Légiósok: „Láttam, hogy a magyarok megvédenek” – Kerkez Milos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.28. 13:31
null
Kerkez Milos már nyolc mérkőzést játszott az AFC Bournemouth színeiben (Fotó: Getty Images)
Exkluzív interjút adott az Origónak a Stoke City elleni Ligakupa-továbbjutás után az angol AFC Bournemouth magyar válogatott védője, Kerkez Milos, aki többek között a magyar válogatott szerbek elleni Európa-bajnoki selejtezőjéről, mindennapjairól és arról is beszélt, hogy a Liverpoolt erősítő honfitársa, Szoboszlai Dominik portörlőnek használja-e a tőle kapott mezét.

Amíg az AFC Bournemouth menedzsere, Andoni Iraola a négyvédős, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a háromvédős rendszert részesíti előnyben. A két felfogás közötti különbségről Kerkez Milos is elmondta tapasztalatait.

„Mindig szeretek támadni, előrefutni, ahogy hátra is, de a válogatottban Rossi kérte, hogy kicsit magasabban maradjak és akkor nem kell annyira visszafutnom, de persze mindig segíteni kell védekezésben, így kicsit magasabban tudok támadni” – mondta az Origónak Kerkez Milos a Stoke City elleni, 2–0-ra megnyert Ligakupa-mérkőzés után.

„Az első félidőben a csapattársaim három-négy alkalommal sem vették észre, hogy egyedül voltam és futhattam volna, de ez a foci, tovább kell menni. A második félidő már sokkal jobb volt” – jegyezte meg Kerkez, aki minden csapattársával jó kapcsolatba került az AFC Bournemouth-nál.

Kerkez már összecsapott a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpoollal, a meccs után a két magyar válogatott pedig mezt is cserélt, a csapatkapitány viszont viccesen azt mondta Kerkez mezére: „lesz mivel port törölni.”

„Ez csak vicc volt. Domi mindig szeret velem viccelni. Most pedig megkaptuk a Liverpoolt a következő körben” – tette hozzá Kerkez, aki véleményezte Szoboszlai Leicester elleni bombáját is.

„Ez ő. Bomba lövés volt. Egyedül volt és megbombázta. Örülök neki” – húzta alá angol csapatában nyolcadik meccsét játszó magyar balhátvéd, aki az angol és a holland meccsek közötti különbségről is szót ejtett, mielőtt a magyar válogatott következő Európa-bajnoki selejtezőiről beszélt volna.

„Mindenben különbözik. A gyorsaság. Jobb játékosok ellen játszol hétről hétre. Minden héten Saka vagy Sterling vagy nagyon jó támadójátékosok jönnek, de minden különbséget jelent fizikailag és mentálisan is” – fogalmazott Kerkez Milos, aki egyelőre nem koncentrál a válogatottbeli feladatokra, az Arsenal ellen ugyanis szeretne pontot szerezni klubjával, az Everton elleni nehéz liverpooli meccs után viszont azt szeretné, ha a szerbek elleni októberi Eb-selejtezőn ugyanazt tudnák megtenni, mint Belgrádban.

„Amit Belgrádban tettünk, azt szeretnénk Budapesten is csinálni” – mondta Kerkez, akinek felvetették, hogy több szerb szurkoló is csúnya jelzőkkel illette őt, miután a Vajdaságban született labdarúgó a magyar csapatot választotta.

„Láttam, hogy a magyarok megvédenek engem” – húzta alá Kerkez, aki nem nézi az ilyen kommenteket, ugyanis csak a magyar válogatottra koncentrál.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Aston Villa–Everton 1–2 (B. Kamara 84., ill. J. Garner 15., Calvert-Lewin 50.)
Blackburn Rovers (II.)–Cardiff City (II.) 5–2 (Garrett 13., A. Sigurdsson 36., Moran 49., 54., Markanday 69., ill. C. Robinson 18., Etete 45+3.)
AFC Bournemouth–Stoke City (II.) 2–0 (Solanke 51., Rothwell 54.)
Brentford–Arsenal 0–1 (Nelson 8.)
Chelsea–Brighton & Hove Albion 1–0 (N. Jackson 51.)
Fulham–Norwich City (II.) 2–1 (C. Vinícius 12., Iwobi 72., ill. Sainz 75.)
Lincoln City (III.)–West Ham United 0–1 (Soucek 70.)
Newcastle United–Manchester City 1–0 (Isak 53.)
Liverpool–Leicester City (II.) 3–1 (Gakpo 48., Szoboszlai 70., Diogo Jota 88., ill. McAteer 3.)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Ipswich Town (II.)–Wolverhampton Wanderers 3–2 (Hutchinson 28., Ladapo 39., J. Taylor 58., ill. Hvang Hi Csan 4., Toti Gomes 15.)
Exeter City (III.)–Luton Town 1–0 (D. Mitchell 83.)
Port Vale (III.)–Sutton United (IV.) 2–1 (J. Thomas 49., Ojo 83., ill. Coley 70.)
Bradford City (IV.)–Middlesbrough (II.) 0–2 (Latte 21., Rogers 54.)
Salford (IV.)–Burnley 0–4 (Berge 12., Bruun Larsen 20., O'Shea 27., Odobert 81.)
Mansfield Town (IV.)–Peterborough United (III.) 2–211-esekkel 3–2 (Swan 5., Akins 90+3., ill. Clarke-Harris 30., 47.)
Manchester United–Crystal Palace 3–0 (Garnacho 21., Casemiro 27., Martial 55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik