A portugál sajtó már tudni véli, ki lesz Szoboszlai új edzője Klopp után

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 19:46
Amorim a legnagyobb nagy esélyes a Liverpool kispadjára (Fotó: twitter.com/pedromsepulveda)
Amióta március végén Xabi Alonso bejelentette, hogy marad a Leverkusen vezetőedzője a következő idényben, a nemzetközi sajtónál a Liverpooltól kilenc év után távozó Jürgen Klopp lehetséges utódjai közül a portugál Sportinggal remekül teljesítő Rúben Amorim lépett elő favorittá. A 39 éves szakember legutóbbi nyilatkozatával nem segített a Sporting szurkolóknak, hogy oszoljanak a kétségeik a jövőjét illetően, miközben egy portugál sportújságíró már arról számolt be, hogy milyen szerződést kínál a Liverpool Amorimnak.

 

A portugál átigazolási ügyekben jártas, amúgy a portugál SIC Notícias sportújságírója, Pablo Sepúlveda hétfőn délután  arról posztolt Twitter-csatornáján, hogy értesülései szerint a Liverpool három évre szóló szerződést kínál a jelenleg a Sportinggal – egy meccsel kevesebbet játszva négy pont előnnyel – a portugál bajnokságot vezető Rúben Amorimnak. Sepúlveda szerint a felek ezt elfogadták és már igazán közel állnak ahhoz, hogy minden anyagi részletben megállapodjanak. „A tárgyalások pozitív hangulatban zárultak, és minden arra mutat, hogy Amorim lesz a Liverpool következő edzője” – zárta bejegyzését a zsurnaliszta. 

Mindeközben megszólalt maga az érintett is, aki a Benfica elleni, szombat esti meccs előtt úgy nyilatkozott, egyáltalán nem tudja garantálni, hogy a következő idényre is marad a Sporting kispadján.

„Nem tudom biztosítani, hogy a következő idényben is maradok a csapatnál, ahogy azt Xabi Alonso tette a Leverkusennél nemrég. Korábban szavamat adtam, hogy ha nem nyerünk trófeákat, elhagyom a Sportingot, és az adott szavamat nem szegem meg. Kupákat, címeket akarunk szerezni, és ugyan nem járunk már messze ettől a céltól, de hogy odaérjünk, mindenképpen meg kell nyerni a következő meccsünket” – szólt Amorim a 2–1-es Sporting-sikerrel zárult meccs előtt.

Hogy aztán a győzelem után végül mit mondott a maradásról, arra még nem derült fény, mindenesetre a bajnokságban még hét meccse van a csapatnak, hogy a négy pont előnyét megőrizze, míg a Portugál Kupában ott lesz az április 17-i döntőben, szóval még két lehetősége van trófeákat nyerni...  

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik