellegrini, a kínai együttes vezetőedzője nagyon szerette volna, ha csapatához kerül a rutinos játékos – akivel a Manchester Cityben dolgoztak együtt a 2014–2015-ös idényben –, ám utóbbi számára a heti 450 ezer fontos fizetés sem volt elég meggyőző, hogy a nyolc hónapos folytatás mellett döntsön.

Lampard előtérbe helyezte felesége, Christine Bleakley karrierjét, aki visszatér a tévézéshez, valamint azt, hogy több időt töltsön korábbi kapcsolatából született két kislányával.

A Chelsea legendája nemet mondott más kluboknak is (Brighton, Swansea, WBA), ahol már nem is kimondottan játékosként számítottak volna rá, és inkább edzői tanulmányait kezdené el.

Lampard a szintén közelmúltban visszavonuló Steven Gerrarddal együtt felkérést kapott Gareth Southgate szövetségi kapitánytól, hogy márciusban a németek elleni felkészülési találkozóra, valamint a Litvánia elleni vb-selejtezőre készülő angol válogatott fiataljainak legyen a mentora.

Egyéb elfoglaltságban sem lesz hiánya az angol futball egyik legendájának: szakértőként szívesen foglalkoztatná őt a Sky Sports.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik