Liverpool: kilenc ünneplő szurkolót előállítottak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 20:22
A kérések ellenére mintegy háromezer drukker ünnepelte szerda este a Liverpool bajnoki címét a csapat stadionjának környékén, közülük kilencet állítottak elő a rendőrök.

Miközben Jürgen Klopp együttese az idény utolsó hazai mérkőzésén – továbbra is zárt kapuk mögött – 5–3-ra legyőzte a Chelsea-t, majd átvette a bajnoknak járó serleget, a koronavírus-járvány miatt stadionon kívül rekedt drukkerek is ünnepeltek az Anfielden.

Korábban a klub, valamint a város vezetése és rendőrsége is nyomatékosan megkérte a szurkolókat, hogy ezúttal kivételesen csak otthonukban, szűk körben ünnepeljenek, mert a pandémia fenyegetése nem múlt el. Az aréna környéki utcákat azonban több ezer ember lepte el, akik örömükben énekeltek, fáklyákat gyújtottak, valamint füstbombával és tűzijátékkal ünnepeltek. A zsúfolt utcákon a helyszínre érkező rendőrök állították helyre a rendet, de kilenc személyt – rendbontó viselkedés, agresszív magatartás, alkoholos befolyásoltság miatt – előállítottak.

A történtek után a klub közleményt adott ki, amelyben kifejezte csalódottságát, egyben köszönetet mondott a felelős magatartást tanúsító, otthonukban ünneplő drukkereknek.

Az immár 19-szeres angol bajnok Liverpool címe hét fordulóval a Premier League vége előtt, június 25-én vált biztossá. A klub harminc év után nyerte meg újra az aranyérmet, a PL-érában pedig első alkalommal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik