Man. City: edzéslehetőséget biztosítottak az Oroszországot elhagyó ukrán játékosnak

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 11:11
null
Zincsenko (jobbra) Kravcsukkal a Manchester City edzésén (Fotó: Manchester City)
A Manchester City utánpótláscsapatával készülhet az idény végéig Andrij Kravcsuk, aki az orosz–ukrán háború miatt menekült el Oroszországból – írja a Daily Mail. A korosztályos válogatott középpályás korábbi csapattársa, Olekszandr Zincsenko közbenjárásával került az angol bajnokság éllovasához.

 

Az angol Premier League első helyezettje edzéslehetőséget biztosít Andrij Kravcsuknak, hogy amíg nem találja meg új csapatát, formában maradhasson. A 23 éves középpályás 2021-ben igazolt az orosz másodosztályú Torpedo Moszkvához, de a háború miatt felbontotta a szerződését és elhagyta az országot.

„Az egyetlen döntés, amit hozhattam, hogy elhagyom a csapatot. Kényelmetlenül éreztem magam, és az ukrán emberek biztosan nem értették volna meg, ha ott folytatom a játékot. Még mindig nem hiszem el, ami történt. A huszonegyedik században, ráadásul Európa közepén… Egyszerűen nem találok szavakat” – idézi Kravcsukot a Daily Mail.

Az ukrán U21-es válogatott játékos az édesanyjától értesült a háborúról, aki hajnali ötkor telefonált neki, amikor ő a Torpedo Moszkvával egy törökországi edzőtáborban volt. Kravcsuk családja még mindig Kijevben, az ukrán fővárosban tartózkodik, a testvére, Aleksz pedig csatlakozott az ukrán hadsereghez.

„Mindennap beszélek a testvéremmel, és elmondom neki, mennyire büszke vagyok rá. Nemcsak azért, mert a családunkat védi, hanem azért is, mert az egész országot” – nyilatkozta Kravcsuk.

A középpályás korábbi csapattársa, Olekszandr Zincsenko segítségével került a Cityhez. A megállapodást azóta a brit kormány, a Premier League és a FA is elfogadta. A két játékos évekkel ezelőtt a Sahtar Doneck akadémiáján pallérozódott együtt, innen Zincsenko az Ufához, míg Kravcsuk az Olimpik Doneckhez igazolt.

„Nem ilyen körülmények közepette képzeltem el, de jó volt újra találkozni Andrijjal. Tudom, hogy mennyit jelent neki a futball, ez átsegíthet minket ezeken a nehéz időkön. Szeretném megköszönni a klubnak, hogy megadta neki a lehetőséget, hogy velünk edzhessen” ­– mondta Zincsenko.

Kravcsuk szintén nagyon örült a találkozásnak, és annak, hogy az idény végéig a csapatnál maradhat, amíg meg nem találja új együttesét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik