PL: Szoboszlai ragyogása segítette a Poolt – lapszemle

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2023.08.20. 19:15
null
Több angol lap is 8-asra értékelte Szoboszlait teljesítményét (Fotó: AFP)
A Liverpool–Bournemouth mérkőzésről írt tudósításaikban az angol újságírók egyöntetűen elismerik Szoboszlai Domninik teljesítményét.

 

Szoboszlai Dominik elévülhetetlen érdemeket szerzett a Liverpool Bournemouth felett aratott 3–1-es győzelmében, és teljesítménye az angol újságírókat is meggyőzte. Habár a vasárnapi angliai újságok sportrovatát a női válogatott Spanyolország elleni világbajnoki döntője uralja – Anglia 1–0-ra alulmaradt Spanyolországgal szemben – a Liverpool Premier League-mérkőzéséről írt cikkek többségében méltatják az Anfielden először pályára lépő magyar középpályást.

A The Daily Mail vasárnapi kiadása Szoboszlai Dominikot 7.5-re osztályozta, ilyen magas osztályzattal csak Diogo Jota teljesítményét értékelte a lap, a többiek mind alatta vannak (Kerkez Milos a Bournemothból 5.0-t kapott). Az újság egy oldalban számol be a mérkőzésről, külön foglalkozik Trent-Alexander Arnold védekezési bakijával, illetve Alexis Mac Allister kiállításával, amely a hivatásos játékvezetőket is megosztja. A cikkíró Lewis Steele nem tudja eldönteni, hogy Jürgen Klopp csapatának játéka szervezett káoszra vagy csupán káoszra hasonlít inkább. Szoboszlai Dominik teljesítményét ugyanakkor nagy pozitívumként jellemzi.

A The Sunday Times 8-ra értékelte Szoboszlai Dominik teljesítményét, aki ezzel a mérkőzés legjobbja, Kerkez Milos a laptól 6-ost kapott. Ian Whittell cikke szerint nagy szüksége volt a Liverpoolnak arra, hogy Alexis Mac Allister kiállítása után a Liverpool gólt lőjön, és ebben nagy szerepe volt a magyar középpályásnak. A fő vezérfonál ettől függetlenül itt is a piros lap, és Jürgen Klopp ezzel kapcsolatos kiakadása.

A The Observer a címet is a magyar válogatott csapatkapitányával kapcsolatban adta, Szoboszlai ragyogott, és ezzel segített magára találni a Liverpoolnak. A lap nem osztályozta a játékosok teljesítményét, Szoboszlai Dominik kiharcolt büntetőjével kapcsolatban ugyanakkor idézi Andoni Iraola panaszát, a Bournemouth edzője szerint Joe Rothwell alig ért hozzá a magyar futballista lábához.

A Sunday Mirror Luis Díaz teljesítményét énekli meg, a kolumbiai támadó akrobatikus góllal egyenlített az első félidőben. A cikk kiemeli, hogy Jürgen Klopp fellebbezést fontolgat Alexis Mac Allister várható eltiltása miatt, mondván a piros lap túl szigorú ítélet volt a világbajnok középpályásnak. Az újság Szoboszlai Dominiknak Luis Díazhoz hasonlóan 8-ast adott, Kerkez Milos érdemjegye a 6-os.

A Sunday Express címében azt emeli ki, hogy Jürgen Klopp csapata a piros lap után éledt fel igazán, a harmadik gólnál Szoboszlai Dominik lövése után Diogo Jota „fejezte be a munkát”. A magyar középpályás emellett lehetővé tette, hogy Mohamed Szalah büntetőből megszerezze idei első bajnoki gólját, az osztályzata ezért 8-as lett (Kerkez Milos 6), ahogyan Luiz Díazé is, akit John Richardson szerző a mérkőzés legjobbjának választott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik