Chelsea: jöhet a nagytakarítás, 9 játékostól is megszabadulnának

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 20:56
null
Mason Mounthoz és Pierre-Emerick Aubameyanghoz sem ragaszkodnak a Chelsea-nél (Fotó: AFP)
Az ESPN információi szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea kilenc játékosától is megszabadulna a nyáron.


A Chelsea ebben az idényben 344.5 millió eurót költött el átigazolásokra, Enzo Fernándezért és Mihajlo Mudrikért sem sajnált 100 milliót.

Egyelőre a csapat teljesítményén nem látszik a befektetett összeg, a Premier League-ben 21 mérkőzésen 30 pontot gyűjtött össze, s csak a tabella 9. helyén áll – az elmúlt öt meccséből a londoni egyesület csupán egyet nyert meg, két gólt szerzett.

Most olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Graham Potter kilenc futballistától is megszabadulhat a nyáron, köztük Christian Pulisictől és Mason Mounttól is. Az amerikai támadó állítólag már januárban távozott volna, ha nem sérül meg – a Milan érdeklődött is iránta, 2024-ig szól a szerződése.

Mount továbbra sem tudott megegyezni a szerződésének meghosszabbításáról, a nagy költekezés után pedig elképzelhető, hogy a klub nem is tart igényt a szolgálataira.

Romelu Lukaku ugyan hivatalosan még a Chelsea játékosa, már ebben az idényben is az Interben szerepel kölcsönben, egyáltalán nem számolnak vele a Stamford Bridge-en. Minden bizonnyal a milánói gárda ismét véglegesen szerződteti a belga csatárt, akárcsak 2019-ben a Manchester Unitedtől.

Amint arról korábban beszámoltunk, hiába született meg a megegyezés Hakim Zijes kölcsönszerződéséről a Chelsea és a Paris Saint-Germain között, a londoniak nem tudták időben benyújtani a szükséges dokumentumokat a Francia Labdarúgó Liga (LFP) részére az átigazolási időszak lejárta előtt – minden bizonnyal a marokkói középpályás is az utolsó hónapjait tölti a Chelsea-nél.

Pierre-Emerick Aubameyangot a Los Angeles FC csábítja, de nem kizárt, hogy Kalidou Koulibaly, N'Golo Kanté és Mateo Kovacic is hamarosan elköszön a „kékektől”.

A Leverkusenben kölcsönben futballozó Callum Hudson-Odoi is végleg a Bayerhez kerülhet az idény után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik