Szoboszlai Dominik korábbi csapatát veszi át a Liverpooltól távozó másodedző

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 14:47
A Liverpooltól érkező Pepijn Lijnders (középen) veszi át a Salzburg irányítását nyártól (Fotó: Getty Images)
Az osztrák élvonalban szereplő Red Bull Salzburg hivatalos felületein tudatta, hogy nyártól az angol Liverpooltól érkező holland Pepijn Lijnders lesz a csapat vezetőedzője.

Mint ismert, a Liverpooltól való nyári távozását januárban nemcsak Jürgen Klopp, hanem a szakmai stáb számos másik tagja is bejelentette.

Klopp jobbkezének, a 41 éves holland Pepijn Lijndersnek vezetőedzői ambíciói voltak, ezért ő sem maradt a Mersey partján, s bár az elmúlt hónapokban erőteljesen összeboronálták őt a holland Ajaxszal, végül nem Amszterdamban, hanem Salzburgban folytatja pályafutását, hiszen Szoboszlai Dominik korábbi klubja három évre szóló szerződést kötött Lijndersszel.

„Büszke vagyok rá, hogy én lehetek a Red Bull Salzburg új vezetőedzője, igazi megtiszteltetés ez számomra. A PSV, az FC Porto és a Liverpool után újabb gyönyörű klubhoz csatlakoztam, amelynek erős struktúrája és még jobb akadémiája van. Minden klub, ahol voltam, különleges, utánozhatatlan néhány közös dologgal: nagyon fontos a támadás és az igazi hit a trófeák megnyeréséhez, de mindenekelőtt a klubok szenvedélyesek a meccsek és ambiciózusak a siker felé” – mondta a klub honlapjának Pepijn Lijnders, aki magával vitte Salzburgba a Liverpooltól Vítor Matos fejlesztési edzőt.

A szakember edzői karrierjét a PSV Eindhovennél kezdte még 2003-ban, majd később 2008-tól hat évig dolgozott a Portónál, mielőtt Liverpoolba került volna.

Lijnders a vörösöknél először az U18-asokat vezette, majd első ízben 2015 és 2018 között volt Klopp másodedzője, de a holland NEC Nijmegennél töltött néhány hónapos vezetőedzői megbizatás után visszatért, s azóta volt a szakmai stáb tagja.

A Red Bull Salzburg egyébként április közepén, a LASK elleni 3–1-es vereség után menesztette a csapatot eddig vezető Gerhard Strubert, s az idény végéig a másodosztályú fiókcsapatot, a Lieferinget vezető Onur Cinelt bízták meg a csapat vezetésével, de őt nem véglegesítik a poszton.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik