PL: Mohamed Szalah és Ange Postecoglou október legjobbjai

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 13:20
null
Mohamed Szalah lett október legjobb játékosa a Premier League-ben (Fotó: Getty Images)
Kihirdette október hónap legjobbjait az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League, amely a hónap legjobb játékosának a Liverpool FC egyiptomi támadóját, Mohamed Szalahot választotta, míg a hónap menedzsere díjat a Tottenham Hotspur szakvezetője, Ange Postecoglou érdemelte ki – egymás után harmadszor.

Mohamed Szalah októberben minden sorozatot figyelembe véve hat gólt szerzett, ebből ötöt a Premier League-ben (egyet pedig a Toulouse elleni hazai 5–1-es Európa-liga-siker során), s klasszis teljesítménnyel járult hozzá a Liverpool meneteléséhez. Az egyiptomi ötödször érdemelte ki a díjat, ezzel Robin van Persie-vel és Wayne Rooneyval holtversenyben harmadik helyen áll az örökranglistán, s már csak a hét-hét díjjal rendelkező Sergio Agüero és Harry Kane, illetve a hat-hat alkalommal elismert Steven Gerrard és Cristiano Ronaldo előzi meg.

A hónap legjobb edzőjének járó díjat a Tottenhamhez nyáron érkezett ausztrál, Ange Postecoglou érdemelte ki, akinek irányításával a Hotspur mind a három októberi bajnokiját megnyerte a Luton, a Fulham és a Crystal Palace ellen.

A szakembert augusztusban és szeptemberben is a liga legjobb edzőjének választották, ezzel ő lett a Premier League történetének első olyan menedzsere, aki első három hónapja alatt háromszor kapta meg az elismerést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik