League One: újabb dráma! A Sheffield Wednesday a 123. percben jutott fel

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.29. 18:54
null
A Wednesday Phillips kiállítását a hosszabbítás utolsó utáni percében használta ki (Fotó: Getty Images)
A Sheffield Wednesday a 123. percben szerzett góllal legyőzte a Barnsleyt az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokság (League One) rájátszásának döntőjében.

 

A Sheffield Wednesday ismét megmutatta, hogy addig kell küzdeni, amíg le nem fújják a meccset. Jól emlékezhetünk, hogy a Peterborough United 4–0-ra ütötte ki a kék-fehéreket a rájátszás elődöntőjének első mérkőzésén, ám a visszavágón 5–1-es sikert aratott a Wednesday, s tizenegyesekkel győzve be is jutott a fináléba.

A döntőben a Boltont kiejtő Barnsley volt a Sheffield ellenfele. A gól nélküli első félidő után felcsillant a Wednesday-szurkolók szeme, hiszen a 49. percben Adam Phillips piros lapot kapott, tehát kiállította őt a játékvezető.

A piros lap után a Barnsleynak egyértelműen az volt a terve, hogy kihúzza a tizenegyesekig, s ez néhány másodperc híján össze is jött. A 123. percben azonban Josh Windass remekül érkezett a bal oldali beadásra, a csukafejesét nem védhette a kapus.

A gólöröm után a bíró egyből lefújta a meccset, így a Sheffield Wednesday lesz ott a Championshipben a következő idényben.

ANGOL LEAGUE ONE
RÁJÁTÁSZÁS, DÖNTŐ
Barnsley–Sheffield Wednesday 0–1 (Windass 120+3.)
– hosszabbítás után
Kiállítva: A. Phillips (49., Barnsley)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik